Τα παιδιά -ανάλογα με το πακέτο που έχουν επιλέξει οι γονείς τους- ξεναγούνται και ενημερώνονται στον αμπελώνα, τον ελαιώνα, τον λαχανόκηπο, το βουστάσιο, το γαλακτοκομείο, το κοτέτσι και το πειραματικό σαλιγκαροτροφείο, να ζυμώσουν και να ψήσουν τα ψωμάκια τους ή να ασχοληθούν σε εργαστήριο πηλοπλαστικής. Στο τέλος, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των στελεχών της Σχολής, χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες και φορώντας σκούφους του chef, πλένουν τα λαχανικά και ετοιμάζουν γευστικές προτάσεις. Τα φρέσκα και αγνά προϊόντα από το αγρόκτημα και η φαντασία των παιδιών είναι αρκετά ώστε να δημιουργήσουν ένα υπέροχο λιτό γεύμα! Επίσης, ετοιμάζουν με τα χεράκια τους την γενέθλια τούρτα.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι επιθυμητές η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προχωρά στις απαραίτητες μετατροπές ώστε το πρόγραμμα να είναι λειτουργικό κι ευχάριστο στην εφαρμογή του.