Αρχική BUSINESS Νέα Η SAS πρωτοστατεί στην μάχη κατά του COVID-19 ενισχύοντας οργανισμούς υγείας παγκοσμίως

Η SAS πρωτοστατεί στην μάχη κατά του COVID-19 ενισχύοντας οργανισμούς υγείας παγκοσμίως

Η τρέχουσα πανδημία έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες συνθήκες για τις κυβερνήσεις, τα συστήματα υγείας και τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Η SAS συνεργάζεται με κυβερνητικούς και υγειονομικούς φορείς από όλον τον κόσμο με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που φέρνει ο COVID-19, αξιοποιώντας δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων βασισμένες σε δεδομένα και ενισχύει την διαδικασία με τους παρακάτω τρόπους:

  • Υποστήριξη των νοσοκομείων μέσω της χρήσης μοντέλων analytics για την καλύτερη πρόβλεψη της διανομής πόρων με υψηλή ζήτηση.
  • Συνεργασία με υγειονομικούς φορείς  για τη δημιουργία επιδημιολογικών μοντέλων, προβλέποντας τις επιπτώσεις στον πληθυσμό και στις υποδομές.
  • Συνεργασία με κυβερνήσεις για τη βελτιστοποίηση των υγειονομικών πόρων ώστε οι πολίτες να λάβουν τη καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

 

«Η αντιμετώπιση του COVID-19 γίνεται συνεχώς πιο περίπλοκη αφού η δυναμική της πανδημίας διαρκώς μεταβάλλεται, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις και τα συστήματα υγείας να κατανοούν, να μετρούν και να αντιδρούν πολύ γρήγορα,» δήλωσε ο Mark Lambrecht, PhD, SAS Global Director for Health and Life Sciences. «Η αντιμετώπιση χρειάζεται λοιπόν μία πολυδιάστατη προσέγγιση, όπως τη δυνατότητα γρήγορης συλλογής δεδομένων και ενσωμάτωσης των data sources, προβλέποντας το ανώτατο σημείο ζήτησης και αναγνωρίζοντας τα σημεία όπου η έλλειψη προσωπικού και υλικών θα επηρεάσει την φροντίδα των ασθενών, θέτοντας προτεραιότητες μέσω της καλύτερης διανομής των πόρων.»

 

Νοσοκομείο Policlinico Gemeli, Ιταλία

Κορυφαία νοσοκομεία όπως το Policlinico Gemeli στη Ρώμη χρειάστηκαν επειγόντως πληροφόρηση από υπηρεσίες και τμήματα που διαχειρίζονται την κρίση του COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει την βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη νέων κρουσμάτων, την ανάλυση διαγνωστικών και θεραπευτικών πληροφοριών από διάφορα ιατρικά αρχεία, την καταγραφή και βελτιστοποίηση της διανομής των πόρων και τη δημιουργία εργαλείων ανάλυσης με τεχνητή νοημοσύνη για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης.

 

Η ταχύτατη οργάνωση των ιατρικών πόρων που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της SAS προσφέρει data-driven αποφάσεις που ενισχύουν την λήψη καλύτερων επιλογών για τους ασθενείς.

 

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στο πλευρό του Policlinico Gemelli για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης,» δήλωσε η Mirella Cerutti, Managing Director της SAS στην Ιταλία. «Η εμπειρία και οι αναλυτικές δυνατότητες της SAS, μαζί με τις εξειδικευμένες λύσεις της υποστηρίζουν ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον έλεγχο της πανδημίας»

 

Ινστιτούτο Robert Koch, Γερμανία

Τα λογισμικά analytics μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση της μεγαλύτερης πρόκλησης που προκύπτει από μία πανδημία, προβλέποντας το που – και ποιο σημαντικά – το πότε υπάρχει ανάγκη για υλικά και προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η πλατφόρμα πρόβλεψης του Ινστιτούτου Robert Koch αναπτύχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες από τη SAS, ενισχύοντας την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της χρήσης κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας με αναπνευστήρες.

 

Χρησιμοποιώντας λογισμικό analytics, το νέο πληροφοριακό σύστημα όχι μόνο καταγράφει την τρέχουσα χρήση των κρεβατιών ΜΕΘ, αλλά προβλέπει και την αναμενόμενη ζήτηση σε πόρους. Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία μπορούν να προσαρμόσουν τη διανομή των διαθέσιμων πόρων εκ των προτέρων ώστε να καλύψουν τη ζήτηση. Επιπλέον, είναι διαθέσιμα διαδραστικά report σε πραγματικό χρόνο, για τη διευκόλυνση του καλύτερου προγραμματισμού σε προσωπικό και αποθέματα.

 

«Η SAS έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα να βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσει αυτήν την κρίση. Για αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το Ινστιτούτο Robert Koch για να φτιάξουμε αυτή την πλατφόρμα,» δήλωσε η Annette Green, Vice President της SAS στην περιοχή DACH.

 

Cleveland Clinic, ΗΠΑ

Η βελτιστοποίηση των ιατρικών πόρων αποτελεί κρίσιμο σημείο σε περιόδους υγειονομικής κρίσης. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου, το Cleveland Clinic και η SAS δημιούργησαν καινοτόμα μοντέλα που βοηθούν τα νοσοκομεία να προβλέπουν τους ρυθμούς εισαγωγής ασθενών, τη πληρότητα των κρεβατιών, των αναπνευστήρων και άλλα. Τα μοντέλα, τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν μέσω του GitHub, προσφέρουν χρονικά ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας για τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης περίθαλψης σε ασθενείς με COVID-19 ή άλλες καταστάσεις, κάνοντας παράλληλα προβλέψεις σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα, τα οικονομικά και άλλους κρίσιμους τομείς.

 

Αντίθετα από μερικά μοντέλα πρόβλεψης που εστιάζουν στην προβολή μίας συγκεκριμένης σειράς υποθέσεων, τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την περίπτωση είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλέψεις για το καλύτερο, το χειρότερο και το πιο πιθανό σενάριο και όλα αυτά προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο όσο οι συνθήκες και τα δεδομένα αλλάζουν. Για παράδειγμα, τα μοντέλα μπορούν να προβλέψουν πως η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας θα επηρεάσει τη διάδοση της ασθένειας.

 

Το Cleveland Clinic αξιοποιεί τα μοντέλα και για την ενίσχυση της λήψης αποφάσεων. Έχοντας αυτή την πληροφόρηση, το νοσοκομείο μπορεί να προβλέψει και να οργανώσει τις μελλοντικές ανάγκες του συστήματος υγείας, όπως κρεβάτια ΜΕΘ, προστατευτικά μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό και αναπνευστήρες.

 

Υπουργικό Συμβούλιο, Βουλγαρία

Η SAS και ο συνεργάτης της Software Group, εταιρεία με εξειδίκευση στην ψηφιακή ενοποίηση, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που βοηθά σημαντικά την κυβέρνηση της Βουλγαρίας στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Το πληροφοριακό αυτό σύστημα ονομάστηκε COV.ID και είναι ένα εθνικό, κεντροποιημένο σύστημα καταγραφής των περιπτώσεων με τον COVID-19 για να βοηθήσει Υπουργικό Συμβούλιο στον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

 

Το COV.ID ψηφιοποιεί προσωπικά και ιατρικά δεδομένα που συλλέγονται από φορείς που εργάζονται για την αντιμετώπιση περιστατικών νόσου COVID-19, όπως: περιφερειακά κέντρα υγείας, συνοριοφυλακή, Υπουργείο Εσωτερικών, μεμονωμένους επαγγελματίες, νοσοκομεία, εργαστήρια και δήμους. Το σύστημα έχει ενσωματωμένο το SAS® Visual Analytics, το οποίο παρέχει διαδραστικές και πολυδιάστατες απεικονίσεις αλλά και αυτοματοποιημένες αναλύσεις επιδημιολογικών στοιχείων και προβλέψεων σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της πανδημίας.

 

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεισφορά μας στη μάχη κατά της πανδημίας. Προσφέροντας μία λύση η οποία μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να δώσει σημαντικές πληροφορίες, βοηθάμε τις αρχές να λάβουν σωστές αποφάσεις,» δήλωσε ο George Robev, Country Leader της SAS στη Βουλγαρία.

 

Ενισχύοντας τις αποφάσεις με analytics

«Η SAS πιστεύει περισσότερο από ποτέ ότι η γνώση είναι δύναμη,» δήλωσε ο Steve Kearney, Medical Director της SAS Global. «Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στη συνεργασία με οργανισμούς και επιστήμες υγείας από όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής με τους πιο καινοτόμους τρόπους για να βοηθήσει τους πελάτες να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.»

 

Και συνέχισε: «Επιπλέον, εστιάζουμε στη χρήση analytics για τη βελτίωση της επίγνωσης μιας κατάστασης, εξασφαλίζοντας σταθερότητα στο σχεδιασμό της ζήτησης, στην ανάπτυξη εμβολίων και στην ενίσχυση της ιχνηλατησης επαφών για τη μάχη απέναντι στην πανδημία του COVID-19.»

9 χρόνια ka-business.gr… και συνεχίζουμε!
11 Απριλίου 2011 στις 16:00 το βγήκε στον διαδυκτιακό αέρα. 9 χρόνια κάνουμε focus στις καλές ειδήσεις Προβάλουμε την άλλη ΕΛΛΑΔΑ  αυτή της...

Το ka-business.gr προτείνει

H Επιτροπή Πισσαρίδη αναλαμβάνει ρόλο στη διαχείριση του ευρωπαϊκού πακέτου των 32 δισ.
Στην Αθήνα υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, καθώς τα 32 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού πακέτου από το σχέδιο της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα...
Πώς ωφελείται η Ελλάδα από το πακέτο 500δισ της ΕΚΤ
Όπως σημειώνει το Bloomberg: Μεγάλες προσδοκίες τρέφουν οι αγορές, ενόψει της συνεδρίασης, την Πέμπτη, του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται να...
Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου
Τις κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ομιλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως για την “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”
Ομιλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Επιτρέψτε μου τέσσερα εισαγωγικά σχόλια πριν μπω στην ουσία των ρυθμίσεων: ...
Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa εγκρίνει το πακέτο διάσωσης της εταιρείας
Ο Karl-Ludwig Kley, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, σχολίασει: "Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Μετά από εντατικές συζητήσεις, καταλήξαμε σε συμφωνία...
Τράπεζας Πειραιώς: Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου 3μήνου
Όπως δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς «Τους τελευταίους τρεις μήνες, βιώσαμε πρωτοφανείς εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα ως αποτέλεσμα της πανδημίας