Αρχική BUSINESS Νέα Χίλιοι εκθέτες και 14 αφιερώματα στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Χίλιοι εκθέτες και 14 αφιερώματα στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

Στη συνέντευξη Τύπου για την 80η ΔΕΘ που έγινε υπό το βλέμμα των «Μαγεμένων» στο περίπτερο 3, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση τους, υπογραμμίσθηκε ο εορταστικός χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης, που συνδυάζει αρμονικά το επιχειρείν, τον πολιτισμό, την αναψυχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 80η ΔΕΘ κινούνται σχεδόν στα περσινά επίπεδα, ενώ οι χώροι που καλύπτει η έκθεση είναι περισσότεροι από το 2014 και φτάνουν τα 26.624 τ.μ. έναντι 25.931 τ.μ Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές είναι 13 και αφορούν στις Κύπρο, Αρμενία, Σλοβακία, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Λουξεμβούργο, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, πΓΔΜ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία και Πολωνία.

 

Στη δυναμική που έχει αποκτήσει η ΔΕΘ τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο να μην υπάρξουν, εν μέσω capital controls, ακυρώσεις και η 80η ΔΕΘ να επιτύχει σημαντικά μεγέθη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Παράλληλα υπογράμμισε τη στήριξη των Επιμελητηρίων και τη στενή συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ στάθηκε και στην κορυφαία, όπως τη χαρακτήρισε, στιγμή της έκθεσης, την έλευση των «Μαγεμένων» στη γενέθλια πόλη τους.

«Ανοίγουμε όλα τα περίπτερα. Η έκθεση είναι μεγαλύτερη και θα πάει εξαιρετικά καλά. Κάθε βράδυ η ΔΕΘ θα είναι ένα ‘πάρτι’» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Αναφερόμενος δε σε δύσκολες περιόδους που πέρασε η ΔΕΘ στη διάρκεια της ιστορίας της, τόνισε πως υπήρξαν πολύ μεγαλύτερα εμπόδια στο παρελθόν, σημειώνοντας πως η Έκθεση συνεχίζει απτόητη, πιστή στην κληρονομιά της.

Τη στήριξη του στη φετινή διοργάνωση, που όπως είπε, θα κάνει τη διαφορά, κατέθεσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Φίλιππος Τσαλίδης. «Το υπουργείο θα σταθεί συνοδοιπόρος των προσπαθειών που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, για να κρατήσει ψηλά τη σημαία ενός θεσμού που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο» ανέφερε.  

Την απόφαση για τη διάθεση 5 στρεμμάτων μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη 2η προβλήτα, για τη δωρεάν στάθμευση των επισκεπτών της 80ης ΔΕΘ, οι οποίοι θα μεταφέρονται στην Έκθεση με μέσα μεταφοράς που θα βρίσκονται εκεί, έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Δημήτρης Μακρής, που εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Την πνοή που δίνει η ΔΕΘ στην οικονομία της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κώστας Δήμου, ενώ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε πως με τη βοήθεια και του καιρού, αλλά και με βάση τα μηνύματα που έχει μέχρι στιγμής η Έκθεση, η επισκεψιμότητα αναμένεται να κυμανθεί σε ανάλογα ή και υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι. 

Η 80η ΔΕΘ φιλοξενεί 14 θεματικά αφιερώματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας. Όσον αφορά στο υπόλοιπο «μενού» περιλαμβάνει:

– Την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» από το μουσείο αρχαίας τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, που θα φιλοξενείται στο περίπτερο 3 και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2016.

– Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας που ειδικά για το χρονικό διάστημα της ΔΕΘ θα λειτουργήσει ξανά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.

– Τις συναυλίες κάθε βράδυ στη σκηνή του τόξου της ΧΑΝΘ, όπου μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

– Το Φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και εφήβους, κατά τη διάρκεια του οποίου για πρώτη φορά ερασιτεχνικοί θίασοι θα διαγωνισθούν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

– Το Music Band Festival, στο οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά θα εμφανίζονται μουσικά συγκροτήματα που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

– Την Cheapart, που φιλοξενεί αυθεντικά έργα πολλών δεκάδων καλλιτεχνών, τα οποία οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να αποκτήσουν σε πολύ ελκυστικές τιμές.

– Το e-GAMING που είναι το μεγαλύτερο gaming event στα Βαλκάνια και διεξάγεται στο περίπτερο 17.

– Τη συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων από το «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου», που ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη, τον ΑΟΘ και τη συλλογή του ιδιώτη κ. Ηλία Λόγγου.

– Την πρωτοβουλία «ΔΕΘ-είτε» με τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία.

– Το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «MYSTICON», ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι απόδρασης και ρόλων, που θα ανταμείψει τους συμμετέχοντες με τρεις ημέρες μυστηρίου και διάδρασης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης

Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, καθιερώνεται λαϊκή είσοδος 3 ευρώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ. Τις υπόλοιπες ημέρες το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, με οικογενειακό 15 ευρώ. Για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ, ανεξάρτητα από την ημέρα.  Παράλληλα, όποιος είναι 80 χρονών ή έχει γεννηθεί το 1980 θα μπορεί να μπαίνει στη φετινή διοργάνωση δωρεάν.

Το σημαντικό γεγονός της έλευσης των «Μαγεμένων» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζεται από το ΕΒΕΘ, τον ΟΛΘ, το ΕΕΘ και την ΕΥΑΘ.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ταμείο Ανάκαμψης: 2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και αγορά
Μέσα από τις ειδικές δράσεις που θα ενεργοποιούνται σταδιακά από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχονται άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,95 δισ. ευρώ για...
Φορολογικές δηλώσεις: Στο 3% η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρου
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ,...
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση 2021
Η υποβολή της γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) από τον ίδιο τον δικαιούχο ή από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πέθανε η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Έφυγε από τη ζωή η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, με πολλές σημαντικές δουλειές στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη...
Ταμείο Ανάκαμψης: 2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και αγορά
Μέσα από τις ειδικές δράσεις που θα ενεργοποιούνται σταδιακά από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχονται άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,95 δισ. ευρώ για...
Φορολογικές δηλώσεις: Στο 3% η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρου
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ,...