Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τί δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην Ψηφιακή Περιοδεία στη Θεσσαλία

Τί δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην Ψηφιακή Περιοδεία στη Θεσσαλία

Σήμερα η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονη με την μείωση των τιμών παραγωγών επιφέρουν την οικονομική κατάρρευση του εισοδήματος των αγροτών.

Η ΝΔ επέτεινε το πρόβλημα, με μια πολιτική στάση που αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ της αγοράς, δεν διασφαλίζει τον στοιχειώδη υγιή ανταγωνισμό και την διαφάνεια. Οι αγρότες όμως δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους.

Να είναι οι ξεχασμένοι φτωχοί συγγενείς.

Να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί όπως επιδιώκει η ΝΔ.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί.

Επιλέγουμε να προτάσσουμε ως βασικό προσανατολισμό της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, την στήριξη της παραγωγής τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα. Την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του αγροτουρισμού και της διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον Τουρισμό.

Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση της εμπορικής αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.

• Επειδή  ο εμβολιασμός θα κάνει μήνες για να καλύψει την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, χρειάζονται άμεσα μέτρα.

Στήριξη του ΕΣΥ.

Και δεύτερον με την αποφυγή κάθε συνωστισμού.

• Γιατί δεν μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν όπως πριν την πανδημία.

Με συνωστισμό στις τάξεις και την ευθύνη για τα τεστ μόνο σε γονείς και μαθητές.

Ποιος αλήθεια αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές; Όχι μόνο στην οικογένεια η ευθύνη, το ένα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

• Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση γιατί προχθές μόλις παρέλαβε  τα πρώτα 40 νέα λεωφορεία. Ενώ εξαγγέλλουν 300 από τον Αύγουστο(!!).

• Γιατί δεν μπορεί να μη γίνεται κανένας έλεγχος για την τήρηση των υποχρεωτικών ποσοστών με τηλεργασία στις επιχειρήσεις.

Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιχειρεί η Κυβέρνηση να καλύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της, με τις θεωρίες της «ατομικής ευθύνης».

• Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο.

Η Κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. την χρήση μέρους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Όπως ήδη ετοιμάζονται ο κ. Ντράγκι στην Ιταλία και ο κ. Μακρόν στη Γαλλία.

• Στην Αμερική ο Μπάιντεν αλλά και στην Ευρώπη δίνουν το βάρος στις δημόσιες επενδύσεις, γιατί όπως ισχυρίζονται μετά από τις δυο κρίσεις την οικονομική και την υγειονομική , είναι ο μοχλός για την ανάκαμψη.

Το ka-business.gr προτείνει

ka-business.gr: TV SPOT – 18o πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη
Βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα - Οι προκλήσεις του μέλλοντος - Η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας - Η ζωή μας όλη.   5Ο ομιλητές...
Η Κροατία ενέκρινε την εγγραφή της γυναικοκτονίας στη νομοθεσία
Η Βουλή της Κροατίας ενέκρινε χθες τροπολογίες στον ποινικό κώδικα προκειμένου η γυναικοκτονία να εγγραφεί ως ξεχωριστό έγκλημα, καθιστώντας την Κροατία την τρίτη χώρα...
Βουλή: Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τους δικηγόρους
Με περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ka-business.gr: TV SPOT – 18o πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη
Βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα - Οι προκλήσεις του μέλλοντος - Η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας - Η ζωή μας όλη.   5Ο ομιλητές...
Βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης
Βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών διοργανώνεται στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στον δήμο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρα 17:00΄΄. Θεματική του σεμιναρίου είναι η παροχή...
Πώς αμείβονται οι μισθωτοί ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα
Διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου 2024) παρέχουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών...