Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Ντροπή: Οι υπουργοί Δικαιοσύνης σβήνουν καταδίκες από το ποινικό μητρώο για διορισμό...

Ντροπή: Οι υπουργοί Δικαιοσύνης σβήνουν καταδίκες από το ποινικό μητρώο για διορισμό στο δημόσιο

 

Σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις παρόμοιων αποφάσεων από το σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και από τον πρώην υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το 2012. Με τις αποφάσεις τους ουσιαστικά εξαφάνισαν από το ποινικό μητρώο δεκάδων πολιτών τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες καταδικαστικές ποινές τούς είχαν επιβάλλει τα δικαστήρια της χώρας.

Προφανώς δεν τους ενοχλεί να έχει διοριστεί στο δημόσιο κάποιος που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, που έχει διαπράξει κλοπές κατ’ επάγγελμα, έχει καταδικαστεί για οπλοφορία, είναι επίορκος, είναι τοκογλύφος, έχει καταδικαστεί ως μπράβος κ.λπ.

Οι αποφάσεις Ρουπακιώτη

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 21 Ιανουαρίου και 30 Απριλίου του 2013 ο κ. Ρουπακιώτης έχει εγκρίνει με την υπογραφή του το σβήσιμο από το ποινικό μητρώο, μεταξύ άλλων για τους:

Κ.Γ. που είχε καταδικαστεί ερήμην στη Θεσσαλονίκη με φυλάκιση 30 ημερών μετατραπείσα σε χρηματική για υπεξαίρεση. Ο κ. Ρουπακιώτης υπέγραψε προκειμένου να αρθεί η ποινή του «προκειμένου να εργασθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) καθώς και στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», όπως λέει το ΦΕΚ.

Ν.Χ. που καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για λιποταξία. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα, για την πρόσληψή του στη ΔΕΗ σε θέση κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης… καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα».

Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν όχι μία ή δύο αλλά 9 καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δ.Χ. που είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία με ελαφρυντικά της μετ’ εφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και για το διορισμό του στο Δημόσιο».

Τα ΦΕΚ του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Σύμφωνα με ένα ΦΕΚ του 2012 που ήρθε τώρα στην επικαιρότητα μέσα από τον ιστότοπο real.gr αποδεικνύεται ότι στις 25 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς , ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε υπογράψει απόφαση με βάση την οποία, μεταξύ άλλων, αποδίδονταν πάλλευκοι για διορισμό στο δημόσιο:

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του…. σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών με τριετή αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, προκειμένου να μην αποτελεί κόλλημα για τον διορισμό του στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του…. σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (3) και ενός μηνός (1) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την μονιμοποίηση στο δημόσιο.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της…. σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών με τριετή αναστολή, για κλοπή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αντικειμένου αξίας που υπερβαίνει το ποσό των 25 εκ. δρχ προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό της στο Λιμενικό Σώμα.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του… σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την επαγγελματική του απασχόληση στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του…. σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για εκβίαση από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλου, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτης καθαριότητας σε δήμο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...
CINEA: Έγκριση χρηματοδότησης προγραμμάτων ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων σε Πειραιά και Ηράκλειο
Έργα που στοχεύουν στην εξασφάλιση της συμβατότητας των υποδομών των λιμένων της χώρας για την εισαγωγή της δυνατότητας ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης των ελλιμενισμένων πλοίων,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία ΕΚΠΑ – YALE για εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την περιβαλλοντική υγεία
Την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, σε συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, με αντικείμενο τη...
Συνάντηση Σταϊκούρα και Ντόναχιου: Η ελληνική οικονομία άντεξε στην πανδημία
Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι "η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στη δίνη της υγειονομικής κρίσης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας...
Κικίλιας: Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού
Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους ενδιαφερόμενους με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός...