Αρχική BUSINESS Νέα Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στις εκθέσεις Philoxenia & Hotelia

Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στις εκθέσεις Philoxenia & Hotelia

 

Αποδέκτες του μηνύματος των Philoxenia και Ηotelia είναι οι ελληνικές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και οι επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας και εστίασης.

Οι δύο εκθέσεις, που προσελκύουν πάνω από 100 hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 30 χώρες, πλαισιώνονται από διοργανώσεις διεθνούς χαρακτήρα, όπως το Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit, που αποτελεί ένα πρωτότυπο και καινοτόμο event αφιερωμένο στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, cocktails και ποτών.

Στόχος του Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit είναι να εμπεδωθεί στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού ότι δεν πρέπει απλά να προσφέρουν ένα προϊόν, αλλά μια ολική εμπειρία αξιών και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Διάσημοι bartenders και mixologists από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα υλοποιήσουν και θα σερβίρουν με θεατρικές κινήσεις τα δημιουργήματα τους, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό σκηνικό που θα εντυπωσιάσει κάθε επαγγελματία του κλάδου της εστίασης.

Οι διεθνούς φήμης mixologist Marian Beke και Luca Cinalli του βραβευμένου speakeasy του Λονδίνου, Νightjar, οι δύο head bartenders της Dry Martini World, Lorenzo Miglietta και Nelson Alexandre Dos Anjos, ο Έλληνας mixologist, Αλέξανδρος Μαυρίκης κ.α. θα αναδείξουν τα cocktail τους, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο event Τhe Art of Drinking.

Όσον αφορά στην ενότητα του καφέ, θα υπάρξει guest παρουσία από τον Απόστολο Πλαχούρα (ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Nespresso).

Η είσοδος στο event είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν on-line εγγραφή στο site της Ηotelia http://hotelia.helexpo.gr (μέγιστη χωρητικότητα κάθε σεμιναρίου του Τhe Αrt of Drinking είναι τα 100 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Στο πλαίσιο της Ηotelia διοργανώνεται και το DPOINT Hotel Village, που είναι αφιερωμένο στο σχεδιασμό, διακόσμηση και ανακαίνιση ξενοδοχείων και αποτελεί επί της ουσίας μία «γειτονιά», η οποία απαρτίζεται από κορυφαία brands και δημιουργούς με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης φιλοξενίας.

Σημείο αναφοράς και πυρήνας της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση μίας φιλόδοξης παραγωγής με τίτλο «Greek Hospitality Design Spirit», με τη σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή). Το συγκεκριμένο project θα ταξιδέψει τον επισκέπτη, συνοδεία των 4 εποχών του χρόνου, ξεκινώντας από το ελληνικό βουνό και καταλήγοντας στην θάλασσα της χώρας μας.

Ουσιαστικός σκοπός της ομάδας εργασίας του «Greek Hospitality Design Spirit» είναι να περάσει στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού το μήνυμα πως το design μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών φιλοξενίας με απώτερο στόχο την αύξηση της προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν και τα DPOINT Conferences, δηλαδή ένα πρόγραμμα ομιλιών με θέμα την ανακαίνιση και το σχεδιασμό ξενοδοχείων, καθώς και επιχειρήσεων εστίασης.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Η ομάδα του σας εύχεται ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ,  ένα 2021 γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις, θετικές σκέψεις και ενέργεια. Ας μην έχουμε δεύτερες σκέψεις για όλα...

Το ka-business.gr προτείνει

Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Την είδηση μετέδωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η αυτού Μεγαλειότητα ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της σήμερα το μεσημέρι. Το παλάτι του...
Εισήγηση λοιμωξιολόγων για καταστήματα: Άνοιγμα στην Αχαΐα, με click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη
Oι λοιμωξιολόγοι -σύμφωνα με πληροφορίες- εισηγούνται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν με click away, στην Πάτρα με click away και click inside (δηλ,...
Έτσι θα γίνονται τα self test – Από την Πέμπτη τελικά η διάθεση τους
Tα self test δεν θα γίνονται στα φαρμακεία. Από εκεί θα αγοράζεται το κιτ με το τεστ και η χρήση τους θα γίνεται από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Την είδηση μετέδωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η αυτού Μεγαλειότητα ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της σήμερα το μεσημέρι. Το παλάτι του...
Εισήγηση λοιμωξιολόγων για καταστήματα: Άνοιγμα στην Αχαΐα, με click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη
Oι λοιμωξιολόγοι -σύμφωνα με πληροφορίες- εισηγούνται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν με click away, στην Πάτρα με click away και click inside (δηλ,...
(video) “Να αποσυρθεί το εκτρωματικό σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές”
Του Χρήστου Γιαννούλη,  Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" // Χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που έχουν απέναντι τους μία...