Αρχική ka - ΣΥΝΕΔΡΙΑ 11 Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη Επιχείρησαν, καινοτόμησαν και... βραβεύτηκαν στο 11ο Πολυσυνέδριο "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Επιχείρησαν, καινοτόμησαν και… βραβεύτηκαν στο 11ο Πολυσυνέδριο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

 

Στο 11ο Πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» βραβεύτηκαν οι:

 

Παντελής Στεφανίδης (από Μόντρεαλ)- Ιδιοκτήτης Τεχνικής εταιρείας Plomberie Technika, εκδότης περιοδικού  “Greek Vision”


Είναι από τις προσωπικότητες που μας κάνει περήφανους που είμαστε Έλληνες. Το «γονίδιο που λέμε… Η εργατικότητα και η εντιμότητα του Θεσσαλονικιού Παντελή Στεφανίδη ήταν τα εφόδιά του, να δημιουργήσει το δικό του επιχειρηματικό success. Ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, λίγο μετά το 2011, αποκτά μία πετυχημένη Τεχνική εταιρεία την Plomberie Technika και το 2016 εκδίδει το free press μηνιαίο περιοδικό «Greek Vision». Το www.ka- business στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει μεταξύ άλλων, να προβάλει και να αναδεικνύει τις επιχειρηματικές δράσεις των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο βράβευσε τον Παντελή Στεφανίδη στο 11ο πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στη Θεσσαλονίκη που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τιμώμενη περιοχή  τη Λέσβο.

Είναι γόνος Ελλήνων μεταναστών από  τη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε το 1976, στη Φρανκφούρτη της  Γερμανίας όπου και έζησε μέχρι τα έξι του χρόνια, για να επιστρέψει στη συνέχεια, στη γενέτειρα του, τη Νεάπολη της  Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 20 ετών, αναζητώντας ένα καλύτερο  μέλλον μεταναστεύει ο ίδιος πια, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου και παρέμεινε για οκτώ χρόνια. Το 2004 επιστρέφει για άλλη μια φορά στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα, το 2005 παντρεύεται την Ελένη Τζούμπα απο τα Ιωάννινα, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Τολμηρός στις αποφάσεις, ριψοκίνδυνος ως άνθρωπος δεν διστάζει να κάνει άλλο ένα υπερατλαντικό ταξίδι, αυτή τη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά. Από το 2011 διαμένει μόνιμα με την οικογενειά του στο Μόντρεαλ, σε μία πολυπολιτισμική και οργανωμένη κοινωνία και μέσα σε λίγα χρόνια, αποκτά μία πετυχημένη Τεχνική εταιρεία την Plomberie Technika την οποία διατηρεί ακόμη. Ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, τον Μάρτιο του 2016 αποφασίζει να επενδύσει στην δημιουργία ενός σύγχρονου μηνιαίου περιοδικού free press, που έλειπε από την ομογένεια του Μόντρεαλ. Ο τίτλος του περιοδικού «Greek Vision” περικλείει το ιδεόγραμμα της έκδοσης.

 

 

Μανώλης Πετρογιάννης από Φιλαδέλφεια Ιδιοκτήτης Mage Hotels & Resorts SA

Ο Μανώλης Πετρογιάννης, θέλησε να βάλει τη δική του σφραγίδα στον ξενοδοχειακό κλάδο της πατρίδας του, δημιουργώντας το ξενοδοχείο ” Athens Tiare” στην Ομόνοια Αθήνας. Η λειτουργία του ξενοδοχείου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις όλου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Μάλιστα σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδυτικές του κινήσεις στον ξενοδοχειακό  χώρο και ειδικότερα στην Bόρειο Ελλάδα.

Γεννήθηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου το 1955. Έχει ακόμα 2 αδερφούς και 1 αδερφή και 2 παιδιά. Έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 15 και έγινε ναύτης σε τάνκερ. Στα 17 του πήγε στην Αμερική και βρήκε στέγη στην φιλόξενη για τους Έλληνες τότε, Φιλαδέλφεια. Εκεί εργάστηκε ως λαντζιέρης έχοντας όμως στόχο ζωής κάποτε να αποκτήσει ένα δικό του εστιατόριο.

Σύντομα έγινε μάγειρας και μετά από πολύχρονη προσπάθεια, στα 33  του χρόνια κατάφερε να αποκτήσει το δικό του εστιατόριο και σήμερα στα 60 έχει 13 εστιατόρια (diners, Italian fine dining, steakhouse και night club) σε 2 πολιτείες. Απασχολεί συνολικά 850 άτομα προσωπικό και είναι από τους ποιο καλούς εργοδότες στην πολιτεία της Φιλαδέλφειας. Στα εγκαίνια του τελευταίου του εστιατορίου στη Φιλαδέλφεια, σε μια υποβαθμισμένη ως τότε περιοχή,  είχαν παραστεί ο κυβερνήτης της Πολιτείας, καθώς επίσης και ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας.

Mε τα αδέρφια του που είναι συνεργάτες του στις επιχειρήσεις έχουν ακόμα και ένα (1) ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ένα (1) υπό ανέγερσιν ξενοδοχείο 5* στην παραλία του Ρεθύμνου και μια καφετέρια στο παλιό λιμάνι της πόλης.

 

Κουρέτας Δημήτριος,  Kαθηγητής του εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι φοιτητές του.

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επιχειρεί για τους φοιτητές του σε συνθήκες κρίση. Πόσα αντιοξειδωτικά περιέχει ο καφές, ο χυμός,  η μπίρα, το κρασί ή το γάλα; Αυτή είναι μία ερώτηση που μπορεί να δώσει απάντηση μία συσκευή που μετρά τα αντιοξειδωτικά και την οποία ανέπτυξε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την οποία μάλιστα σε συνεργασία με εταιρεία που έχει αναλάβει την εμπορική αξιοποίηση της εφεύρεσης πρόκειται σύντομα να τη διαθέσει  στην αγορά.

 

Όπως δήλωσε στο www.ka-business.gr o κ. Δημήτρης Κουρέτας, «Το πανεπιστήμιο επιχειρεί για τους φοιτητές  του σε συνθήκες κρίσης και τα πάει περίφημα. Οταν όλοι  φεύγουν από τη χώρα, εμείς προσπαθούμε να  κρατήσουμε τα παιδιά εδώ», Όπως εξηγεί, το ίδρυμα από τη συγκεκριμένη «εμπορική δράση» υπολογίζεται  ότι θα εισπράττει κάθε χρόνο 50.000 ευρώ για δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου, ενώ τα χρήματα θα αξιοποιούνται για φοιτητές που κάνουν το διδακτορικό τους στο πανεπιστήμιο.

Τη συσκευή μέτρησης των αντιοξειδωτικών στα ροφήματα (το μηχάνημα παρουσιάστηκε φέτος στο Athens Science Festival στο Γκάζι τον Απρίλιο) θα παρασκευάζει η εταιρεία Polytech στη Λάρισα, ενώ η εταιρεία Eucrasia έχει αναλάβει την προώθηση της τεχνολογίας αυτής σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ως παροχή υπηρεσιών στους πελάτες τους. Αρκεί μια σταγόνα από τα ροφήματα για να μετρηθεί η αντιοξειδωτική τους ικανότητα, ενώ με μια επιπλέον εφαρμογή μπορεί να μετρηθεί και η αντιοξειδωτική κατάσταση στο αίμα του ανθρώπου. Κατά αυτόν τον τρόπο, υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογηθούν οι ανάγκες σε αντιοξειδωτικά κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

 

Άννα Χατζηιωάννου, Managing Director Longevity diet

Η ελληνική start-up εταιρεία Longevity Diet Foods που κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας στο Διεθνή Διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016, στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2016

Η Longevity Diet Foods βασισμένη στις αξίες της μεσογειακής διατροφής αναπτύσσει μια γκάμα φυσικών βιολειτουργικών γαλακτοκομικών προϊόντων που ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των ακαταναλωτών, ενώ παράλληλα προσφέρουν στον οργανισμό όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, συνδυάζοντας απαράμιλλη γεύση και μοναδικές ιδιότητες.Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε βιοποικιλότητα παγκοσμίως, έτσι αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα συστατικά που βρίσκονται στη χώρα σκοπεύει στις εξαγωγές των προϊόντων της παγκοσμίως πάντα με το ελληνικό σήμα.Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά κατακτώντας το Βραβείο Καινοτομίας στον διεθνή διαγωνισμό World Diary Innovation Awards 2016 τον Ιούλιο στο Λονδίνο με το στραγγιστό γιαούρτι YoguDiet 2%, το οποίο πέραν από την παραδοσιακή υπέροχη γεύση και κρεμώδη υφή που διαθέτει, προσφέρει στον οργανισμό όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

 

Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος Δ.Σ Olympia Electronics SA


Η Βορειοελλαδίτικη εταιρία που πρωταγωνιστεί με τα προϊόντα της  στους Ολυμπιακούς αγώνες , τελευταία στο Ρίο.

Από ένα υπόγειο στον Κολινδρό  Πιερίας σήμερα στην αγορά 72 χωρών του εξωτερικού. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ιδρύθηκε το 1979 από το Νικόλαο Λακασά και τον Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Τα τελευταία χρόνια την εταιρεία διαδέχτηκε η δεύτερη γενιά με Πρόεδρο τον κ. Λακασά και Αντιπρόεδρο τον κ. Νικόλαο Αρβανιτίδη.

Κλασικό παράδειγμα αυτού που ονομάζεται garage company, δηλαδή ιδρύθηκε σε ένα υπόγειο στον Κολινδρό Πιερίας από δύο εμπνευσμένους και οραματιστές  ανθρώπους, τον πατέρα του, Νικόλαο Λακασά και τον συνεταίρο του κ. Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρεία ιδρύθηκε σχεδόν με μηδενικό κεφάλαιο γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε αρχικά το υπόγειο αλλά είχε πλεόνασμα οράματος, δημιουργικότητας, καινοτομικότητας, δημιουργικής σκέψης και όρεξης για δουλειά.

Στην ερώτηση της Ραλλιώς Λεπίδου να κάνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και  τι είναι αυτό που έχει ξεχωρίσει, επισημαίνει «Εγώ προσωπικά μεγάλωσα ως παιδί μέσα σε αυτό το γκαράζ – εταιρεία, το οποίο για ένα διάστημα ήταν στο γκαράζ του πατρικού μου σπιτιού, όπου απλά βγήκε το αυτοκίνητο και μπήκε η εταιρεία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει ανάμεσα σε ηλεκτρονικά τυπωμένα κυκλώματα, αντιστάσεις, πυκνωτές, monitors, τα οποία στο συνειδητό μου καταγράφονταν ως παιχνίδι και στο υποσυνείδητό μου ως μάθημα επιχειρηματικότητας. Για μένα όλη αυτή η διαδικασία αποτέλεσε το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της ζωής μου. Είναι σαν να παρακολουθείς την πορεία ενός ανθρώπου από την διαδικασία της σύλληψης, την βρεφική ηλικία, την παιδική, την εφηβική μέχρι και την ενηλικίωσή του. Με λίγα λόγια ο χώρος που αποτελούσε για εμένα χώρος παιχνιδιού, διότι στο προαύλιο της επιχείρησης παίζαμε με τους φίλους μου ποδόσφαιρο, έγινε παράδειγμα προς μίμηση αφού μπαινό-έβγαινα μέσα στην επιχείρηση και έβλεπα τον πατέρα μου και το συνέταιρό του μαζί με τους δύο τότε εργαζόμενους να λειτουργούν όλοι μαζί σαν ομάδα και να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις και ταυτόχρονα να εργάζονται σκληρά από το πρωί ως το βράδυ, τουλάχιστον για 14 ώρες καθημερινά. Το μαγικό ήταν ότι πολλές φορές σε αυτό το καράβι ένας εξωτερικός παρατηρητής με μία πρώτη ματιά δεν μπορούσε να αντιληφθεί ποιος είναι ο μούτσος και ποιος ο καπετάνιος, γιατί όλοι έκαναν τα πάντα. Βρέθηκα όμως δίπλα στον πατέρα μου και στον συνέταιρό του σε ηλικία π.χ. 8 – 10 – 12 ετών όπου εκεί είχαν να αντιμετωπίσουν πραγματικά αδιέξοδα και δύσκολα σταυροδρόμια. Είχαν βέβαια την δυνατότητα να αδράξουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά και να αντιμετωπίσουν πραγματικές επιχειρηματικές απειλές και εκεί ήταν που έπρεπε να βρεθεί και να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία ως επιχείρηση και να βελτιώσουμε τα αδύναμα. Όλα αυτά με έχουν μεστώσει από παιδική ηλικία και δεν έχω παρά να ευχαριστήσω τον πατέρα μου και τον συνέταιρό μας για όλη αυτήν την εμπειρία».

 

 

 

Ένα ΜΠΡΑΒΟ! σε όσους συνεχίζουν να καινοτομούν και να επιχειρούν. Όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία Ελλάδα της δημιουργίας και της Ανάπτυξης!!

 

NULLNULLNULL

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Έρευνα του ΕΒΕΘ: Τι ζητούν επιχειρήσεις για τη στήριξη της αγοράς;
Η στήριξη της απασχόλησης, της κατανάλωσης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσα από συγκεκριμένα μέτρα τόσο κατά τη διάρκεια του lockdown, όσο και μετά...
Έρευνα: Το 64,2% θα κάνει το εμβόλιο – Κικίλιας/Κοντοζαμάνης καλύτεροι διαχειριστές της υγειονομικής κρίσης σε σχέση με το δίδυμο Ξανθού/Πολάκη
Στον συγχρωτισμό και στις συγκεντρώσεις των νέων ανθρώπων, καθώς και στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η έξαρση της πανδημίας...
Ενίσχυση λεωφορειακής γραμμής προς το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας κατά των συνθηκών πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε περιόδους δύσκολες και προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των εργαζομένων του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα του ΕΒΕΘ: Τι ζητούν επιχειρήσεις για τη στήριξη της αγοράς;
Η στήριξη της απασχόλησης, της κατανάλωσης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσα από συγκεκριμένα μέτρα τόσο κατά τη διάρκεια του lockdown, όσο και μετά...
Έρευνα: Το 64,2% θα κάνει το εμβόλιο – Κικίλιας/Κοντοζαμάνης καλύτεροι διαχειριστές της υγειονομικής κρίσης σε σχέση με το δίδυμο Ξανθού/Πολάκη
Στον συγχρωτισμό και στις συγκεντρώσεις των νέων ανθρώπων, καθώς και στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η έξαρση της πανδημίας...
Ενίσχυση λεωφορειακής γραμμής προς το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας κατά των συνθηκών πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε περιόδους δύσκολες και προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των εργαζομένων του...