Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύνματα από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Τουρισμός

H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού- ITB Berlin ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της με αισιόδοξα πρώτα μηνύματα από την συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή(11/3).

Η κα. Πατουλίδου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο- ITB Berlin
Η κα. Πατουλίδου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο- ITB Berlin

«Δεν θα μπορούσαν οι τουριστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης να λείπουν από μια τέτοια έκθεση. Οι πάντες είναι εδώ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας από την Γερμανική πρωτεύουσα στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ-3 «Καθημερινά κι απλά» η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης-αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Μιλώντας από την «καρδιά» της Έκθεσης και μέσα από το ελληνικό περίπτερο η κα Πατουλίδου εκτίμησε ότι φέτος η ελληνική παρουσία  είναι αναβαθμισμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες.Ανάμεσα στα σημεία εβνδιαφέροντος για τον εναλλακτικό τουροισμό  -όπως είπε- είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στους 7 «χρυσούς μαραθώνιους» που διεξάγονται σ όλο τον κόσμο και υπάρχει γι αυτόν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του ΟΤΘ στην μεγάλη τουριστική έκθεση ανακοινώθηκε ότι η Γερμανική γλώσσα συμπεριλαμβάνεται πλέον στις πέντε γλώσσες του τουριστικού portal ,του Thessaloniki.travel που προβάλλει το σύνολο της μητροπολιτικής ενότητας της  Θεσσαλονίκης.

«Είναι η παγκόσμια πρώτη της παρουσίασή μας στα Γερμανικά .Έτσι η επικοινωνία μας με τους Γερμανούς τουρίστες θα είναι πιο άμεση» ανέφερε η κα Πατουλίδου.

«Το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών -πρόσθεσε-επικεντρώνεται στην σχέση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών προς την τιμή. Η Θεσσαλονίκη θεωρείται παγκοσμίως ένας "τίμιος" τουριστικός προορισμός».


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε