Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Οι δράστες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ομολόγησαν τις πράξεις τους και επικαλέστηκαν ως κίνητρο την άσχημη οικονομική κατάσταση. Και οι τρεις δεν ήταν στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον της 27χρονης, αλλά είχαν μάθει για αυτήν από τρίτο πρόσωπο, ενώ χρησιμοποίησαν το προφίλ της στο Facebook για να μάθουν για τις συνήθειές της.

Το χρονικό της απαγωγής

Η 27χρονη απήχθη την 31η Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης και αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες -συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου- στην ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως οι οικείοι της είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως λύτρα.

Σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης σε σχετική συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, επισημάνθηκε πως οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31/10/2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07/11/2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Εγκέφαλος ο 48χρονος

Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε στη Λούτσα το κρησφύγετο των δραστών και αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης. Το σπίτι ανήκει στην πεθερά του 48χρονου. Για τη διακρίβωση της διαδρομής των δραστών χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και κινητά.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος, ομογενής από το Καζακστάν, οι οποίοι μετά την προσαγωγή τους στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ομολόγησαν την πράξη τους και επικαλέστηκαν ως κίνητρο την άσχημη οικονομική κατάσταση.

Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και επιμέρους ενέργειες για την απαγωγή, η οποία σχεδιαζόταν επί ένα εξάμηνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.

Στην οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 11 φυσίγγια κρότου, μεταλλική αμπούλα, καθώς και πλαστική συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια.

Το DNA του 48χρονου ταυτοποιήθηκε σε ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης. Για τον συνεργό τους που αναζητείται έγινε μόνο γνωστό ότι είναι αλβανικής καταγωγής, ονομάζεται Αλέκος και ήταν φύλακας στο σπίτι που κρατούσαν την κοπέλα.

Συγχαρητήρια Κικίλια

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής «για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής».

Και πρόσθεσε ότι: «Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη».

Ευχαρίστησε επίσης τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας «για τη σοβαρή και ώριμη στάση, που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της ομηρίας της 27χρονης κοπέλας».

Επιπλέον τόνισε πως «η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που -ειδικά στην σημερινή εποχή- αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας και ευημερίας του λαού μας.»

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...