Εφαρμογή Ka-business

Έκθεση του Ηλία Κοντοζαμάνη στη Myro Gallery

Τέχνη

Η ζωγραφική του παραπέμπει σε αρώματα, χρώματα και εικόνες της Ανατολής. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η Ελληνιστική Εποχή, η Αλεξάνδρεια , η δυναστεία των Πτολεμαίων, «τοιχογραφίες» αυτοκρατόρων και βασιλισσών, επιστημόνων και εργατών, ανθρώπων του μόχθου, των γραμμάτων, της πνευματικής ζωής μιας εποχής όπου ο ελληνισμός και η ορθοδοξία άφησαν μέχρι και σήμερα ανεξίτηλο το στίγμα τους

Έκθεση του Ηλία Κοντοζαμάνη
Έκθεση του Ηλία Κοντοζαμάνη

 

Ο ευαίσθητος χρωστήρας του δικαστικού Ηλία Κοντοζαμάνη, αφηγείται ιστορίες που δεν αγγίζονται -ακόμη- από τη φθορά του χρόνου. Γι αυτό και τα χρώματά του, φωνές από μακριά, έρχονται στον καμβά του ζωντανά μέχρι σήμερα.

Ο βυζαντινός κόσμος του Ηλία Κοντοζαμάνη, σειρά πορτρέτων από το Βυζάντιο, ταξίδεψε μ επιτυχία στα πέρατα του κόσμου -κυριολεκτικά-, μεταφέρθηκε από το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας στο Σισμανόγλειο Ίδρυμα της Κωνσταντινούπολης κι εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ταξίδεψε στην Ερμούπολη της Σύρου και στην Καβάλα στο Ιμαρέτ, στο Ελληνικό Κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας με την παρουσία του Σεβασμιότατου Θυατείρων και Μ Βρετανίας κκ Γρηγόριου και αποτέλεσε σύμβολο και συνδετικό κρίκο του ελληνικού στοιχείου.

 

Myro Project Room

 

 

Έργα τέχνης του εικαστικού δημιουργού Ηλία Κοντοζαμάνη παρουσιάζονται από τις 26 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 19 Μαϊου στο χώρο της Myro Project Room (Νικηφόρου Φωκά 8 ). Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 26 Απριλίου στις 20.00 το βράδυ και η έκθεση  είναι ανοικτή για το κοινό  Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 15.00 (είσοδος ελεύθερη)

 

Λίγα λόγια για τον Ηλία Κοντοζαμάνη

 

Ο καλλιτέχνης Ηλίας Κοντοζαμάνης παρουσιάζει ευρύ έργο με μεγάλη ιδιαιτερότητα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του από τις σειρές του αγιογραφίας αλλά και σύγχρονα Φαγιούμ. Με πλούσιο ζωγραφικό έργο που καλύπτει περίοδο 20 ετών και διακρίνεται για την οξυδέρκεια στο εννοιολογικό πλαίσιο και ένα τεχνοτροπικό μείγμα παράδοσης, λαϊκής εικονογραφίας και αρχαιοελληνικής παράδοσης στην επεξεργασία των θεμάτων του.

 

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όμως έλκει την καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλκα) της επαρχίας Βοΐου του Νομού Κοζάνης. Έλαβε πτυχίο από την Νομική Αθηνών και ακολούθησε τον Δικαστικό Κλάδο. Σήμερα κατέχει το αξίωμα του Προέδρου Εφετών του Διοικητικού Εφετείου της Θεσσαλονίκης, είναι Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Με την ζωγραφική ασχολείται ερασιτεχνικά μεν, αλλά με επιμονή, συνέχεια και συνέπεια από το 1981 μέχρι σήμερα. Ζωγραφίζει πορτρέτα του Φαγιούμ και εντρυφεί στην Αγιογραφία χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Έχει δείξει την δουλειά του σε πολλές ατομικές εκθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν λάβει χώρα σε Μουσεία και Πινακοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές Δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη"
Κοινοποίησε