Αρχική ΆΠΟΨΗ Το Alliott Group ενημερώνει για την οικονομία της Βραζιλίας

Το Alliott Group ενημερώνει για την οικονομία της Βραζιλίας

 

Της Stella Bikaki, Account Manager Action Global Communications Hellas

Είναι όμως και μια χώρα που χαρακτηρίζεται από μεγάλες οικονομικές ανισότητες και φτώχεια σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Βρίσκεται σε μια πολύπαθη περιοχή,  όπου άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής,  όπως η Αργεντινή και το Μεξικό,  ενώ βρέθηκαν στο κέντρο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης στα τέλη του εικοστού αιώνα, τελικά υπέκυψαν στις πιέσεις των αγορών.

 

To Alliott Group ανακοινώνει την μελέτη αναφορικά με την αναδυόμενη οικονομία της Βραζιλίας για το πρώτο εξάμηνο του 2012, που είναι η μεγαλύτερη εθνική οικονομία της Λατινικής Αμερικής και η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως σύμφωνα με πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας είναι ενθαρρυντικές, παρ΄ όλο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη οικονομική ανισότητα στο κοινωνικό και οικονομικό της ιστό, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγάλο ποσοστό φτώχιας στον πληθυσμό της.

 

Η οικονομία της Βραζιλίας κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που χαρακτήρισε τις μεγαλύτερες οικονομίες της λατινικής Αμερικής στα τέλη του εικοστού αιώνα, οι οποίες υπέκυψαν τότε στην πίεση των αγορών.

 

Η Βραζιλία  κατάφερε να ξεπεράσει τα εικοσαετή προβλήματα που ήταν κυρίως πληθωριστικά για να έρθει στη συνέχεια η ανάπτυξη, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα οικονομικά παραδείγματα εξόδου από την κρίση.

 

Σύμφωνα με την μελέτη του Alliott Group τα σημαντικότερα στοιχεία της βραζιλιάνικης οικονομίας είναι τα εξής:

 

Μέσος όρος εισοδήματος με πραγματικούς όρους

Ο μέσος όρος αμοιβής ενός εργάτη στη Βραζιλία είναι το ποσό των 1.725,60 Ρεάλ τον Μάιο, επιστρέφοντας σε μία ανοδική τάση, παρουσιάζοντας ανάπτυξη 4,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

 

Ανεργία

Ο δείκτης ανεργίας στη Βραζιλία έφθασε το 5,8%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο IBGE, παρουσιάζοντας πτώση σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά και με τον αντίστοιχο μήνα Μάιο. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εργατών δεν έχει αλλάξει σημαντικά.

 

Διεθνή αποθεματικά

Τα διεθνή αποθεματικά της Βραζιλίας έφθασαν τα 372,409 δισεκατομμύρια Ρεάλ το μήνα Μάιο. Η μείωση που παρουσιάστηκε οφείλεται κυρίως λόγω της παύσης αγοράς δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας και της κατακόρυφης υποτίμησης των βασικών στοιχείων του ενεργητικού που αποτελούσαν το συγκεκριμένο portfolio.

 

Άμεσες επενδύσεις εξωτερικού

Οι άμεσες επενδύσεις εξωτερικού έφθασαν τα 3,716 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το Μάιο αυτής της χρονιάς, συνεχίζοντας μία καθοδική τάση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Το χρόνο που διανύουμε οι άμεσες επενδύσεις εξωτερικού ήταν στο σύνολό τους 23,323 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ποσό που ισοδυναμεί στο 2,44% του ΑΕΠ.

 

Χρηματιστήριο

Τον Ιούνιο, το χρηματιστήριο κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο όπως τον Μάιο, με τον δείκτη lhe Bovespa να κλείνει το πρώτο μισό του χρόνου στις 54.354 μονάδες. Η υποτίμηση ήταν της τάξης του 0,25%.

 

Ισοτιμία Δολαρίου ΗΠΑ / Ρεάλ

Το δολάριο ξεκίνησε τον Ιούνιο πραγματοποιώντας μία αναπροσαρμογή της τιμής του, φθάνοντας στα 2,09 Ρεάλ. Την τελευταία ημέρα του μήνα, όμως, η αγορά ανέτρεψε αυτή την τάση μετά την έγκριση των μέτρων ενάντια στην κρίση που υιοθέτησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου επέστρεψε στα επίπεδα που είχε στις αρχές του μήνα, κλείνοντας στα 2,02 Ρεάλ.

 

Ισοτιμία Ευρώ / Δολάριο ΗΠΑ

Με το ξεκίνημα του Ιουνίου το Ευρώ βρισκόταν στα επίπεδα του 1,24 δολάρια ΗΠΑ και παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο. Την τελευταία ημέρα του μήνα, η συμφωνία της Ευρωζώνης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απέφερε στην ισοτιμία μία ανατίμηση του Ευρώ στα 1,26 δολάρια ΗΠΑ.

 

Εμπορικό Ισοζύγιο

Το Ιούνιο του 2012, οι εξαγωγές της Βραζιλίας έφθασαν τα 19,354 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ οι εισαγωγές της έφθασαν τα 18,547 δισεκατομμύρια ΗΠΑ, έχοντας ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο των 807 εκατομμυρίων ΗΠΑ.

 

Σχετικά με τη Kleopas Alliott Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ

Η Kleopas Alliott Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα. Από τότε η εταιρία έχει αναπτυχθεί με την προσθήκη προσωπικού απόλυτης εξειδίκευσης, και συνεχίζει να παρέχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με προσωπική επαφή, όπως γινόταν από την αρχή της δραστηριότητας της. Οι εξειδικευμένες ομάδες λογιστών & φοροτεχνικών προσφέρουν υπηρεσίες σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές.  Η εταιρία σήμερα απασχολεί 25 περίπου στελέχη εκ των οποίων τουλάχιστον 12 κατέχουν άδεια λογιστή-φοροτεχνικού “Α” Τάξεως. Η εταιρία παρέχει τις υπηρεσίες της και υποστηρίζει επιχειρηματικές προσπάθειές σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της Βρετανικής Alliott Group στην οποία είναι μέλος από το 1991.

 

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Τι θα ανακοινώσει τελικά σήμερα ο Μητσοτάκης
Σήμερα Σάββατο μέχρι το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τελικά πιο αυστηρά μέτρα καθώς  ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα...
Η θάλασσα βγήκε στη στεριά από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί του Σάμου
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι. Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες του νησιού να...
Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου: Έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα
Σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 30/10, στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Σάμου. Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, μικρό εστιακό βάθος μόλις στα 10 χιλιόμετρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τι θα ανακοινώσει τελικά σήμερα ο Μητσοτάκης
Σήμερα Σάββατο μέχρι το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τελικά πιο αυστηρά μέτρα καθώς  ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα...
Αναβολή και νέες ημερομηνίες παραστάσεων στο θέατρο “Αμαλία” στη Θεσσαλονίκη
Η διεύθυνση του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ ανακοίνωσε την αναβολή παραστάσεων, που θα ανέβαιναν τις επόμενες μέρες, μετά την αλλαγή επιπέδου στον επιδημιολογικό χάρτη της Θεσσαλονίκης...
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Αναστολή εκδηλώσεων
Μετά την υπαγωγή της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης στο Επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες και παραστάσεις του...