Tα “Εύσημα” του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη συμμετοχή του Δικτύου SDG 17 Greece στα “75 χρόνια του Ο.Η.Ε.” με τον φωτισμό των Δημαρχείων δέχτηκαν, η Πρόεδρος του Δικτύου, κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και τα Μέλη του.

 

Τις ευχαριστίες του στην Πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece κ. Μαρίνα Πατούλη αλλά και στα μέλη του, εξέφρασε πρόσφατα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών κ. Fabrizio Hochschild για τη συνεργασία και τη σημαντική υποστήριξη που παρείχαν στην πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού.

Η ευχαριστήρια επιστολή εστάλη στον κ. Δημήτρη Φατούρο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας για Ελλάδα & Κύπρο – Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ (UNRIC) ο οποίος τονίζει ότι «το αποτέλεσμα  ήταν πραγματικά εντυπωσιακό με  τόσο μεγάλη συμμετοχή δήμων – μελών του δικτύου SDG 17 Greece και πέρα από αυτό». Μάλιστα ο κ. Δ. Φατούρος επισημαίνει ότι «η τόσο μεγάλη ελληνική συμμετοχή εντυπωσίασε τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού», προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να την προβάλουμε από τα κοινωνικά μας δίκτυα και όπου αλλού είναι δυνατόν».

Με αφορμή την εκδήλωση στήριξης του Ο.Η.Ε. στη δράση του SDG 17 Greece, η πρόεδρος του Δικτύου, κα Μαρίνα Πατούλη δήλωσε:

«Για το δίκτυο SDG 17 Greece συνιστά μεγάλη τιμή και χαρά η στήριξη τόσο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών κ. Fabrizio Hochschild όσο εξάλλου και του κ. Δημήτρη Φατούρου, Υπεύθυνου Επικοινωνίας για Ελλάδα & Κύπρο, Κέντρο Πληροφόρησης Ο.Η.Ε. (UNRIC). Και τούτο γιατί στις 24 Οκτωβρίου, οι Δήμοι της Ελλάδας μετέδωσαν το μήνυμα της ενότητας, της αλληλεγγύης και των ίσων δικαιωμάτων, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, γεμάτο ελπίδα, ειρήνη και ευημερία. Με τη συμβολική φωταγώγηση των Δημαρχιακών τους Μεγάρων, ή  και άλλων εμβληματικών μνημείων και σημείων των πόλεών τους στο μπλε φως του Ο.Η.Ε., πρόσφεραν ένα μοναδικό και συγκινητικό θέαμα, ενισχύοντας  ταυτόχρονα τη δυναμική συμμαχία των Εθνών, ενάντια σε κάθε δεινό των καιρών και σε κάθε πρόκληση.

 

Ευχαριστώ θερμά κάθε Δήμο-μέλος, κάθε Δήμαρχο, συνεργάτη και συνοδοιπόρο, που συμμετείχε στη διάδοση του οικουμενικού μηνύματος του Ο.Η.Ε. στους πολίτες του. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να γίνουν εκείνοι οι μικροί πυρήνες που θα ‘πυροδοτήσουν’ τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή, έτσι ώστε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν καλύτερο κόσμο, πιο ανθρώπινο, που θα σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θα εργάζεται για ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές μέλλον.»

 

Οι Δήμοι μέλη του Δικτύου SDG 17 Greece που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου και συμμετείχαν στην πρωτοβουλία είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής:

 

Δήμος Αγίας Παρασκευής, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Αγρινίου, Δήμος Αλίμου, Δήμος Άργους – Μυκηνών, Δήμος Αριστοτέλη, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Δελφών, Δήμος Διονύσου, Δήμος Ελευσίνας, Δήμος Επιδαύρου, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Δήμος Ιλίου, Δήμος Καρπάθου, Δήμος Κασσάνδρας, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Κιλκίς, Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μαραθώνος, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Νέας Ιωνίας, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Παιανίας, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Παλλήνης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Πεντέλης, Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Σερρών, Δήμος Σκοπέλου, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Σπετσών, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, Φυλής, Δήμος Χαλκιδέων, Δήμος Χανίων, Δήμος Χίου, Δήμος Ωραιοκάστρου.

 

Για να δείτε το σχετικό βίντεο της φωταγώγησης, ακολουθήστε το link

 

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Fabrizio Hochschild

 

Η ευχαριστήρια επιστολή του κ. Fabrizio Hochschild, Βοηθού Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό της 75ης επετείου προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκστρατείας έχει ως εξής:

“Επιθυμώ να εκφράσω την πιο ειλικρινή εκτίμησή μου για τη συμμετοχή σας στην Πρωτοβουλία Turn Europe UN Blue across Europe την οποία υποστηρίζει ο ΟΗΕ με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυσή του (UN75).

 

Ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό να δούμε μια τέτοια υποστήριξη από τόσους συνεργάτες μας, πόλεις, θεσμούς, εμβληματικά κτίρια και κοινότητες των Ηνωμένων Εθνών που υιοθέτησαν το UN75 και μετέφεραν στην Κοινωνία τις κοινές αξίες της ειρήνης και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Το «μπλε κύμα» που διαπέρασε 200 και πλέον κτίρια και μνημεία μετέφερε ένα ισχυρό οπτικό μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι μας. Το μήνυμα αυτό αναμεταδόθηκε σε πολλαπλές ψηφιακές πλατφόρμες του Ο.Η.Ε. στην Ευρώπη και φυσικά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Οργανισμοί και πολίτες μοιράστηκαν τις εικόνες αυτές και τις πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες, εξαπλώνοντας περαιτέρω το μήνυμα της αναγκαιότητας για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι συνεργάτες μου στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών θα μοιραστούν μαζί σας ένα video και μια επιλογή φωτογραφιών που αποτυπώνει την ενεργή συμμετοχή σας στην Ευρώπη.

 

Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση τόσο μαζί σας όσο και με τους λαούς της Ευρώπης σχετικά με τις πλέον σημαντικές αξίες για όλους μας».

 

Fabrizio Hochschild, Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών

 

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα
Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία»), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...