Εφαρμογή Ka-business

(video) Ένταση ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους εκπαιδευτικούς στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ

  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το χώρο γύρω από την εξέδρα των επισήμων ενώ για μερικές δεκάδες εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται είχαν επιστρατευτεί εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί!  


 

Στο μεταξύ μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάφεραν να φτάσουν οι εκπαιδευτικοί που διαμαρτυρήθηκαν για την διαθεσιμότητα και  τις απολύσεις, με πανό και με συνθήματα και πίσω από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

 

Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν μπροστά και τους σταμάτησαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από τη μεριά των διαδηλωτών. Τελικά, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν και κατευθύνονται πεζοί προς τον Λευκό Πύργο. Μετά το τέλος της παρέλασης, δύο κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο για να μην μπορεί να πλησιάσει το κοινό. 

 

Την ίδια ώρα κατά των παρελάσεων για ακόμα μια φορά τάχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου διαφώνησε εκ νέου ανοιχτά με τον συγκεκριμένο θεσμό.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη μετά την παρέλαση στην παραλία Θεσσαλονίκης: «Έγινε μία παρέλαση χθες και μία σήμερα, δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή την ιστορία. Ξέρετε ότι δεν μου αρέσουν οι παρελάσεις και αυτό με τα φράγματα που στήνονται στους πολίτες δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όσο για τις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις, τίποτα δεν έχει κριθεί. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη βούληση των πολιτών σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Έχουμε πολύ δρόμο και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τις εκλογές».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», αποχώρησε από την κεντρική μαθητική παρέλαση του δήμου Θερμαϊκού, στο δημόσιο δρόμο Περαίας-Νέων Επιβατών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν διαπίστωσε ότι στο χώρο των επισήμων, παρίστατο και εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής».

Όταν ο κ.Κουζινόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο δήμαρχο Θερμαϊκού για την παρουσία στο χώρο των επισήμων του Χρυσαυγίτη βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης, Αντώνη Γρέγου, ο δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής απάντησε ότι από το δήμο δεν προσκλήθηκαν ούτε κόμματα, ούτε βουλευτές. Θεώρησε δε ότι «απρόσκλητα» εμφανίστηκε στο χώρο της παρέλασης.

O κ.Κουζινόπουλος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το χώρο των επισήμων, επιλέγοντας να παρακολουθήσει την παρέλαση και να χειροκροτήσει τη μαθητιώσα νεολαία του δήμου Θερμαϊκού από γειτονικό χώρο, μαζί με τους άλλους απλούς πολίτες.

 

video seleo.gr


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ρεπορτάζ"
Κοινοποίησε