Σουηδοί και Γερμανοί μαγεύονται από την Ελλάδα

Τουρισμός

  Στα  ύψη η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα από Γερμανούς και Σουηδούς. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Αγοράς GfK η ζήτηση για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς εκτοξεύθηκε το 2017 με τον τζίρο των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων να αυξάνεται κατά 30%.  


 

Την ίδια ώρα 9 στους 10 Σουηδούς έχουν κάνει διακοπές στην Ελλάδα και σε ποσοστό 92% θα ήθελαν να την επισκεφθούν ξανά.

 

Αυτό προέκυψε από το γκάλοπ που διενήργησε o μεγάλος σκανδιναβικός ταξιδιωτικός οργανισμός VING, την περίοδο 12-19 Ιανουαρίου, μεταξύ 23.025 πελατών του που συμμετέχουν εθελοντικά στη διαδικτυακή ομάδα «ταξιδιωτικό βαρόμετρο» (Resebarometern ).Το 37%, δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότερες από 6 φορές, το 23% από 4-5 και το 27% από 2-3 φορές.

 

Την ίδια ώρα ανακάμπτει η Αίγυπτος, καρκινοβατεί η Τουρκία που εμπνέει  ανησυχία. Παρά το γεγονός ότι τo πρακτορείο Thomas Cook, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει άνοδο της ζήτησης, συνολικά οι κρατήσεις από τη Γερμανία κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Προφανώς λόγω της πολιτικής έντασης που επικρατεί ακόμα μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου.

 

Σε γενικές γραμμές πάντως ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος FTI αναμένει για την Τουρκία μια καλή καλοκαιρινή σεζόν. Αντίθετα άλλοι όμιλοι, όπως ο DER Touristik, με τις θυγατρικές ITS και Jahn Reisen, εμφανίζονται πολύ πιο συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε