Κίνηση μείζονος σημασίας η δημιουργία γεωπάρκου στην Κερασιά για την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας

Τουρισμός

Μία πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος του δήμου Μαντουδιου-Λίμνης-Αγ.Αννας Χρήστος Καλυβιώτης και άλλοι φορείς δημιουργείται Γεωπάρκο στην Κερασιά με σκοπό την ένταξη του στα παγκόσμια γεωπάρκα της Unesco.

Μιλτιάδης Χέλμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας
Μιλτιάδης Χέλμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας

Αναφερόμενη στην είδηση που μετέδωσε χθες το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΞΕ σημειώνει: «Η Εύβοια, μια λωρίδα γης ανάμεσα σε δύο θάλασσες είναι ίσως ένα από τα χαρισματικότερα νησιά της χώρας μας. Διαβάζοντας στην κεντρική σελίδα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων την είδηση που αφορά, στην χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, της μελέτης ένταξης του Απολιθωμένου Δάσους της Κερασιάς, στα παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, νοιώσαμε επιτέλους, ότι οι προσπάθειες ανάδειξης των κρυμμένων θησαυρών της Εύβοιας, που δεν είναι λίγοι, γίνονται πραγματικότητα.
Με χαρά και ενθουσιασμό, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία, τόσο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας όσο και του Δημάρχου του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, αλλά και όλων των φορέων, για την συνεργασία τους. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως κίνηση μείζονος σημασίας για το νομό και τη χώρα, διότι εμπεριέχει Πολιτιστικό, Εκπαιδευτικό, Επιμορφωτικό, Επιστημονικό, Επιχειρηματικό, Οικονομικό, Επαγγελματικό και Τουριστικό ενδιαφέρον. Θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και προβολής της ευρύτερης περιοχής, ευκαιρίες επενδυτικού περιεχομένου και κυρίως θα αποτελέσει το κυριότερο και σημαντικότερο σημείο ενδιαφέροντος του νησιού.
Αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο, προς όλους τους συντελεστές. Ευχόμαστε αυτή η προσπαθεί να μην είναι η μόνη, αλλά να συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους του Νομού μας, μιας και η Εύβοια κρύβει στα σπλάχνα της και άλλους πολύτιμους θησαυρούς.
Η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας, συμπαρίσταται στη προσπάθεια και δηλώνει έτοιμη να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί, προς την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος».

 

ΠΗΓΗ: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=48792


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε