Αυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία για το 2019

Τουρισμός

  Ισχυρή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα και το 2019 από τη γερμανική αγορά  O λοκληρώθηκαν οι συναντήσεις  της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB του Βερολίνου      

ισχυρή τουριστική κίνηση από Γερμανία
ισχυρή τουριστική κίνηση από Γερμανία

 

Η ισχυρή ανοδική πορεία των αφίξεων Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί δυναμικά και το 2019,σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων  της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

 

Η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό,  αναμένεται να οδηγήσει σε νέα επίδοση ρεκόρ στις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2019, ακόμη μεγαλύτερη του 2018, οπότε και ξεπέρασαν τα 4,4 εκατομμύρια.

 

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό που τονίστηκε από τους εκπροσώπους της γερμανικής τουριστικής αγοράς, είναι ότι ενώ οι γειτονικές χώρες της Αν.Μεσογείου έχουν ανακάμψει πλήρως τουριστικά, και παρότι  άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις, η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα παραμένει ισχυρή και η χώρα μας πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των Γερμανών ταξιδιωτών και την φετινή χρονιά.

 

Η κα Κουντουράσυναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας (DRV), κ. NorbertFiebig, ο οποίος επισήμανε τη θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία και αναμένεται νέα αύξηση στα επίπεδα του 3% το 2019 με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Επίσης συμφώνησαν  για τη διοργάνωση του ετήσιου κορυφαίου συνεδρίου τηςDRV στην Πελοπόννησο το 2020 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ξεχώρισε η επίσημηπρώτη παρουσίαση στο εξωτερικότης  νέας τουριστικήςκαμπάνιας- βίντεο «OhMyGreece! Unlock the Feeling», παραγωγής της MarketingGreece, που παραχώρησε στον ΕΟΤ ελεύθερη πνευματικών δικαιωμάτων,  και αποτελεί μία σημαντική δράση συνέργειας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της MarketingGreeceκα Ιωάννα Δρέττα. Η Υπουργός Τουρισμού χαιρέτισε τη διαχρονική συνεργασία με το ΣΕΤΕ και με τη MarketingGreece και την δράση αυτή, τονίζοντας ότι η ταινία θα προωθηθεί  από το ευρύ δίκτυο των γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού, σε όλες τις ξένες αγορές. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης  ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο ΓΓ ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου, η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Γερμανίας κα Βίκυ Στρούμπου και πλήθος προσκεκλημένων της γερμανικής τουριστικής αγοράς και ξένων ΜΜΕ.

Ακόμη, στο περίπτερο του ΕΟΤ υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας για την βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον τουρισμό. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένοςσύμβουλος για θέματα τουρισμού, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ενώ το Μνημόνιο υπογράφτηκε παρουσία του Εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), κ. NorbertBarthle, και του ΓΓ ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνου Τσέγα.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε