Δυό ελληνικά μουσεία που ξεχώρισαν

Τουρισμός

  Το  Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά, στην Αθήνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας, που ιδρύθηκε για να στεγάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών που διεξάγονται εδώ και 30 χρόνια στην αρχαία Ελεύθερνα.  

δύο ελληνικά μουσεία που ξεχωρίζουν
δύο ελληνικά μουσεία που ξεχωρίζουν

 

Στη λίστα με τα μουσεία υπάρχουν υποψηφιότητες από συνολικά 40 χώρες και τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2019.

Το Μουσείο Κοτσανά διαθέτει περισσότερα από 150 λειτουργικά διαδραστικά ομοιώματα και ανακατασκευές εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, ταξινομημένα σε 24 θεματικές ενότητες, φέρνει παιδιά και ενήλικες σε επαφή με τα θαυμαστά δημιουργήματα που κληροδότησε η αρχαιοελληνική τεχνολογία στην ανθρωπότητα.

Το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας - Ο Όμηρος στην Κρήτη, είναι ένα μουσείο που ανανεώνει τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του  κατά περιόδους από τα νέα ευρήματα των ανασκαφών.

Με τον τρόπο αυτό, το ενδιαφέρον του κοινού θα είναι συνεχές και θα σχετίζεται με την αποκάλυψη και την επέκταση του συνεχιζόμενου ανασκαφικού έργου στον αρχαιολογικό χώρο.

 

 

 


Από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε