Αρχική BUSINESS Νέα PROVIL: Η Μοναδική Ελληνική Εταιρία που φτιάχνει αρώματα και γεύσεις στα φαγητά

PROVIL: Η Μοναδική Ελληνική Εταιρία που φτιάχνει αρώματα και γεύσεις στα φαγητά

 

 

Όπως οι βοηθητικές γευστικές ύλες τροφίμων και τα καρυκεύματα τα οποία βρίσκονται σε  προϊόντα της βιομηχανίας τροφίµων, σε παρασκευάσματα του κρεοπωλείου, σε πιάτα της μαζικής εστίασης (food service), έως και στα ράφια, στη διάθεση του καταναλωτή (retail). Είναι αυτά που δίνουν τη γεύση και το άρωμα σε κάθε πιάτο και σε κάθε παρασκεύασμα.

 

 

 

Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και ύφεσης στη χώρα, στα οκτώ τελευταία χρόνια, η Provil παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη, αυξανόμενη απασχόληση, επενδύσεις, νέα προϊόντα, καινοτόμα προϊόντα, με εφαρμογή μοναδικών μεθόδων τεχνολογίας και εξαγωγές.

 

Η Provil έχει την ικανότητα να υποστηρίζει με τα προϊόντα και τις μοναδικές προτάσεις της, της τη γεύση και το άρωμα, όπου παράγεται ένα τρόφιμο, ή ένα έδεσμα, δηλαδή στη βιομηχανία, στη μαζική εστίαση και στο σπίτι. Είναι γνωστό ότι τα βασικά υλικά της παρασκευής ενός εδέσματος ή ενός πιάτου δεν αρκούν για να δώσουν την πλήρη γεύση και πρέπει να υποστηριχτούν. Αυτό κάνει η εταιρία, κατ΄ αρχήν με τα κορυφαίας ποιότητας μπαχαρικά και καρυκεύματά της και με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της, όπως οι μαρινάδες, οι ζωμοί, οι σάλτσες, τα ντιπ κλπ.

 

 

 

Η Provil σήμερα με τα προϊόντα της υποστηρίζει:

  • Την ελληνική βιομηχανία αλλαντικών
  • Τη Μαζική Εστίαση σε όλα τα επίπεδα, από το πιο gourmet εστιατόριο, με τα εκλεκτότερα καρυκεύματα, μέχρι τα μεγαλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία στις τουριστικές περιοχές
  • Το σύγχρονο κρεοπωλείο, για να προσφέρει έτοιμα παρασκευάσματα
  • Την ελληνική γαστρονομία και το ελληνικό εστιατόριο στο εξωτερικό
  • Τη βιομηχανία παρασκευής γύρου στην Ελλάδα και πολλές εταιρίες παρασκευής γύρου, Doner και shaworma στο εξωτερικό
  • Τον καταναλωτή στην προσπάθειά του να ετοιμάσει σωστό και εύγευστο φαγητό στο σπίτι, διαθέτοντας λίγο χρόνο

 

 

 

 

Από εισαγωγική σε παραγωγική

Μετά από την ίδρυσή της, πολύ σύντομα η εταιρία μετατράπηκε από εισαγωγική σε παραγωγική, επενδύοντας διαρκώς σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, υποκαθιστώντας αφενός πολλές από τις εισαγωγές της σε ζωμούς, σάλτσες μαρινάτες και καρυκεύματα με προϊόντα δικής της παραγωγής και αφετέρου διαμορφώνοντας τις συνθήκες για τον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

 

 

Προϊόντα

Αυτό που την χαρακτηρίζει περισσότερο όλων είναι η παραγωγή διαρκώς νέων και καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, τα οποία είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και εύκολα στη χρήση. Τα προϊόντα της, περισσότεροι από 650 κωδικοί, είναι ζωμοί και σούπες, μαρινάτες και σάλτσες, μίγματα γευστικών υλών (καρυκεύματα), dressings για τις σαλάτες, αλλά και προϊόντα delicatessen (όπως αρωματισμένα ελαιόλαδα, τρούφες, αφυδατωμένα μανιτάρια κλπ), μπαχαρικά και μείγματα μπαχαρικών  και προϊόντα ραφιού για τον καταναλωτή. Η εταιρία επίσης παράγει πάρα πολλά προϊόντα tailor made  για την ελληνική βιομηχανία.

 

Η Provil κατά γενική ομολογία είναι μια εταιρία η οποία δεν ακολουθεί απλά τις τάσεις αλλά να τις δημιουργεί, εντοπίζοντας νέες δημιουργικές ιδέες, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας πρωτοποριακά προϊόντα, σύμφωνα με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες  της σύγχρονης αγοράς.

 

 

Εγκαταστάσεις – Παραγωγή

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται από το 1999 στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, ενώ διατηρεί παράρτημα και στην Αθήνα.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε επέκταση των εγκαταστάσεων, εφαρμόζοντας την πιο προηγμένη τεχνολογία παραγωγικής διαδικασίας και εξοπλίζοντας την με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής και ημερήσια παραγωγική δυνατότητα 45 τόνων προϊόντων. Στόχος είναι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και η διασφάλιση υψηλών πρότυπων συστημάτων  ασφάλειας τροφίµων.

 

Αυτό που κυριαρχεί είναι τα εργαστήρια, τα οποία της παρέχουν τις δυνατότητες εφαρμογής συστημάτων ελέγχου διασφάλισης ποιότητας, με τα οποία της είναι σε θέση να προσφέρει για όλα τα προϊόντα της πιστοποιητικά χηµικών και μικροβιολογικών αναλύσεων. Της δίνουν επίσης τις δυνατότητες ελέγχων στις πρώτες ύλες προκειμένου να εξασφαλίζει ότι αυτές είναι άριστης ποιότητας κάτι που είναι το πιο σημαντικό στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

 

Η εταιρία έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε προηγμένα συστήµατα συσκευασιών προκειμένου να προστατεύει 100% τα προϊόντα της από εξωτερικές συνθήκες και επιρροές, όπως υγρασία, ζέστη και φως, κρατώντας έτσι αναλλοίωτη την ποιότητα, τη γεύση και το άρωµά τους. Είναι χαρακτηριστικά τα αρώματα που κατακλύζουν τους επαγγελματικούς χώρους μόλις ανοίξουν μια συσκευασία Provil, όπως επισημαίνουν οι πελάτες της.

 


Διατροφή και Ασφάλεια

Με κέντρο τον άνθρωπο και την  Διατροφή του ως μια πολύτιμη αξία, η Provil έχει επιλέξει να υπηρετήσει,  την παράδοση και την διατροφική κουλτούρα, μέσα από την επιστήμη, την εμπειρία και την τεχνολογία,  την υγιεινή και την ασφάλεια του.

 

Η σύγχρονη βιομηχανία τροφίµων στην οποία  κυριαρχεί πια η έννοια της ασφάλειας, απαιτεί, όχι µόνο γνώση, ιδιαίτερη ευαισθησία και ειδικούς χειρισµούς αλλά και αίσθηµα αυξημένης ευθύνης απέναντι στους τελικούς καταναλωτές. Έτσι, η στρατηγική επιλογή της Provil δεν είναι άλλη από τη δημιουργία και την παραγωγή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και ασφάλειας, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση αλλά και την εμπειρία, που απαιτείται. Η εταιρία διαθέτει όλα τα διεθνή συστήματα ασφάλειας όπως ISO 22000, IFS, BRC, HALAL – KOSHER

 


Αγορές

Τα προϊόντα της Provil βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις αγορές, σε όλη την Ελλάδα, από το μεγαλύτερο έως το παραμικρό εστιατόριο και ξενοδοχείο, στις εταιρίες catering, στα σύγχρονα κρεοπωλεία, αλλά και στα ράφια των σουπερμάρκετ και των delicatessen καταστημάτων με τη νέα σειρά ‘Cook at Home’.

 


Λιανική – ‘Cook at Home

Η Provil αφουγκραζόμενη τις νέες συνθήκες ζωής και τις νέες τάσεις στη διατροφή που περιλαμβάνουν σύντομο μαγείρεμα στο σπίτι παρουσιάζει με τη νέα σειρά ‘Cook at Home’, στη λιανική αγορά και στον τελικό καταναλωτή μερικά από τα πιο πετυχημένα προϊόντα της στη Μαζική Εστίαση.

 

Η σειρά αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος διαθέτει περιορισμένο χρόνο, να μαγειρέψει στο σπίτι εύκολα μα και πολύ νόστιμα και υγιεινά πιάτα.

 


Καλλιέργεια βοτάνων

Πρόσφατα η Provil επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλιεργειών ελληνικών βοτάνων με σκοπό να αποκτήσει ακόμη ποιοτικότερα προϊόντα και πρώτες ύλες. Δημιούργησε την εταιρία Kampos Greek Herbs σε συνεργασία με παραγωγούς. Η εταιρεία στηρίζεται στη συμβολαιακή γεωργία, θέλοντας να οικοδομήσει μία σταθερή σχέση με τους καλλιεργητές. Παράγει ήδη ρίγανη στην περιοχή του Σοχού και έχει πρόγραμμα σύντομα να καλλιεργήσει και μέντα, στη Θράκη, θυμάρι και δενδρολίβανο.

 


RnD – Εκπαίδευση

Καθώς η διαρκής παραγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων είναι το χαρακτηριστικό της, μεγάλη είναι η σημασία που δίνει η εταιρία στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (RnD), το οποίο διαθέτει ιδιαίτερο εργαστήριο εφαρμογών νέων προϊόντων, είτε για την ίδια, είτε ακόμη και για πελάτες της για λογαριασμό των οποίων αναπτύσσει προϊόντα.

 

Διαθέτει επίσης μια σύγχρονη αίθουσα εκπαίδευσης των πελατών και συνεργατών της, με πλήρη κουζίνα, αμφιθεατρικά καθίσματα και δυνατότητες οπτικοακουστικών παρουσιάσεων. Φιλοσοφία της Provil είναι ότι παρέχοντας διαρκή υποστήριξη και εκπαίδευση στους πελάτες της, εξασφαλίζει µια επιτυχημένη, ανοδική πορεία για όλους.

 

 

Εξαγωγές

Η Provil έχει ήδη δυναμική παρουσία στο εξωτερικό, σε περισσότερες από δέκα χώρες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη συμβολή της είναι η υποστήριξη της ελληνικής εστίασης και της ελληνικής κουζίνας, μέσα από τα προϊόντα της όπως ελληνικές σάλτσες (όπως αυγολέμονο, σαγανάκι), έτοιμες σάλτσες δημιουργίας παραδοσιακών πιάτων (για παράδειγμα σπεντζοφάι, σουτζουκάκια σμυρναίικα), βοηθητικά μίγματα (όπως για κεφτεδάκια ή για τον κλασικό ελληνικό γύρο), μίγματα μπαχαρικών. Υποστηρίζει επίσης πολλές εταιρίες παρασκευής γύρου, doner και shaworma στο εξωτερικό.

 

 

Επενδύσεις – Σχέδια

Η Provil, αναπτυσσόταν και επένδυε σταθερά στα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση και αποτελεί μια από τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις. Σήμερα ολοκληρώνει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 εκ. € το οποίο ξεκίνησε το 2014. Η επένδυση αυτή με τη δημιουργία του πιο σύγχρονου συστήματος επεξεργασίας προϊόντων και άλεσης dry, (με την ονομασία  Purefroze,  άλεση στους -170 οC ) και ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού κέντρου logistics την κατατάσσει στις πρωτοπόρες εταιρείες στο αντικείμενό της στην Ευρώπη.

Τα σχέδια όμως δεν σταματούν εδώ η πρόσφατη αγορά νέου βιομηχανικού οικοπέδου αποτελεί το προθάλαμο ενός νέου επενδυτικού σχεδίου το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2019 ύψους 4,5 εκ. ευρώ με στόχο προϊόντα υψηλή τεχνολογίας και μεγάλης προστιθέμενης αξίας.

Επίσης η εταιρεία  επενδύει στην έρευνα  έχοντας συνάψει σύμβαση έργου με Πανεπιστημιακό ίδρυμα  ύψους 1εκ. ευρώ.

 

 

 

Λίγα λόγια για την εταιρία

Η Provil, ιδρύθηκε το 1993 από τον Χρήστο Βογιάννο και λίγο μετά εντάχθηκαν σ’ αυτήν ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Βογιάννου, όλοι με σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων, την επεξεργασία του κρέατος και με εμπειρία στον κλάδο.

Χρήστος Βογιάννος, ιδρυτής Provil AE

 

 

Με 25 χρόνια παρουσίας στην αγορά παραγωγής βοηθητικών υλών τροφίµων, η εταιρία είναι υπερήφανη σήμερα για την ηγετική θέση που κατέχει σήµερα στο χώρο, δημιουργώντας και εδραιώνοντας ισχυρούς και µακροχρόνιους δεσµούς εμπιστοσύνης µε τους πελάτες της. Έχει καταφέρει να αναγνωριστεί ως µια πρωτοποριακή και εξωστρεφής ελληνική εταιρεία, στο χώρο των τροφίµων και της διατροφής.

 

 

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

“Μπλε Οικονομία” του DigiCirc : το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο των επιχειρήσεων / Πώς λειτουργεί
Μετά την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος “Κυκλικές Πόλεις”, το έργο DigiCirc οργανώνει το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης παρέχοντας έως και € σε...
Κορωνοϊός: Δείτε τι θα ισχύει από 28 Ιουνίου / Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς
Άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew) από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ παράλληλα  από την ίδια ημέρα θα ισχύουν...
Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για κάποιο αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΘΒΕ Ευγένιος Ο’Νηλ «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» Βέρα Κρούσκα, Τάκης Χρυσικάκος/Πέρης Μιχαηλίδης
Tο «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» μας προτείνει φέτος το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με την Βέρα Κρούσκα, τον...
Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας» με τον Θανάση Τσαλταμπάση
Η πιο αγαπημένη ιστορία του κόσμου, «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ ,το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων...
“Μπλε Οικονομία” του DigiCirc : το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο των επιχειρήσεων / Πώς λειτουργεί
Μετά την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος “Κυκλικές Πόλεις”, το έργο DigiCirc οργανώνει το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης παρέχοντας έως και € σε...