Αρχική Editorial Μετά το ‘αλαλούμ’ το λόγω έχει τώρα η Τρόικα για το φορολογικό

Μετά το ‘αλαλούμ’ το λόγω έχει τώρα η Τρόικα για το φορολογικό

 

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις φορολογικές κλίμακες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγηση των ενοικίων καθώς και στο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών για το 2013.

Το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή στις 11 Δεκεμβρίου,δ ύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την εκταμίευση των 44 δισ. υπέρ της Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς συμφώνησαν -σύμφωνα με πληροφορίες- στα εξής:

  • Οι φορολογούμενοι που έχουν ένα ή δύο παιδιά θα λαμβάνουν -με εισοδηματικά κριτήρια- επίδομα της τάξης των 40 ευρώ το μήνα.
  • Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα λαμβάνουν -πάλι με εισοδηματικά κριτήρια- επίδομα της τάξεως των 500 ευρώ το χρόνο για κάθε ένα από τα παιδιά τους.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι άνεργοι ή νέοι επιτηδευματίες θα φορολογούνται με συντελεστή 13% για εισοδήματα έως και τα 10.000 ευρώ και θα εντάσσονται στην κλίματα για τα εισοδήματα από εκεί και πάνω.
  • Οσοι εκδίδουν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών που υποκρύπτουν σταθερή σχέση εργασίας θα εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος που αυξάνεται στα 650 ευρώ. Ειδικά όμως για το 2012 θα πληρώσουν τα 500 ευρώ, όπως όλοι οι άλλοι.

Οι αποφάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών το 2013 παραπέμπονται στους πολιτικούς αρχηγούς που θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ των τριών διαφορετικών σεναρίων που έχουν κατατεθεί. Η επαφή δεν αποκλείεται να είναι και τηλεφωνική σήμερα.

Ειδικά για τους αγρότες με μικρούς κλήρους και χαμηλό εισόδημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει να καταγράψει όσους από αυτούς θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση διατήρησης βιβλίων και στοιχείων.

Εκκρεμούν ακόμη, τα ζητήματα που θέτει η ΔΗΜΑΡ για τη φορολόγηση των ενοικίων. Η κυβέρνηση προτείνει να φορολογούνται αυτοτελώς με 10%, ενώ οι άλλοι ζητούν να εξακολουθήσουν να εντάσσονται στο σύνολο των εισοδημάτων.

Επίσης, για τις φορολογικές κλίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η κυβέρνηση προτείνει 26% φόρος για εισοδήματα έως τις 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον,η ΔΗΜΑΡ ζητά 21% έως τις 20.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ ενώ συμφωνεί στον συντελεστή του 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ζητά να παραμείνει και ο συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αυτό που έγινε δεκτό από όλους είναι η υποχρέωση να δηλώνονται τα πάσης φύσεως εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις, για να επιτευχθεί η πάταξη της φοροδιαφυγής. 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Η ομάδα του σας εύχεται ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ,  ένα 2021 γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις, θετικές σκέψεις και ενέργεια. Ας μην έχουμε δεύτερες σκέψεις για όλα...

Το ka-business.gr προτείνει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από...
Η Κεντρική Μακεδονία ανταγωνιστικός προορισμός για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών
Την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε ανταγωνιστικό προορισμό προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών υποστήριξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας στη διεθνή διαδικτυακή συνάντηση “Conventa Trend Bar New Europe 2021” (20-21 Ιανουαρίου...
Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει καθημερινά τις μικρές επιχειρήσεις με το πρόγραμμα ‘Ψωνίζω στη Γειτονιά’
Με την σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται δίπλα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της γειτονιάς σε όλη την Ελλάδα με το...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Φόβος του κορωνοϊού δεν αποτρέπει τις γυναίκες από την ετήσια Μαστογραφία τους
Εμπεδώθηκε» η ανάγκη προστασίας της υγείας ανεξάρτητα από το lockdown «Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν ο καρκίνος του μαστού δεν φημίζεται για την υπομονή...
Ολοκληρωμένη πρόσβαση για ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη
Σε φάση υλοποίησης –και μάλιστα με προδιαγραφές αναβαθμισμένες σε σχέση με την αρχική μελέτη του 2017- εισέρχεται το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για...
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από...