Στο επίκεντρο ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών εξελίξεων η Θεσσαλονίκη

Τουρισμός

  Η Θεσσαλονίκη γινεται επίκεντρο επιχειρηματικών ελληνοτουρκικών δράσεων Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσαλονίκης-Σμύρνης, αλλά και μια επικείμενη επιχειρηματική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με πολυπληθή τουρκική επιχειρηματική αποστολή, προσμετρώνται ήδη στα θετικά της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία Στο πλαίσιο της συζήτησης Τσίπρα-Ερντογάν , συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να συναντηθούν:  

ο τουρισμός και οι κρουαζιέρες στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δράσεων Ελλάδας Τουρκίας
ο τουρισμός και οι κρουαζιέρες στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δράσεων Ελλάδας Τουρκίας

 

 

1. Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας- Τουρκίας, με στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο 

2. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας με τον κ. Τσαβούσογλου προκειμένου να ξεκινήσουν προπαρασκευαστικές συζητήσεις για το Κυπριακό  

3. Ο κ. Βίτσας με τον τούρκο ομόλογό του για σύσφιξη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. ( Σημειώνεται ότι στην "γκρίνια" Ερντογάν ότι η Ε.Ε δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς την Τουρκία , όσες απορρέουν από την ευρωτουρκική Συμφωνία για το Προσφυγικό, ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε με στήριξη στα αιτήματα του τούρκου προέδρου).

Παραλλήλως, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των επαφών των ΥΠΟΙΚ Ελλάδας και Τουρκίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης αλλά και για επενδύσεις εν όψει της διοργάνωσης επιχειρηματικού Φόρουμ στην Θεσσαλονίκη, για το οποίο ο κ. Ερντογάν, προανήγγειλε υπογραφή "επιχειρηματικών συμφωνιών". 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε