Αρχική Editorial Μετά το ‘αλαλούμ’ το λόγω έχει τώρα η Τρόικα για το φορολογικό

Μετά το ‘αλαλούμ’ το λόγω έχει τώρα η Τρόικα για το φορολογικό

 

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις φορολογικές κλίμακες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγηση των ενοικίων καθώς και στο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών για το 2013.

Το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή στις 11 Δεκεμβρίου,δ ύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την εκταμίευση των 44 δισ. υπέρ της Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς συμφώνησαν -σύμφωνα με πληροφορίες- στα εξής:

  • Οι φορολογούμενοι που έχουν ένα ή δύο παιδιά θα λαμβάνουν -με εισοδηματικά κριτήρια- επίδομα της τάξης των 40 ευρώ το μήνα.
  • Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα λαμβάνουν -πάλι με εισοδηματικά κριτήρια- επίδομα της τάξεως των 500 ευρώ το χρόνο για κάθε ένα από τα παιδιά τους.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι άνεργοι ή νέοι επιτηδευματίες θα φορολογούνται με συντελεστή 13% για εισοδήματα έως και τα 10.000 ευρώ και θα εντάσσονται στην κλίματα για τα εισοδήματα από εκεί και πάνω.
  • Οσοι εκδίδουν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών που υποκρύπτουν σταθερή σχέση εργασίας θα εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος που αυξάνεται στα 650 ευρώ. Ειδικά όμως για το 2012 θα πληρώσουν τα 500 ευρώ, όπως όλοι οι άλλοι.

Οι αποφάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών το 2013 παραπέμπονται στους πολιτικούς αρχηγούς που θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ των τριών διαφορετικών σεναρίων που έχουν κατατεθεί. Η επαφή δεν αποκλείεται να είναι και τηλεφωνική σήμερα.

Ειδικά για τους αγρότες με μικρούς κλήρους και χαμηλό εισόδημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει να καταγράψει όσους από αυτούς θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση διατήρησης βιβλίων και στοιχείων.

Εκκρεμούν ακόμη, τα ζητήματα που θέτει η ΔΗΜΑΡ για τη φορολόγηση των ενοικίων. Η κυβέρνηση προτείνει να φορολογούνται αυτοτελώς με 10%, ενώ οι άλλοι ζητούν να εξακολουθήσουν να εντάσσονται στο σύνολο των εισοδημάτων.

Επίσης, για τις φορολογικές κλίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η κυβέρνηση προτείνει 26% φόρος για εισοδήματα έως τις 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον,η ΔΗΜΑΡ ζητά 21% έως τις 20.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ ενώ συμφωνεί στον συντελεστή του 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ζητά να παραμείνει και ο συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αυτό που έγινε δεκτό από όλους είναι η υποχρέωση να δηλώνονται τα πάσης φύσεως εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις, για να επιτευχθεί η πάταξη της φοροδιαφυγής. 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Embneusys: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) στην υπηρεσία των κατασκευαστικών
Καινοτόμα συστήματα που αξιοποιούν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), ειδικά σχεδιασμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί η εταιρεία Embneusys (πρώην Embiots). H
ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη θωράκιση μελλοντικών έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής
Νέες τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη θωράκιση των έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής για την περίοδο 2021-2027 δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι...
Παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό: οι διαδικτυακές πλατφόρμες λαμβάνουν νέα μέτρα
Η Επιτροπή δημοσίευσε τις εκθέσεις των Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft και Google σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν τον Ιούνιο για την καταπολέμηση της...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Embneusys: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) στην υπηρεσία των κατασκευαστικών
Καινοτόμα συστήματα που αξιοποιούν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), ειδικά σχεδιασμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί η εταιρεία Embneusys (πρώην Embiots). H
SoftOne: Εύκολη προσθήκη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή
Μία νέα υπηρεσία, διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους πολίτες, δημιούργησε η SoftOne, μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου...
Ενημέρωση για τον καύσωνα – Έκτακτα μέτρα
Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά με θέμα...