Αρχική BUSINESS Success Stories "Οψάριον": Μία καινοτόμα πρόταση γαστρονομίας στη Ρόδο

“Οψάριον”: Μία καινοτόμα πρόταση γαστρονομίας στη Ρόδο

Οι εμπνευστές του ‘Οψαριον” (Opsarion) μιλούν στο ka-business.gr για το λόγο που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της καινοτομίας την αυθεντικότητα και την ποιότητα σε αυτό το project, σε μία περίοδο λίγο – πριν το πρώτο lockdown  – όπου ένα άνοιγμα νέας επιχείρησης έμοιαζε τουλάχιστον καταστροφικό.

Το “Οψάριον” (Opsarion),  είναι ένα μοναδικό στο είδος του ελληνικό εστιατόριο γρήγορο φαγητού με θέμα το ψάρι και τα θαλασσινά το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Απρίλιο στη Ρόδο.

Κωστόπουλος Μιχάλης Co-Founder
Ο Μιχάλης είναι κάτοχος Bachelor στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Eπίσης έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 μέσω της TUV HELLAS. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διευθυντής τροφίμων και ποτών.

Παπανικολάου Δημήτρης Co-Founder
Ο Δημήτρης έχει σπουδάσει Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και τα προηγούμενα χρόνια έχει εργαστεί στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά του, η οποία επίσης είναι στην κατηγορία της εστίασης.

“Δεσμευτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενο ή ανακυκλώσιμες). Επίσης στηρίζουμε με κάθε τρόπο τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. Σε όλο αυτό το εγχείρημα μας βοήθησαν οι εμπειρίες που αποκομίσαμε στο επαγγελματικό παρελθόν μας εγώ ως Food & Beverage manager σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και ο συνεργάτης μου, Δημήτρης Παπανικολάου ως υπεύθυνος σε οικογενειακό εστιατόριο”.

Πως προέκυψε το εγχείρημα σας?

Το όλο project προέκυψε από τον κοινό μας όραμα, το οποίος είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο κατανάλωσης ψαριού και θαλασσινών στην Ελλάδα. Το ‘’Οψαριον’’ είναι ένα κατάστημα που δύσκολα χωράει σε μια κατηγορία. Θα το χαρακτηρίζαμε ως έναν χώρο άκρως Ελληνικό, μοντέρνο, που παράλληλα έχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής της οποίας βρίσκεται -όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου όπως και του μενού.

 

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα κάποιος να καινοτομεί και να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί στο επιχειρείν

Κ αταρχας να πούμε πως η καινοτομία στο επιχειρείν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τεχνολογία. Δεν εξαρτάται από αυτή ούτε την προϋποθέτει. Η τεχνολογία είναι εφεύρεση, η καινοτομία είναι δημιουργία νέας αξίας για τον πελάτη. Σε καμια περίπτωση δεν είναι κατι εύκολο. Προϋποθέτει θυσίες, ανάλυση διαφορων παραγόντων όπως η συμπεριφορά ου καταναλωτή, και πιο συγκεκριμένα του target group στο οποίο απευθύνεται η κάθε επιχείρηση. Τι μπορείς να κάνεις πιο ευκοίλιο για κάποιους, τι εμπορίες να κάνεις καλύτερα, πιο εύκολα, πιο γλήγορα, σε καλύτερη τιμή? Είναι και αυτό καινοτομία.

 

Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα το δικό σας στον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο της εστίασης.

Θα λέγαμε πως είναι ένα σύνολο πραμάτων και υπηρεσιών τα οποία συνθέτουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Το κλίμα, το vibe που περνάει κάποιος στα πρώτα δευτερόλεπτα που μπαίνει στο μαγαζί. Αποτελείτε από μυρωδιές, ήχους, εικόνες, τρόπο λειτουργείας και τέλος σχέση ποιότητας τιμής. Έχουμε ένα πολύ καλό vibe λοιπόν. Περνάμε και εμείς καλά, και οι άνθρωποι που εργάζονται σε εμάς, και κατά συνέπεια και οι πελάτες μας.

 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι

Ελπίζουμε πως θα μπορούμε να επεκταθούμε καλώς εχόντων των πραγμάτων αρχικά στο νησί της Ρόδου με ένα δεύτερο κατάστημα και στην συνέχεια γιατί όχι και σε άλλα νησιά ενώ παράλληλα δουλεύουμε πολύ σκληρά στήνοντας το Franchise Guide Book μας το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Μένουμε πιστοί στο όραμα μας και ακολουθούμε αυστηρά τους στόχους μας σε καθημερινή βάση.

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...
CINEA: Έγκριση χρηματοδότησης προγραμμάτων ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων σε Πειραιά και Ηράκλειο
Έργα που στοχεύουν στην εξασφάλιση της συμβατότητας των υποδομών των λιμένων της χώρας για την εισαγωγή της δυνατότητας ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης των ελλιμενισμένων πλοίων,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία ΕΚΠΑ – YALE για εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την περιβαλλοντική υγεία
Την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, σε συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, με αντικείμενο τη...
Συνάντηση Σταϊκούρα και Ντόναχιου: Η ελληνική οικονομία άντεξε στην πανδημία
Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι "η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στη δίνη της υγειονομικής κρίσης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας...
Κικίλιας: Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού
Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους ενδιαφερόμενους με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός...