Εφαρμογή Ka-business

To πετυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης στην Αν Μεσόγειο ανέπτυξε η Ε Κουντουρά σε Συνέδριο

Τουρισμός

Την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του Υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου ...

το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδας ανέπτυξε η Υπουργός Τουρισμού
το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδας ανέπτυξε η Υπουργός Τουρισμού

 

κ. Avedis Guidanian και του Προέδρου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Λιβάνου, κ. Charles Arbid σε Συνέδριο για τη "Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη", που διοργανώθηκε στη Βηρυτό.

Σε κοινή συνεδρία με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis Guidanian και τον τέως Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Taleb Rifai, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό 2015-2018 και στις καλές πρακτικές που εφάρμοσε, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων:

  • την αύξηση κατά 35% του εισερχόμενου τουρισμού,
  • τα συνεχόμενα ρεκόρ στις αφίξεις τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη,
  • την κατακόρυφη αύξηση των τουριστικών επενδύσεων,
  • νέα οφέλη που διαχύθηκαν σε όλη τη χώρα και συμπαρέσυραν στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς,
  • την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας,
  • την ενδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό
  • και τη διεθνή της αναγνώριση από τους παγκόσμιους φορείς ως επιτυχημένο παράδειγμα τουριστικής πολιτικής και πρότυπο στην τουριστική ανάπτυξη
  • Το Συνέδριο έκλεισε o Πρωθυπουργός το Λιβάνου κ. Saad Hariri, και παρουσία του κατά τη σύνοψη των συμπερασμάτων, τονίστηκε το επιτυχημένο παράδειγμα της Ελλάδας στην επίτευξη υψηλών ρυθμών τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελκυστικότητάς της ως παγκόσμιου προορισμού. Η κα Κουντουρά, στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έχει στην τουριστική ανάπτυξη η αναγνώριση της αξίας του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία, από τις κυβερνήσεις, όπως επίσης και η στενή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Λίβανο, η κα Κουντουρά παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις σε μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, με σκοπό την προβολή της Ελλάδας στον Λίβανο, ενώ είχε και συναντήσεις με φορείς και στελέχη του τουρισμού όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια προς Ελλάδα.

Πηγή atlatnea.gr

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε