Εφαρμογή Ka-business

Τα άτομα με προβλήματα όρασης πλέον θα βλέπουν με τον τουριστικό οδηγό του ΟΤΘ

Τουρισμός

  Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί τουριστικός οδηγός με τον κώδικα Μπράιγ στην Ελληνική και Αγγλική γραφή, που δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες με προβλήματα όρασης, να νιώθουν μεγαλύτερη αυτονομία και να γνωρίσουν μόνοι τους τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης.      


 

Η νέα τάση του τουρισμού που θέλει την ψηφιακή τεχνολογία να καθορίζει το ταξίδι του επισκέπτη, αποτελεί βασικό γνώμονα στο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

 

 

Ο ψηφιακός τουρισμός που καθορίζει πλέον τα ταξίδια αναψυχής και εμπειρίας και απλοποιεί τις διαδικασίες μετάβασης και διαμονής, κυριαρχεί στις δράσεις του ΟΤΘ, επιχειρώντας να προσθέσει δυνατότητες «έξυπνης» και λειτουργικής τουριστικής πόλης για όλους τους επισκέπτες της.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΤΘ δημιούργησε πριν από λίγες μέρες τον τουριστικό οδηγό της Θεσσαλονίκης για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Ο οδηγός που υιοθετεί τον κώδικα Μπράιγ, δηλαδή το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Διαταραχή Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Συζωή».

 

 

Η συνεργασία με τον «Συζωή» εντάσσεται στο πλάνο στρατηγικού μάρκετινγκ που υλοποιεί ο ΟΤΘ με εξειδικευμένους φορείς-συνεργάτες οι οποίοι αναλαμβάνουν εξειδικευμένα πρότζεκτ επικεντρωμένα στην ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τουρισμός"
Κοινοποίησε