Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Ο στρατός του Ισραήλ μπήκε στη Γάζα -Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή

Ο στρατός του Ισραήλ μπήκε στη Γάζα -Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή

Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε γνωστό πριν από λίγο το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι Ισραηλινοί είχαν δείξει τις τελευταίες ώρες ότι ήταν έτοιμοι να εισβάλουν
στην Γάζα. Χθες το βράδυ, έγινε γνωστό πως ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ενέκρινε την κινητοποίηση επιπλέον 9.000 εφέδρων εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή. Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στη νότια και κεντρική περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, ανέφερε η ανακοίνωση. Την Τρίτη το Ισραήλ είχε κινητοποιήσει 5.000 εφέδρους.

Επιπλέον, το Ισραήλ είχε αναπτύξει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών. Ο Γκαντζ διέταξε επίσης την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μεικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Πάνω από 100 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις μέρες από αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 100, ανακοίνωσαν αργά σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε πως 103 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών και 11 γυναικών, έχουν σκοτωθεί, και 580 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας. Στην ισραηλινή πλευρά, η εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς έχει αφήσει επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

1.750 ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ // Ο στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 1.750 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από τη Δευτέρα το βράδυ. Επτά Ισραηλινοί και 87 άνθρωποι στη Γάζα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Αργά το απόγευμα, άντρας άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο εναντίον μιας ομάδας Εβραίων, τραυματίζοντας ένα άτομο, στην πόλη Λοντ του Ισραήλ, θέατρο βίαιων συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια ομάδα ένοπλων Εβραίων περιπολούσε μια περιοχή όπου η κατάσταση είναι τεταμένη, στην πόλη αυτή, όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο τραυματίζοντας έναν άνθρωπο στο πόδι.

«Στην πόλη Λοντ σημειώθηκαν πυροβολισμοί με στόχο μια ομάδα Εβραίων. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, η αστυνομία αναζητεί υπόπτους», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Η Λοντ, που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, είναι μια πόλη ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, με 77.000 κατοίκους, εκ των οποίων 47.000 Εβραίοι και 23.000 Άραβες Ισραηλινοί.

Πηγή: iefimerida.gr

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...