Εφαρμογή Ka-business

Naoussa Sorry No beaches

Τουρισμός

    Μια νέα τουριστική πρόταση και ταυτότητα ταυτόχρονα παρουσίασε και στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. Naoussa Sorry No beaches , λοιπόν είναι το νέο μοντέρνο «στίγμα» μιας περιοχής που διεκδικεί να γίνει εναλλακτικός τουριστικός προορισμός και όχι μόνο.    

Sorry No beaches το logo της τουριστικής καμπάνιας
Sorry No beaches το logo της τουριστικής καμπάνιας

 

Με τις διαδρομές του ξινόμαυρου ιδιαίτερου κρασιού της Νάουσας, τα τοπικά εδέσματα, το ταξίδι στη φύση και τη μοναδική στον κόσμο Σχολή του Αριστοτέλη η Νάουσα ξανασυστήνεται όχι μόνο στο ελληνικό κοινό , αλλά και στο εξωτερικό όπου σύντομα θα ξεκινήσει η τουριστική καμπάνια.

  

 

Μία ιδιαίτερη περιοχή

 

Με δεκάδες κρυμμένες εκπλήξεις, πανέμορφη, ήσυχη, με φοβερή φύση και μοναδικό κρασί, η Νάουσα είναι μία πόλη με πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν, ιδιαίτερες γειτονιές και απολαυστικά τοπικά προϊόντα. Εικόνες, γεύσεις, εμπειρίες, δρώμενα και μνήμες περιπλέκονται στα μονοπάτια της. Πλούσια αρχοντικά, παλιές βιομηχανίες,  νερόμυλοι, οι ναοί με τα καμπαναριά τους, το ποτάμι, το πράσινο. Μία πόλη που σε ταξιδεύει, μία περιοχή που σε μαγεύει, ένας τόπος που σε αποπλανεί.  Κι ας μην έχει παραλίες...

 

 

 

Στη Νάουσα έγινε η συνάντηση που επηρέασε καθοριστικά το μέλλον της ανθρωπότητας και ολόκληρου του Δυτικού Πολιτισμού. Εδώ, στην κατάφυτη και ειδυλλιακή Μίεζα, σε ένα επίγειο παράδεισο με βαθύσκιωτα σπήλαια και άφθονα τρεχούμενα νερά, στο πρώτο πανεπιστήμιο της οικουμένης, ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο, λίγο πριν αυτός κατακτήσει τον κόσμο. Έντονο είναι το ιστορικό αποτύπωμα της περιοχής και στα νεότερα χρόνια και χαρακτηρίζεται από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των κατοίκων της και την μεγάλη οικονομική και βιομηχανική ακμή της πόλης.

 

 

 

Παιχνίδια στο χιόνι

 

Δύο από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα είναι σε απόσταση αναπνοής από τη Νάουσα. Από εδώ ξεκίνησε η ιστορία του σκι στην Ελλάδα! Το ένα από αυτά, τα 3-5 Πηγάδια έχει τέλειο χιόνι όλο το χειμώνα εξαιτίας του συστήματος τεχνητής χιόνωσης που δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα. Το άλλο είναι το παλιότερο στη χώρα, λειτουργεί από το 1934. Όσοι θέλετε γερές δόσεις αδρεναλίνης, αρχάριοι ή έμπειροι σκιέρ, θα ευχαριστηθείτε σλάλομ, άλματα, φιγούρες και υπέροχες εγκαταστάσεις!

 

 

Πράσινο παντού

 

Ένα ταξίδι στη Νάουσα αποτελεί μία συνεχή συνομιλία του ταξιδιώτη με τη φύση. Ακόμα και μέσα στην πόλη, η φύση είναι παντού. Η αφρισμένη Αραπίτσα, ένα από τα ελάχιστα ποτάμια στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα, οριοθετεί την πόλη, δημιουργεί καταρράκτες, της δίνει ενέργεια. Ο Δήμος της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας έχει τα περισσότερα δάση της χώρας. Πρέπει να επισκεφτείς το μοναδικό άλσος του Αγ. Νικολάου! Κατάφυτες πλαγιές με οξιές, βελανιδιές, έλατα, σφενδάμους και με το αιωνόβιο πλατανόδασος, ένα υπέροχο φαράγγι και αγέρωχα βουνά σε περιμένουν για βόλτες και δραστηριότητες κάθε είδους  για όλες τις ηλικίες. Ώρα για δράση!

 

 

Πολιτισμός αιώνων

 

Στον πολιτισμό της Νάουσας κυρίαρχη θέση έχει το πανάρχαιο καρναβαλικό έθιμο της "Μπούλας", το οποίο αναβιώνει κάθε χρόνο στις Απόκριες. Σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της τέχνης του τόπου είναι τα χειροτεχνήματα υφαντικής, πλεκτικής, κεντήματος και ασημουργίας, που οδήγησαν στην άνθηση της Ναουσαιικής βιομηχανίας. Οι πολιτιστικές γιορτές που έχουν συνδεθεί με το κρασί αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας γίνονται πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και δίνουν το στίγμα μίας ζωντανής πόλης που συνδυάζει το παραδοσιακό με το καινοτόμο.  

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε