Εφαρμογή Ka-business

Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Σύρου

Τουρισμός

Έργα ύψους 1.678.727€ περιλαμβάνει η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σύρου. Η χρηματοδότηση γίνεται από το Επτα και το Ταμείο Συνοχής. Αναλυτικά τα έργα:

Έργα αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο της Σύρου
Έργα αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο της Σύρου

 

α) Μικρή επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών προς Νότο κατά 20μ. με διαγράμμιση και φωτοσήμανση, ανακατασκευή του νότιου και βόρειου άκρου του διαδρόμου κατά 10μ,  διαμόρφωση ακραίων ζωνών ασφαλείας μετά τα δύο άκρα του διαδρόμου σε μήκος 60μ και πλάτος 45μ. με οδόστρωμα πλήρους αντοχής, διαμόρφωση επιφανείας cleanway, ελεύθερης εμποδίων σε πλάτος 75 μ από τον άξονα του διαδρόμου προς το ανατολικό του άκρο και μέχρι το όριο του αεροδρομίου, βελτίωση του αποστραγγιστικού συστήματος του αεροδρομίου, αποψίλωση - ισοπέδωση των πλευρικών ζωνών ασφαλείας του διαδρόμου  

β) Άρση εμποδίων (αποκοπή λόφου Νεράιδα), ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στις προσεγγίσεις τω αεροσκαφών  στο αεροδρόμιο Σύρου, βελτίωση της οδικής προσπέλασης προς την κορυφή του λόφου από τον παρακείμενο επαρχιακό δρόμο «Κάτω Μάνα - Μέγα Γιαλός» για την προσέγγιση των οχημάτων του εργοταξίου και κατασκευή μεταλλικής περίφραξης τύπου Β ύψους 1,62Μ, της έκτασης αποκοπής του λόφου.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε