Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Βιβλικές καταστροφές και στο Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης

Βιβλικές καταστροφές και στο Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης

 

 

 

Περισσότερες από 500 κλίσεις δέχθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους από την κακοκαιρία.

Πλημμυρισμένα μαγαζιά, σπίτια και αυτοκίνητα διασκορπισμένα σε γκαράζ και δρόμους. Οδοστρώματα διαλυμένα και εκατοντάδες οικογένειες σε απόγνωση, αφού είδαν την περιουσία τους να διαλύεται , άφησε πίσω της η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες.

 

Μία γυναίκα στη Νέα Μηχανιώνα του Δήμου Θερμαϊκού αγνοείτε από χθες το βράδυ που επικοινώνησε με τον σύζυγό της για να τον ενημερώσει πως εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά. Το όχημα βρέθηκε ενώ  60χρονη αναζητείται.

 

Την ίδια ώρα ένας άνδρας στη προσπάθειά του να καθαρίσει τα νερά από το μπαλκόνι του σπιτιού του έπεσε από τον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.


 


 

Η διοίκηση του δήμου αν και κινητοποιήθηκε άμεσα, δεν προλαβαίνει. Ωστόσο Όλο το διαθέσιμο εργατοτεχνικό προσωπικό, βρίσκεται στην υπηρεσία  αποκατάστασης των ζημιών.

 

1.      Έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των διαθέσιμων οχημάτων και μηχανημάτων, προς αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον έχουν μισθωθεί ιδιωτικά μηχανήματα κι ενισχύθηκε η προσπάθεια από μηχανήματα της Π.Κ.Μ. καΙ όμορων δήμων (Καλαμαριά, Θέρμη).

2.      Η Τεχνική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων μηχανικών και τεχνικών της, προς καταγραφή κι αποκατάσταση των ζημιών.

3.      Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κατόπιν επαφών του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, κ. Νικήτα Φραγκισκάκη και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη, υπέβαλλε αίτημα στα αρμόδια πολιτειακά όργανα, να κηρυχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

4.      Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο και έγινε συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κλπ.)

 

 

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι: « Ο Δήμος υπέστη μεγάλη και φοβερή καταστροφή. Δεν θα πω βιβλική, γιατί συντονισμένα προσπαθούμε. Από τις 19.00 χθες το βράδυ, συνεχόμενα έως τώρα παλεύουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Κοντά μας η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια, εθελοντές και άλλοι φορείς. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του δήμου για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν. Κάνω έκκληση σε όλους τους δημότες, όπου μπορούν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν».

 

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...
Νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit: πράσινο φως για την επιτάχυνση της ανάπτυξης
Η «νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit» αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερταχέων δικτύων. Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και...
Δικαίωμα στην επισκευή: νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές
Οι νέοι κανόνες ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ελαττώνουν τα σκουπίδια και ενισχύουν τον κλάδο των επισκευών, κάνοντάς τες ευκολότερες και πιο συμφέρουσες. Την Τρίτη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φωτογραφία : “Πάσχα στο Άγιον Όρος”
Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας και ιερών κειμηλίων με τίτλο:...
ΜΕΒΓΑΛ: Αγάπης Έργα για την κοινωνία
Για περισσότερα από 74 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ φροντίζει να φέρει στο τραπέζι μας προϊόντα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την...
Coffee Island: Προχωρά σε σημαντική δωρεά για την εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών
Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την...