Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Reworks international music festival στη Θεσσαλονίκη

Reworks international music festival στη Θεσσαλονίκη

 

Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά από ότι στη συνήθη καθημερινότητα της. Γίνεται το επίκεντρο μέσα από μια μοναδική μουσική γιορτή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα με το κοινό της.  

Όλοι μαζί ακούν και βλέπουν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο, τις νέες μουσικές τάσεις από ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από τη παρουσίαση εγχώριων καλλιτεχνών. Το μέσο για όλη αυτή την διαδικασία είναι το Reworks Festival.

 

Μέχρι σήμερα το φεστιβάλ φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 850 καλλιτεχνών και σχημάτων. Τα τελευταία 8 χρόνια συμπεριλαμβάνεται σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη στο RA, διατηρώντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στον φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως. 10 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορό… ή απλά 10 χρόνια γεμάτα Reworks. Φέτος το φεστιβάλ προσδοκά να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο μέσα από το Pre-works και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Σκόπια η 11η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks θα διαρκέσει 4 ημέρες, από τις 17-20 Σεπτεμβρίου 2015. 

Σήμερα το φεστιβάλ παρουσιάζει τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα παρουσιαστούν το 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη.  Eνα ειδικό project θα εγκαινιαστεί φέτος με σκοπό να φιλοξενήσει τα ονόματα που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους τα προηγούμενα 10 χρόνια του Reworks. Οι Tale of Us, o Dubfire, οι Modeselektor, η Ellen Allien, οι Pan-Pot και ο Art Department άφησαν το δικό τους στίγμα και θα είναι κοντά μας στην 11η έκδοση του φεστιβάλ. Κοντά σε αυτούς θα παρουσιαστούν επίσης καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών.

 

Line up και ειδικά project/ Τα πρώτα ονόματα

 

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Οι Kadebostany έρχονται στο φετινό Reworks με αξιώσεις, οι Tale of Us για πολλούς το πιο επίκαιρο και πολυσυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Dubfire το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish σε ένα ειδικό project, o Max the Sax από τους Parov Stela, οι Pan-Pot από το Βερολίνο, αγαπητοί όσο λίγοι στην χώρα μας, ο θηλυκός θρύλος της γερμανικής Techno Ellen Allien θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τον Ιρλανδό Mano Le Tough, τους Καναδούς Αrt Department, Carlo Lio και Maher Daniel και την εκλεκτική Nastia.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην  Ελλάδα ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records Daniel Miller και οι Rival Consoles. Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ η πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών.

 

Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2015 είναι:

 

Kadebostany (CH)

 

Dubfire  (SCI+TEC, Η.Π.Α)

 

Tale of Us (Life and Death, Iταλία)

 

Boogie (Βέλγιο)

 

Max the Sax (Parov Stelar) (Αυστρία)

 

Roman Flugel (Γερμανία)

 

Art Department (No.19, Kαναδάς)

 

Pan-Pot (Second State, Γερμανία)

 

Ellen Allien (BPitch Cntrl, Γερμανία)

 

Daniel Miller (Mute recs, Ην.Βασίλειο)

 

Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)

 

Νastia (Arma17, Ουκρανία)

 

Carlio Lio (Rawthentic, Καναδάς)

 

Maher Daniel (No.19, Η.Π.Α)

 

Cleveland (White, Λουξεμβούργο)

 

Larry Gus (DFA, Ελλάς)

 

Ison  (Noir Music, Ελλάς)

 

Mr.Statik (Bpitch Cntrl, Ελλάς)

 

Actor One (Noir Music, Ελλάς)

 

 Giganta (Werkdiscs,Ελλάς)

 

Viton (Playground, Ελλάς)

 

DreaMachinery (Republic, Ελλάς)

 

Darktom (NON, Ελλάς)

 

George Adi (NON, Ελλάς)

 

ArKl (Ελλάς)

 

Be Uncensored (Ελλάς)

 

John Esoteric Sob (Ελλάς)

 

Mini Bios

 

Οι νέοι άποικοι της pop αυτοκρατορίας, οι Kadebostany έχουν πολύ γρήγορα μετατραπεί στο highlight με τον ακαταμάχητο συνδυασμό της pop μουσικής και τις επιρροές τους δημιουργώντας κάτι δικό τους. Μια εντυπωσιακή οπτική ταυτότητα με ανήθικα ισχυρές ζωντανές εμφανίσεις υποστηριζόμενο από ένα αποκλειστικό οπτικοακουστικό show που τελειοποιεί την εμπειρία. Έχοντας μια στερεή καλλιτεχνική αξιοπιστία, οι Kadebostany πρόκειται να σταθούν σαν αδιαφιλονίκητοι κήρυκες στην ανανέωση της pop μουσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε σε μια ώθηση του χαρισματικού προέδρου του Kadebostan ο οποίος αποφάσισε να μαζέψει τους καλύτερους μουσικούς συμπεριλαμβανομένης και της αινιγματικής diva Amina, αποφασισμένοι να εξάγουν τον μουσικό πλούτο και τις εθνικές αξίες της χώρας τους. Το 2011, το συγκρότημα κυκλοφορεί το πρώτο album και απευθείας ξεκίνησε την πρώτη επίθεση στο διεθνές κοινό με μια σειρά από εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Με την πανοπλία της επιτυχίας κυκλοφορούν και το δεύτερο album με singles όπως “Walking with A Ghost”,”Castle in the Snow”, “Crazy in Love” εξαπλώθηκε ο Kadebostany ιός πέρα από τα σύνορα. Με τίτλο ‘Pop Collection’, το δεύτερο album έχει μαζεμένα τα καλύτερα κομμάτια που παίζονται στο διεθνές Kadebostanian ραδιόφωνο θα εδραιώσει την φήμη της μηχανής των hits που οι Kadebostany ήδη έχουν στην κατοχή τους.

 

Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή των Τale of Us, oι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα σήμερα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, με κομμάτια τα οποία κυριάρχησαν στα charts όπως “Another Earth”, “Winds of Change”, “City at Night”, κ.α.  Από τα media περιγράφεται ως  «η νέα μεγάλη ελπίδα της ηλεκτρονικής». Το 2012 παρουσίασαν το κορυφαίο σετ του Reworks για εκείνη την χρονιά και η επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή για το φετινό Reworks.

 

Ένα ειδικό μουσικό project θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη και ο Dubfire, ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο. Το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish μεσουρανεί παγκοσμίως με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Επιστροφή στην Ελλάδα και το Reworks και για τους PanPot, Ellen Allien και Art Department. Στο Reworks θα παρουσιάσουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις και χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι ένα από τα highlights της φετινής διοργάνωσης.

 

Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι αυτή του Daniel Miller, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records, το σπίτι των Depeche Mode, Goldfrapp, Moby… θεωρείται ως ένας από τους πρωτεργάτες της techno-pop σκηνής. Στο Reworks θα παρουσιάσει ένα ειδικό σετ που θα συζητηθεί.

H χαρισματική Nastia έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να είναι κεντρική φιγούρα στον χώρο της house & techno μουσικής. Διατηρώντας το δικό της μοναδικό στιλ, η μουσική της δυναμική περικλείει τα πάντα από booty bass & ghetto και Chicago house, μέχρι βαθιά techno. Ακριβώς αυτό… θα παρουσιάσει στη  πρώτη της εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, στο φετινό Reworks.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και o Mano Le Tough με τον γεμάτο ρυθμό ήχο του και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστος.

To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Rival Consoles, Maher Daniel και Clevelant, ονόματα τα οποία απασχόλησαν την σκηνή μέσα στην χρονιά.

Όσο για τα πρώτα ονόματα της αντίστοιχης ελληνικής σκηνής είναι οι:

Ιson / Actor One, Μr.Statik, Larry Gus, Darktom & George Adi, DreaMachinery, Giganta κ.α

 

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

 

Το Reworks Festival συνεχίζει να είναι παρών για 11η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που εντάσσει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις.  Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 4 ημέρες από τις 17 μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Με μότο και φέτος το… «We Define our Future»

 

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς, αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό για τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.

Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Στην ουσία, το 11ο Reworks Festival καλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη, πέρα από κάθε διάκριση… να γίνουν ένα.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα
Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία»), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...