Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο (ΦΩΤΟ) Τρεις επιθέσεις κουκουλοφόρων σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη

(ΦΩΤΟ) Τρεις επιθέσεις κουκουλοφόρων σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη

 

Τρεις επιθέσεις κουκουλοφόρων σε λιγότερο από 24ώρες μετρά η Θεσσαλονίκη.

 

Συγκεκριμένα άγνωστοι επιτέθηκαν στην TV100, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την ΕΣΗΕΜ-Θ προκαλώντας φθορές και βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις ενώ στην πρώτη περίπτωση τραυμάτισαν- ευτυχώς ελαφρά έναν υπάλληλο της ΔΕΠΘΕ.

 

Όπως δήλωσε στο www. ka-business.gr ο διευθυντής της TV100 Λάζαρος Θεοδωρακίδης: «αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι οι άγνωστοι επιτέθηκαν σε έναν υπάλληλο. Ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Άρχισαν να χτυπούν τη δημοσιογραφία».

 

Σε ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την αναίτια και άνανδρη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων σε βάρος του προσωπικού και του εξοπλισμού της ΔΕΠΘΕ. Είναι επίθεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, των λειτουργών της ενημέρωσης και της δημοκρατίας. Εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο την αμέριστη συμπαράσταση στο σύνολο των εργαζομένων της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στο στέλεχος που δέχτηκε τα ύπουλα και δολοφονικά χτυπήματα των κουκουλοφόρων. Δηλώνει επίσης ότι τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τρόπο ανοιχτό και φιλόξενο προς την τοπική κοινωνία, με πίστη προς το δημόσιο χαρακτήρα τους και με προσήλωση στην ενημερωτική αποστολή τους».

 

Ακολούθησε επίθεση στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ μετά από λίγη ώρα. Όπως δήλωσε στο www.ka-business.gr ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης «οι εισβολείς τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Συνήθως βρίσκομαι στο γραφείο εκείνη την ώρα γιατί δουλεύω μέχρι αργά. Ευτυχώς δεν ήταν κανένας παρών στο χώρο». Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε πως έχει στοχοποιηθεί εξαιτίας των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας κ. Γιαβρόγλου. O ίδιος είπε πως θα απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων.

 

 

Το ψήφισμα της Συγλήτου του ΠΑΜΑΚ αναφέρει:

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα αναδείχθηκε σε πρότυπο ΑΕΙ, όσον αφορά τη λειτουργία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του προγραμμάτων, την ανάδειξη διαδικασιών ακαδημαϊκής αξιολόγησης, την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας, καθώς και ως προς τη διοικητική λειτουργία του, με πλήρη σεβασμό στη διαχείριση των οικονομικών του πόρων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην υπ’ αριθμ. 16/21.12.2017 έκτακτη συνεδρίασή της και έπειτα από τη χθεσινή νυκτερινή επιδρομή «τάγματος εφόδου», αποτελούμενου από κουκουλοφόρους «φορείς» δήθεν αγωνιστικών ιδεών του φοιτητικού κινήματος στα κλειστά γραφεία του Πρύτανη, των Αντιπρυτάνεων και της Γραμματείας, τις καταστροφές που προκάλεσαν και το αποτύπωμα κλιμακούμενης τρομοκρατίας εις βάρος της συνολικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου που επιχειρούν να μονιμοποιήσουν, εξέτασε την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε και ομόφωνα ψήφισε τα εξής:

1.      Διαπιστώνει ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει ήδη ειδικά και σχεδιασμένα στοχοποιηθεί, ώστε  να πάψει να αποτελεί όαση κανονικής κι εύρυθμης λειτουργίας στην ανώτατη εκπαίδευση.

2.      Τεκμήριο του σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από σημείο που μόνον εσωτερική πληροφόρηση μπορούσε να καθοδηγήσει τους επιδρομείς.

3.      Οι περιστάσεις και η ένταση της επιδρομής οδηγούν στη διαπίστωση επικίνδυνης κλιμάκωσης της βίας στα ΑΕΙ.

4.      Οι συνέπειες της εξέλιξης αυτής είναι από επικίνδυνα απρόβλεπτες μέχρι σίγουρα προβλέψιμες όσον αφορά την υπαγωγή της πραγματικής εξουσίας στα Πανεπιστήμια, αλλά και ευρύτερα στον δημόσιο βίο, στις θελήσεις μιας θολής αλλά αδίστακτης και βίαιης μειοψηφίας.

5.      Οι διαστάσεις που έλαβαν τα γεγονότα και οι κίνδυνοι που διαγράφονται καθιστούν επιβεβλημένο και υποχρεωτικό για τους αρμόδιους να ξεφύγουν από το πλαίσιο της φραστικής καταδίκης και να προχωρήσουν σε μέτρα αποκατάστασης του ασύλου των ιδεών και όχι των κουκουλοφόρων στα πανεπιστήμια. Επιβάλλουν δε στην Πρυτανεία και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να προχωρήσει σε διεθνοποίηση του ζητήματος, ενημερώνοντας σχετικώς την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (European Universities Association – EUA) και  ζητώντας τη συμπαράστασή της.

 

 

Το… κακό τρίτωσε με την επίθεση στην ΕΣΗΕΜ-Θ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρόντες ήταν και οι υπάλληλοι της Ένωσης που έβλεπαν τους εισβολείς πανικόβλητοι να τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Όπως δήλωσε στο www,ka-business.gr ο Γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ Βασίλης Κοντογουλίδης: «οι δημοσιογράφοι δεν φοβούνται και δεν φιμώνονται».

 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής:

 

Ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε σήμερα (21/12/2017) στην ΕΣΗΕΜ-Θ γύρω στις 12 το μεσημέρι και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. 

 

Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί “μια παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων”. Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή. 

 

Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου. 

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από τις αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις. 

 

Η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, θα αναφερθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. 

 

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα
Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία»), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...