Αρχική BUSINESS Προϊόντα & Υπηρεσίες Είκοσι χρόνια αβγά Ω3 από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Είκοσι χρόνια αβγά Ω3 από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

 

Ήταν τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά (!) όπου από το φθινόπωρο του 1997 έως και φέτος το καλοκαίρι, πωλήθηκαν περισσότερα από 58,8 εκατομμύρια αβγά. Η Σχολή βρέθηκε -για μία ακόμη φορά- στην πρωτοπορία της έρευνας πάνω σε αγροδιατροφικά προϊόντα.

 

 

«Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1997, όταν στο πλαίσιο της Agrotica παρακολούθησα ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘ Αθανάσιου Γιαννακόπουλου με αντικείμενο τα αβγά Ω3 και τις ευεργετικές ιδιότητές του για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέχρι τότε οι λέξεις ‘αβγά Ω3’ ήταν κάτι το παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα. Του μετέφερα την επιθυμία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής να ερευνήσει τη δυνατότητα παραγωγής αβγών του συγκεκριμένου τύπου. Άλλωστε, είχαμε τις εγκαταστάσεις, τη διάθεση και το ερευνητικό υπόβαθρο. Ο κ. Γιαννακόπουλος συμφώνησε και δημιουργήθηκε μία κοινή ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες του Αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και δικαίωσαν τις προσδοκίες μας. Το φθινόπωρο του 1997 ξεκίνησε η διάθεση των πρώτων αβγών Ω3 στην ελληνική αγορά», θυμάται ο υπεύθυνος του Πτηνοτροφείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Στάθης Γιαννακάκης. Φυσικά, σημαντικό κι ενεργό ρόλο στη     έρευνα και την παραγωγή των αβγών Ω3 έπαιξαν οι μαθητές των λυκείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.


«Η ‘πρεμιέρα’ των αβγών Ω3 έγινε με προσεκτικά βήματα. Το 1997, μόλις το 7% των αβγών της Σχολής ήταν Ω3, ενώ το 93% συμβατικά. Το 2010, το 90% των αβγών ήταν Ω3 και μόλις το 10% συμβατικά. Από το 2011, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παράγει και διαθέτει στην αγορά μόνο αβγά Ω3», υπογράμμισε ο διευθυντής του Αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αλέξανδρος Κάλλης.

Τα αβγά Ω3 της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δεν είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας αλλά ελεγχόμενης πρωτοποριακής μεθόδου διατροφής των ορνίθων που εφαρμόζεται στο εκπαιδευτικό πτηνοτροφείο. Οι όρνιθες διατρέφονται με ειδικό μίγμα τροφών, το οποίο περιέχει πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του τύπου Ω3, βιταμίνη Ε και αρωματικά φυτά, που χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν τα Ω3 λιπαρά οξέα από τις οξειδώσεις πριν και μετά την κατανάλωσή τους. Τα αβγά Ω3 καλύπτουν το 20% των ημερησίων αναγκών σε λιπαρά οξέα του τύπου Ω3 και παρέχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του καταναλωτή γιατί μειώνουν τα τριγλυκερίδια του αίματος και την κακή χοληστερόλη και παράλληλα αυξάνουν την καλή χοληστερόλη, μετά από σχετικές έρευνες που έγιναν στην ενδοκρινολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, τα αβγά Ω3 της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποτέλεσαν τη βάση για τη διενέργεια 14 επιστημονικών ερευνών από διάφορους φορείς!

«Στα 20 χρόνια που διατίθενται τα αβγά Ω3, η ποιότητά τους παραμένει σταθερά υψηλή κι αναλλοίωτη. Κάθε μήνα στέλνουμε αβγά σε ειδικευμένο εργαστήριο των Αθηνών για τη σκιαγράφηση του προφίλ των λιπαρών και τα αποτελέσματα είναι σταθερά για 20 ολόκληρα χρόνια. Δεχόμαστε συχνά συγχαρητήρια από τους καταναλωτές για αβγά Ω3, τα οποία είναι ένα ακόμη ποιοτικό προϊόν της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Εμείς από την πλευρά μας, ευχαριστούμε τους καταναλωτές που επιλέγουν τα προϊόντα της Σχολής και δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των υψηλών κριτηρίων ποιότητας», κατέληξε ο κ. Γιαννακάκης.

 

ΑΒΓΑ Ω3 της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Διατροφική επισήμανση ανά 100 gr βρώσιμου προϊόντος (ασπράδι κι κρόκος)

  1. Ενέργεια: 586 kj / 141 kcal
  2. Λιπαρά (εκ των οποίων): 10 gr

-κορεσμένα: 3 gr

-μονοακόρεστα: 5,1 gr

-πολυακόρεστα: 1,9 gr

  1. Υδατάνθρακες (εκ των οποίων): 0,5 gr

-σάκχαρα: 0,5 gr

  1. Πρωτεΐνες: 12,2 gr
  2. Αλάτι: 0,4 gr
  3. Βιταμίνη Ε: 5mg 41%ΔΤΑ
  4. Α-Λινολενικό (Ω3): 0,5 gr

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εφαρμόζει τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001, ISO 22000 και ISO 14001

Το ka-business.gr προτείνει

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...
Νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit: πράσινο φως για την επιτάχυνση της ανάπτυξης
Η «νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit» αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερταχέων δικτύων. Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και...
Δικαίωμα στην επισκευή: νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές
Οι νέοι κανόνες ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ελαττώνουν τα σκουπίδια και ενισχύουν τον κλάδο των επισκευών, κάνοντάς τες ευκολότερες και πιο συμφέρουσες. Την Τρίτη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φωτογραφία : “Πάσχα στο Άγιον Όρος”
Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας και ιερών κειμηλίων με τίτλο:...
ΜΕΒΓΑΛ: Αγάπης Έργα για την κοινωνία
Για περισσότερα από 74 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ φροντίζει να φέρει στο τραπέζι μας προϊόντα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την...
Coffee Island: Προχωρά σε σημαντική δωρεά για την εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών
Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την...