Εφαρμογή Ka-business

Κέντρα ευεξίας και αποκατάστασης στην Ελλάδα για ρώσους κοσμοναύτες

Τουρισμός

  . Τη σχέση έχουν οι Ρώσοι κοσμοναύτες , ο τουρισμός υγείας και η Κρήτη;   Η απάντηση δόθηκε χθες στα εγκαίνια του «Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν» που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης παρουσία της υπ Τουρισμού Ελένης Κουντουρά.  

συμβολικά φυτεύεται στο πάρκο Γκαγκάριν μια ελιά
συμβολικά φυτεύεται στο πάρκο Γκαγκάριν μια ελιά

 

Παρόντες στην εκδήλωση ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής, ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος)  και άλλοι τρεις εν ενεργεία Ρώσοι κοσμοναύτες, οι Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, οι οποίοι, μετά από τις διαστημικές πτήσεις τους, πραγματοποίησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της  Ελλάδας

 

 

Ακόμη συμμετείχε ο Δρ. Μιχαήλ Ποτάποφ, μέλος του τότε Σώματος Κοσμοναυτών της Σ. Ένωσης και ειδικός ιατρός στα προγράμματα αποκατάστασης. Η επίσκεψη των κοσμοναυτών πραγματοποιείται με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία του ταξιδιού. 

 

Τα εγκαίνια του πάρκου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος.

Το έργο χαρακτηρίστηκε «διεθνούς εμβέλειας για τη συνεργασία και την ειρήνη»

 

Κέντρα ευεξίας και αποκατάστασης για ρώσους κοσμοναύτες

Η Υπουργός ευχαρίστησε τους τέσσερις κοσμοναύτες για την επιλογή τους  να πραγματοποιούν στην Ελλάδα  και ιδιαίτερα στην  Κρήτη το πρόγραμμα αποκατάστασής τους μετά από διαστημικές αποστολές.  Και επισήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2015 και έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί σε ξενοδοχεία και μονάδες υγείας και ευεξίας στην Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και την Αττική. Επίσης αναφέρθηκε στη δυναμική προβολή και προώθηση της Ελλάδας στη Ρωσία και διεθνώς, από τους Ρώσους κοσμοναύτες, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Η  Υπουργός τόνισε ότι πετύχαμε η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που διαφημίστηκε τουριστικά από το διάστημα στο πλαίσιο του  Έτους Τουρισμού Ελλάδα-Ρωσία, μία τεράστια επιτυχία που έγινε viral παγκοσμίως μέσω του βίντεο από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του κοσμοναύτη Αντόν  Σκάπλεροφ.

 Στη συνέχεια συνεχίζοντας την παράδοση των Ρώσων κοσμοναυτών παραμονή της εκτόξευσής τους από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ φύτευσε μαζί με τον Έλληνα κοσμοναύτη Θόδωρο Γραμματικόπουλο το πρώτο δένδρο του πάρκου, μια ελιά.

 

 

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε