Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις DEKRA: Σχήμα Πιστοποίησης Υγείας και Ασφάλειας για την πρόληψη διασποράς του COVID-19

DEKRA: Σχήμα Πιστοποίησης Υγείας και Ασφάλειας για την πρόληψη διασποράς του COVID-19

Η πρωτόγνωρη πανδημία έχει δημιουργήσει νέες υπηρεσίες και συνήθειες. Η DEKRA πρωτοπόρα σε υπηρεσίες πιστοποίησης έχει προχωρήσει σε ένα νέο σχήμα Πιστοποίησης Υγείας και Ασφάλειας για την πρόληψη διασποράς του COVID-19. Η Δήμητρα Ρουσβανίδου, υπεύθυνη της εταιρίας στην Ελλάδα μιλά στο ka-business.gr για τη νέα υπηρεσία, για το που απευθύνεται και γιατί κάποιος να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Η DEKRA δραστηριοποιείται στο χώρο της πιστοποίησης ασφάλειας εδώ και 90 χρόνια. Προσφέρουμε υπηρεσίες πιστοποίησης και διασφάλισης ποιοτικού ελέγχου σε θέματα ασφαλείας, συμβουλευτικές υπηρεσίες και επαγγελματική εκπαίδευση σε διάφορους κλάδους όπως βιομηχανία, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού κ.α.  σε παραπάνω από 50 χώρες.

 

Τι είναι η πιστοποίηση DEKRA (Standard Trusted Facility);

Η DEKRA με αφορμή την πανδημία COVID-19 έχει αναπτύξει μια υπηρεσία ελέγχου και πιστοποίησης συμμόρφωσης οργανισμών και επιχειρήσεων με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Η υπηρεσία βάση του προτύπου DEKRA Trusted Facility έχει ως σκοπό αποκλειστικά τον έλεγχο της διασποράς του COVID-19 εξασφαλίζοντας σε προσωπικό και πελάτες πως η επιχείρηση επενδύει στην προστασία και την ασφάλεια.

 

Σε ποιες χώρες υλοποιείται;

Μεταξύ άλλων, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και σε άλλες χώρες στις οποίες υπάρχουν θυγατρικές της DEKRA.

Ποιες κατηγορίες επιχειρήσεων καλύπτει;

Καλύπτει βιομηχανικές εγκαταστάσεις, βιοτεχνίες, χώρους γραφείων, εστίαση – στο επίπεδο παράδοση κατ’ οίκον και παραλαβή από το κατάστημα, ταχυμεταφορές, τράπεζες, λιανεμπόριο, χονδρική, λιανική, Αυτοκινητοβιομηχανίες, Ξενοδοχεία,  Χώρους Εστίασης

 

(δεν καλύπτει φαρμακεία, ιατρεία, σχολικές μονάδες και φροντιστήρια, κέντρα παιδικής μέριμνας  και ηλικιωμένους (φροντιστήρια, γηροκομεία κτλ) βοηθητικές εγκαταστάσεις διαβίωσης)

 

Παραδείγματα επιχειρήσεων που πιστοποιήθηκαν;

Βιομηχανικές μονάδες, συνεργεία αυτοκινήτων και γραφεία παροχής υπηρεσιών

Πως ακριβώς υλοποιείται η επιθεώρηση;

 

Βήματα :

 1. Σχέδιο δράσης
 2. Επιτόπια επίσκεψη για την αξιολόγηση των συνθηκών (με σκοπό την αξιολόγηση συμμόρφωσης εγκαταστάσεων και τηρούμενων μέτρων αποφυγής μετάδοσης COVID-19): Διάλογος με τους εργαζομένους (πχ ύπαρξη κατάλληλων αντισηπτικών (με οινόπνευμα 70% κ γλυκερίνης), σωστή χρήση των απολυμαντικών μέσων και σωστή χρήση μάσκας και γαντίων, τρόπους  τήρηση ελάχιστου αριθμού, απαραίτητα μέσα προστασία όπως κάδοι με πεντάλ, τήρηση καθαρισμού κλιματιστικών, ύπαρξη ενημερωτικών αφισών για τα μέτρα, χώρος καπνιστών
 3. Διάλογος με εργαζόμενους
 4. Αιφνίδιος έλεγχος με προσομοίωση εξυπηρέτησης πελατών και της καθημερινής λειτουργίας

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση προσωπικού;

-Μέτρα προστασίας στους χώρους της επιχείρησης & πρακτικές οδηγίες

-Ειδικά μέτρα για πελάτες που επισκέπτονται την επιχείρηση

-Ειδικά μέτρα για προσωπικό της επιχείρησης που επισκέπτεται επιχειρήσεις ή νοικοκυριά

-Διαχείριση κρούσματος

 

Ποια επίπεδα λειτουργίας των επιχειρήσεων καλύπτει- ελέγχει- πιστοποιεί το πιστοποιητικό αυτό;

Υποδοχή Επισκεπτών, Υπηρεσίες και Συναλλαγές στο χώρο, Εστιατόρια & Χώροι Διαλείμματος, Χώροι Ταμείων, Παραλαβή & Αποστολή Εμπορευμάτων, Καθαριότητα, Συντήρηση, Διαχείριση Περιστατικού.

 

Ποιο το όφελος από την πιστοποίηση; Γιατί να την κάνω;

 • Αύξηση εμπιστοσύνης πελατών και εργαζομένων
 • Εξασφάλιση επιχειρηματικής συνέχειας
 • Ατομική και επιχειρηματική ευθύνη
 • Διατήρηση ασφάλειας και υγείας

 

Είναι αυτή η πιστοποίηση υποχρεωτική;

Προς το παρόν δεν έχει θεσπιστεί θεσμικό πλαίσιο, συνεπώς δεν θεωρείται υποχρεωτική. Ωστόσο πραγματοποιείται συνεργασία DEKRA με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάρτιση Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού.

 

Ποιο το κόστος της πιστοποίησης;

Το κόστος της πιστοποίησης κάθε επιχείρησης είναι ανάλογο με τον αριθμό των εργαζομένων καθώς και το εμβαδόν της επιχείρησης. (πχ ένα κατάστημα με 2 υπαλλήλους και 40 τ.μ. περίπου 250 ευρώ, γραφείο 4 υπαλλήλους 100 τ.μ. περίπου 360 ευρώ).

 

Ποια είναι η διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης;

Πραγματοποιείται μια σειρά διαδικασιών που μπορεί να διαρκέσει από δέκα ημέρες μέχρι ένα μήνα.

 

Ποια η διάρκεια ισχύς της πιστοποίησης;

Είναι διάρκειας 6 μηνών με δυνατότητα επαναπιστοποίησης. Δυναμική προσαρμογή σε τυχόν μεταλλάξεις και νέα μέτρα προστασίας.

Πως γνωστοποιείται στους πελάτες η ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης;

Με την ολοκλήρωση της πιστοποίησης παρέχεται το σήμα της DEKRA με την ημερομηνία ισχύς της πιστοποίησης. Υποστηρίζουμε την πιστοποιημένη επιχείρηση να κοινοποιήσει στα κανάλια επικοινωνίας της (ιστοσελίδα, και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) την απόκτηση της πιστοποίησης.

 

Αν αλλάξουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τι κάνουμε ;

Υπάρχει διαρκής ενημέρωση από το προσωπικό της DEKRA σε τυχόν αλλαγές οδηγιών και επικαιροποιούνται αντίστοιχα και  τα κριτήρια αξιολόγησης του Σχήματος Πιστοποίησης.

 

Γιατί να επιλέξει κανείς την DEKRA ;

 

-Πολυεθνικός όμιλος – αντλούμε καλές πρακτικές από συνεργάτες άλλων χωρών- διασφάλιση διαφάνειας και αδιάβλητων διαδικασιών

-Εξειδίκευση στην ασφάλεια σε πληθώρα κλάδων της οικονομίας και της δημόσιας ζωής

-Σύμβουλος του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα

– Ανταγωνιστικές τιμές

-πολυετή εμπειρία στα πρωτόκολλα ασφαλείας

Τι γίνεται με τις επιχειρήσεις που σήμερα είναι κλειστές και αναμένεται να ξαναλειτουργήσουν (εστίαση, ξενοδοχεία, λιανεμπόριο, γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής)

Εμείς δεν παρέχουμε την πιστοποίηση σε γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια, καθώς υπάρχει αυξημένο ρίσκο διάδοσης του ιού, μεγάλη πιθανότητα παραβίασης των πρωτοκόλλων, λόγω της φύσης της υπηρεσίας.

 

Προετοιμάζουμε τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές και πρόκειται να επιστρέψουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, ώστε να είναι πιστοποιημένες κατά το άνοιγμα της αγοράς.

 

Αναβάθμιση των υπηρεσιών, αλλαγή νοοτροπίας- παιδείας

 • Διαχείριση της κρίσης ως ευκαιρία για την εδραίωση νέας κουλτούρας στην παροχή υπηρεσιών και κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών
 • Προσαρμογή σε μια νέα καθημερινότητα
 • Εστίαση σε ως πρότινος «αμελητέα» και «αυτονόητα» στοιχεία της καθημερινότητας
 • Δημιουργία μιας «ασπίδας προστασίας» για ανάλογες προκλήσεις
 • Επαγρύπνηση για την αειφόρος προστασία των κεκτημένων
 • Συνειδητοποίηση της ευθύνης που φέρνει μαζί της η παγκοσμιοποίηση καθώς και η παγκόσμια κινητικότητα

 

Που απευθυνόμαστε αν ενδιαφερόμαστε;

Για την Θεσσαλονίκη στο : 2310814714

Για την Αθήνα στο : 210 7249952

Ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το site. www.dekra-akademie.gr .

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Εστίαση: Άμεσα η νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης.
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Η τύχη της εστίασης δεν αφορά μόνο όσους εμπλέκονται άμεσα σε...
Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να μπορέσουν να εργαστούν και πως λειτουργεί το σύστημα
Χθες έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με τα self test να είναι υποχρεωτικά για την εργασία τους. Σε περίπτωση...
Αυτά συζητούν οι ειδικοί για το Πάσχα
Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα θα ληφθούν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ως τώρα υπάρχουν δύο προτάσεις για την έξοδο από τα μεγάλα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εστίαση: Άμεσα η νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης.
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Η τύχη της εστίασης δεν αφορά μόνο όσους εμπλέκονται άμεσα σε...
Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να μπορέσουν να εργαστούν και πως λειτουργεί το σύστημα
Χθες έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με τα self test να είναι υποχρεωτικά για την εργασία τους. Σε περίπτωση...
Αυτά συζητούν οι ειδικοί για το Πάσχα
Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα θα ληφθούν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ως τώρα υπάρχουν δύο προτάσεις για την έξοδο από τα μεγάλα...