Το www.ka-business.gr δίπλα στην «Κυψέλη»

 

Καινοτομία και ανάπτυξη χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη δεν μπορεί να υπάρξει!

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει τα τελευταία έξι χρόνια το μοναδικό portal για την καινοτομία και την ανάπτυξη, το www.ka-business.gr.

Μέσα από την καθημερινή μας λειτουργία αλλά και τα ένδεκα ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ προσπαθούμε πάντα να ενισχύουμε και να δίνουμε χείρα βοηθείας σε όσους μας χρειάζονται.

Φέτος, ο κουμπαράς του www.ka-business.gr στήριξε την «ΚΥΨΕΛΗ».

Η Δημοσιογράφος και Δημιουργός του www.ka-business.gr Ραλλιώ Λεπίδου παρέδωσε το φάκελο με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον κουμπαρά του 11ου ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» τα οποία προορίζονταν για την «ΚΥΨΕΛΗ».

Η «ΚΥΨΕΛΗ» είναι τμήμα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Άγιος Παντελεήμων ΝΠΔΔ, όπου φιλοξενεί κυρίως νέους ανθρώπους με βαριές και πολλαπλές  αναπηρίες και βρίσκεται στο  7ο χλμ. Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η ευθύνη των ανθρώπων που φροντίζει, είναι να εξασφαλίσει στους περιθαλπόμενους  ποιότητα ζωής και κυρίως εκπαίδευση, ώστε να γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο αυτόνομοι.

Η βαρύτητα αλλά  και το μεγάλο φάσμα των δυσκολιών – αναπηρίες,  φαίνεται να δημιουργεί την ανάγκη για εξατομικευμένη δουλειά με τον κάθε άτομο  χωριστά. Όλο αυτό είναι τόσο δύσκολο ώστε να χρειάζεται υποστήριξη του μειωμένου προσωπικού για να αντέξει το βάρος της ζητούμενης εξέλιξης, όσο αφορά την αυτονομία που μπορεί να υπάρξει σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα.

Να σημειωθεί πως παιδιά και άτομα με βαριές αναπηρίες και όταν η οικογένεια δεν είναι σε θέση να τα φροντίσει, αυτά φιλοξενούνται στα δημόσια Ιδρύματα όπως ο Άγιος Παντελεήμων, όπου το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Συλβάνα Καρασαββίδου στη Ραλλιώ Λεπίδου:  «ο Άγιος Παντελεήμονας του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και οι δράσεις του, που ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας,  έχει ανάγκη σε σχέση με τη φροντίδα των ανθρώπων που ζουν εκεί, από  φαγητό και  ρούχα μέχρι  κλινοσκεπάσματα. Καθημερινά σιτίζονται 700 άτομα. Μπορεί ο καθένας να προσφέρει ότι μπορεί και να τα φέρει μετά από συνεννόηση στα τηλ.  2313022631,32,34 στον Άγιο Παντελεήμονα».

Το Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας»  περιλαμβάνει δύο δομές, το πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας» και τον πρώην «Οίκο Ευγηρίας Κιλκίς».

Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας»

 

Το Παράρτημα (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμονας») στεγάζεται στο 7ο χλμ. της οδού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ουσιαστικά τη μεγαλύτερη δομή και φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό περιθαλπόμενων στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Σκοπός της Μονάδας είναι η κάλυψη των αναγκών και η στήριξη ενηλίκων ατόμων με νοητικές – κινητικές αναπηρίες και ατόμων της τρίτης ηλικίας με την παροχή περίθαλψης – φιλοξενίας, κλινικών – νοσηλευτικών υπηρεσιών, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και λειτουργικής – κοινωνικής αποκατάστασης.

Λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα:

 

1) Ένα Γηριατρικό Τμήμα ανδρών και γυναικών κλειστής περίθαλψης.

 

2) Δύο τμήματα κλειστής περίθαλψης για άτομα με νοητική καθυστέρηση.

 

3) Δύο Τμήμα κλειστής περίθαλψης ατόμων με κινητικά προβλήματα (παραπληγία – τετραπληγία).

 

4) Το Τμήμα «Κυψέλη», κλειστής περίθαλψης για άτομα με νοητική αναπηρία και ψυχικά προβλήματα.

 

5) Ο Τομέας Ανοιχτής Φροντίδας που στεγάζεται στην Σταυρούπολη για άτομα με αναπηρία που διαβιούν στην κοινότητα. Σε αυτόν λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Λειτουργικής Αποκατάστασης καθώς Ημερήσιας Φροντίδας.

 

6. Κατοικίες ημι-αυτόνομης διαβίωσης για άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και για άτομα με αναπηρία.

 

Β2. Παράρτημα Κιλκίς (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς) όπου περιθάλπονται και δέχονται φροντίδα άτομα τρίτης ηλικίας.

 

NULLNULLNULL

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Κρατικές ενισχύσεις: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απλουστεύει τους κανόνες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του γενικού κανονισμού απαλλαγής κατά κατηγορία (ΓΚΑΚ), η οποία θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΕ: Ενέκρινε κρατική ενίσχυση 110 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Την έγκρισή της έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οικονομική ενίσχυση ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. για τη ζημία που προκλήθηκε...
Χρίστος Δήμας: Χρηματοδότηση 56.271.056 ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας
Με ευρώ θα ενισχυθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για το σύνολο των ερευνητικών Ινστιτούτων και των δομών του, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός...
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας για μαθητές στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. στο Νυμφαίο
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Χ.Α.Ν.Θ. δίνουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες 14-18 ετών να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας...