257 τουριστικές μονάδες προσεχώς στην Κεντρική Μακεδονία

Τουρισμός

  Περισσότερες από 200 για την ακρίβεια 257 τουριστικές δομές τεσσάρων και πέντε αστέρων δρομολογούνται ή έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή της Κ Μακεδονίας. Αυτό είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της στο περιθώριο του 2 ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Φόρουμ που γίνεται στο Παλιούρι της Χαλκιδικής η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.  

Στην αναβάθμιση τουτουρισμού στη Χαλκιδική στοχεύουν οι αρμόδιοι φορείς
Στην αναβάθμιση τουτουρισμού στη Χαλκιδική στοχεύουν οι αρμόδιοι φορείς

 

 

Η κ. Κουντουρά τόνισε πως 257 δομές έχουν δρομολογηθεί και κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά, ανέφερε πως για τη διετία 2016 - 2017, έχουν κατατεθεί προτάσεις για 57 τετράστερα, πεντάστερα και σύνθετα καταλύματα άνω των 300 κλινών - υφιστάμενα που αύξησαν τις κλίνες τους και προσέθεσαν δομές ιαματικού τουρισμού αλλά και καινούρια - καθώς και για 200, επίσης τεσσάρων και πέντε αστέρων, κάτω των 300 κλινών.

 

Από τις 57 δομές που ξεπερνούν τις 300 κλίνες, οι 29 έχουν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο με προϋπολογισμό 115 εκατ. ευρώ ενώ οι 200 δομές έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία». Από τους επενδυτές, η πλειοψηφία, το 70%, είναι Έλληνες και το 30% ξένοι.

 

Συνολικά στη χώρα, η κ. Κουντουρά επισήμανε πως έχουν κατατεθεί 167 προτάσεις για 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία το 2016 και 180 προτάσεις επίσης για δομές 4 και 5 αστέρων το 2017. Οι προτάσεις αυτές το 2015, όπως είπε, ήταν μόλις 10.

 

Η κ. Κουντουρά σχολίασε ακόμα πως υπάρχει έντονη κινητικότητα στις τουριστικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου -όπως είπε- παρατηρείται μια νέα δυναμική.

Για ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που αφορά στη Βόρεια Ελλάδα , έκανε λόγο κι ο Γιώργος Μασμανίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Μουζενίδη. Όπως εξήγησε Ρώσοι επενδυτές αναζητούν ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, για να τα μετατρέψουν σε πεντάστερα.

 Στη διάρκεια των εργασιών αναφέρθηκε πως οι υποδομές στον τουριστικό τομέα θα ελκύσουν υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρίστες, γεγονός που θα αναβαθμίσει γενικότερα τον τουρισμό στην περιοχή της Χαλκιδικής

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε