Αρχική ΆΠΟΨΗ Η «εξέλιξη» της εκπαίδευσης στους πιο κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας

Η «εξέλιξη» της εκπαίδευσης στους πιο κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας

 

Η Εξέλιξη, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας του Ομίλου Πειραιώς ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ώστε να καταστεί βασικός πυλώνας για την αποτελεσματική υποστήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

 

Όραμα της Εξέλιξης είναι να αποτελέσει κοιτίδα συστηματικής προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και ενεργητικό φορέα καινοτομίας και ανασυγκρότησης στους κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας καίρια στην υποστήριξη της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

 

Η τεχνογνωσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Πράσινης Επιχειρηματικότητας, Τουρισμού και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, αλλά και οι συνεργασίες με εξειδικευμένους φορείς, δίνουν στην Εξέλιξη τη δυνατότητα να παρέχει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.  Η Εξέλιξη είναι πιστοποιημένη ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και πιστοποιημένη για τη δέσμευσή της στην επιχειρηματική αριστεία με το EFQM Committed to Excellence.

 

Η εξέλιξη της εκπαίδευσης στον αγροτικό τομέα

Στην Εξέλιξη πιστεύουμε ότι ο αγροτικός τομέας είναι και πρέπει να αναδειχθεί σε έναν από τους κυριότερους παράγοντες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Για την ουσιαστική ανασυγκρότηση αυτού του τομέα χρειάζεται η συμβολή στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών αγροτών.

 

Οι νέοι αγρότες ήδη παρακολουθούν την καινοτομία στον τομέα τους και χρησιμοποιούν ό,τι τους είναι χρήσιμο: γεωργία ακριβείας, mobile εφαρμογές για τη διαχείριση της αγροτικής παραγωγής, σταδιακές επενδύσεις σε νέες καλλιέργειες που ανοίγουν νέες αγορές, προηγμένα συστήματα logistics, ηλεκτρονικά κανάλια διανομής,  ιχνηλασιμότητα στα φορτία που πιστοποιούνται και εξάγονται.

 

Η  πρακτική εκπαίδευση πάνω στις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές είναι απαραίτητη για τον νέο αγρότη. Αλλά δεν αρκεί. Με εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης η Εξέλιξη προωθεί τον προσανατολισμό του αγρότη στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την υπεύθυνη γεωργία και σχεδιάζει λύσεις που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση.

 

Με έμφαση στην υπεύθυνη γεωργία και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, έμπειροι εισηγητές, μέσα από σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης, αναλύουν τομείς όπως:

  • Επιχειρηματικό σχεδιασμό για αγροτικές επιχειρήσεις
  • Εμπόριο και κανάλια διανομής
  • Δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων
  • Πωλήσεις και διαπραγματεύσεις
  • Πιστοποιήσεις
  • Ορθές γεωργικές πρακτικές και διαχείριση πόρων

 

Η εξέλιξη της εκπαίδευσης στο ηλεκτρονικό επιχειρείν

Στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, πιστεύουμε ότι η συνεχής ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και στα ηλεκτρονικά εργαλεία είναι υψηλής προτεραιότητας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη χωρά μας.

 

Έτσι, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Γκεζερλή, ένα καταξιωμένο στέλεχος στο χώρο του digital, η Εξέλιξη σχεδίασε και προσφέρει δύο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, το Digital Marketing Practitioner και το e Commerce Project Manager. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 4 μηνών, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της    e-Academy, της Εκπαιδευτικής Ακαδημίας που έχει στόχο να προετοιμάσει τους καλύτερους επαγγελματίες στην ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα.

 

Τα προγράμματα της e-Academy υλοποιούνται εδώ και 2 χρόνια με απόλυτη επιτυχία ενώ ανανεώνονται συστηματικά και εμπλουτίζονται ώστε να παραμένουν τα πλέον πρωτοπόρα στον κλάδο τους.

 

Παράλληλα, διοργανώνουμε μικρότερης διάρκειας αλλά εντατικής εκπαίδευσης  προγράμματα για το Digital Marketing, τα οποία υλοποιούμε περιφερειακά.

 

 

Η εξέλιξη της εκπαίδευσης σε νέα πεδία και αντικείμενα

Παραμένοντας προσανατολισμένοι στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε και μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, αλλά και στρατηγικές συνεργασίες που θα εστιάζουν στο χώρο του Τουρισμού. Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σχεδιάζουμε δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλλουν στη διάχυση αυτής της εμπειρίας στον κρίσιμο αυτό τομέα της Ελληνικής οικονομίας.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Δεύτερη ευκαιρία! Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων δίνει η εφορία...
Ταμείο Ανάκαμψης: 2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και αγορά
Μέσα από τις ειδικές δράσεις που θα ενεργοποιούνται σταδιακά από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχονται άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,95 δισ. ευρώ για...
Φορολογικές δηλώσεις: Στο 3% η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρου
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μ.Μ.Θ. Συναυλίας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα τιμούν την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μια συναυλία μνήμης που θα...
Δεύτερη ευκαιρία! Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων δίνει η εφορία...
Πέθανε η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Έφυγε από τη ζωή η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, με πολλές σημαντικές δουλειές στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη...