Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών!

Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών!

Aντί για επαναφορά της 13ης σύνταξης, ήρθε λαιμητόμος για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος τονίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. «Αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθεί» είπε.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσε αντιπροσωπεία των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών Φορέων στη Βουλή, ζητείται απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εδώ και τώρα, κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και απόρριψη των αδιέξοδων μέτρων του τρίτου μνημονίου.

Ειδικά για το Ασφαλιστικό στο ψήφισμα αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι της χώρας απαιτούν να μην γίνει «καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών».

«Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όχι μόνο θα αυξήσουν την ανεργία, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία για τους μισθωτούς, θα οδηγήσουν σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, θα καταστρέψουν τους αγρότες, θα καταστήσουν παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και θα συμβάλλουν ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας» προστίθεται.

Επίσης ζητείται πλήρης αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας (επικαλούνται μάλιστα το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ‘κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’) καθώς και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΓΣΕΕ: Καθολική συμμετοχή στην απεργία

«Με μια φωνή και απαιτώντας εδώ και τώρα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, χιλιάδες άτομα έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μαζική, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Εργατών.

«Με βασικό σύνθημα ‘Ασφαλιστικό βιώσιμο χωρίς περικοπές, ασφάλιση και σύνταξη για όλες τις γενιές’, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων ετών, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τα άδικα, σκληρά και καταστροφικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και γενικότερα τα μέτρα τιμωρητικής λιτότητας που εφαρμόζει κατ΄ εντολή των δανειστών» προστίθεται.

Η ΓΣΕΕ «θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην περάσουν τα καταστροφικά και αδιέξοδα μέτρα του ασφαλιστικού, θα αγωνίζεται μέχρι κυβέρνηση και δανειστές να κατανοήσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη στις πλάτες τους».

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα της ΓΣΕΕ απέστειλαν σήμερα Συνδικάτα απ ΄όλη την Ευρώπη, ενώ τη στήριξή της στη Συνομοσπονδία και στους Έλληνες εργαζόμενους εξέφρασε με επιστολή της η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία.

Παναγόπουλος: Αντί για την 13σύνταξη, ήρθε λαιμητόμος…

«H μεγάλη κυβερνητική επαγγελία για κατάργηση των μνημονίων, οδήγησε σ ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο. Αντί για την εκπλήρωση της προσδοκίας του κόσμου της εργασίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης έχουμε ένα νέο ασφαλιστικό που είναι μια λαιμητόμος για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα» ήταν η σκληρή δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, που πρόσφατα αντάλλαξε βαριές κουβέντες μέσω ανακοινώσεων με την κυβέρνηση.

«Ο κόσμος της εργασίας, οι επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, όλοι αντιδρούν και λένε προς την Κυβέρνηση: Αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθεί» πρόσθεσε.

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...