Αρχική BUSINESS Νέα Τρόφιμα και ποτά σε πρώτο πλάνο στην 26η DETROP BOUTIQUE

Τρόφιμα και ποτά σε πρώτο πλάνο στην 26η DETROP BOUTIQUE

 

Στην DETROP BOUTIQUE παρουσιάζονται τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στη χώρα μας, ενώ η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα με την 7η ARTOZYMA,  τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων.

 

Κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα στην DETROP BOUTIQUE, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, θα αποτελέσει το «Cheese & Wine», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθούν τα δύο αυτά προϊόντα στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Το κρασί με το τυρί και ο συνδυασμός τους αποτελεί τέχνη. Μια τέχνη που απαιτεί επαρκή γνώση τόσο των κρασιών όσο και των τυριών. Για αυτό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αναβαθμισμένη δομή, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν τον χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις πώλησης και προώθησης.

 

Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο «Cheese & Wine» θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Master Classes θα γίνουν με τους Δημήτρη Σκαρμούτσο, Χριστόφορο Πέσκια και Παναγιώτη Δεληθανάση.

 

Η DETROP BOUTIQUE απευθύνεται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Ως έκθεση με καινοτομικό χαρακτήρα ενσωματώνει ιδιαίτερα στοιχεία και εμπνεύσεις, όπως Pop Up (αναδυόμενα) εστιατόρια, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικούς χώρους εστίασης με διαφορετικές πάντοτε θεματικές. Παράλληλα, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών από διάφορους τομείς της αλυσίδας τροφίμων θα αναλύσουν τις νέες τάσεις, τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες που όλοι οι επαγγελματίες στους τομείς των τροφίμων και ποτών θα πρέπει να γνωρίζουν.

Ακόμη, οι εκθέτες της DETROP BOUTIQUE θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα στα ράφια του CORNER SHOWROOM, το οποίο θα διαθέτει η έκθεση και να διεκδικήσουν ένα τιμητικό βραβείο.

 

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της 7ης ARTOZYMA θα υλοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού. H εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου, βοηθώντας στην προώθηση και εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας. Οι στόχοι της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού συνοψίζονται στην προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν», στην παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονων δυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο, στη δημιουργία μίας Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας κα.

 

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατά τη διάρκεια της ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος.

 

Να σημειωθεί ότι η ARTOZYMA διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».

 

Το ka-business.gr προτείνει

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...
Νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit: πράσινο φως για την επιτάχυνση της ανάπτυξης
Η «νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit» αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερταχέων δικτύων. Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και...
Δικαίωμα στην επισκευή: νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές
Οι νέοι κανόνες ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ελαττώνουν τα σκουπίδια και ενισχύουν τον κλάδο των επισκευών, κάνοντάς τες ευκολότερες και πιο συμφέρουσες. Την Τρίτη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φωτογραφία : “Πάσχα στο Άγιον Όρος”
Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας και ιερών κειμηλίων με τίτλο:...
ΜΕΒΓΑΛ: Αγάπης Έργα για την κοινωνία
Για περισσότερα από 74 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ φροντίζει να φέρει στο τραπέζι μας προϊόντα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την...
Coffee Island: Προχωρά σε σημαντική δωρεά για την εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών
Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την...