Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου πλαισιώθηκε από χρωματιστές τοιχογραφίες

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου πλαισιώθηκε από χρωματιστές τοιχογραφίες

Η όμορφη καλλιτεχνική δράση “Όλοι μαζί μπορούμε” ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Το σχολείο πλέον πλαισιώνεται από όμορφες χρωματιστές τοιχογραφίες συνοδευόμενες από αποφθέγματα λογοτεχνικών έργων σπουδαίων Ελλήνων.

Το ευχαριστήριο μήνυμα από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Χάρη σε όλους εσάς τους γονείς που ήσασταν και είσαστε πλάι μας σε ότι και αν χρειαστούμε, καθώς και στην άριστη συνεργασία μας με τον Διευθυντή  και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, καταφέραμε να αλλάξουμε όψη στο δημοτικό σχολείο μας και παράλληλα να ομορφύνει η γειτονιά. Γέμισαν όλοι οι τοίχοι μας ζωγραφιές, χρώματα και μηνύματα!!!

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιό μας επετεύχθη ! Όλες οι τοιχογραφίες επιλέχθηκαν, μία προς μία, από το ΔΣ του συλλόγου μας, με γνώμονα την αισθητική, την ελληνική και παγκόσμια τέχνη, ποίηση,  λογοτεχνία,  και όλα τα πολιτιστικά και κοινωνικά μηνύματα που θέλαμε να αντικρίζουν τα παιδιά μας στα διαλλείματα. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι δουλέψαμε αδιάκοπα για να βγει το αποτέλεσμα που ήδη όλοι μας απολαμβάνουμε καθημερινά και απώτερος σκοπός μας ήταν σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν τα παιδιά μας να νιώθουν χαρά και υπερηφάνεια για το όμορφο σχολείο τους!

Να ευχαριστήσουμε την κα. Ειρήνη Σταλίδη τη ζωγράφο μας για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, τον κ. Χατζηαντωνίου Ευάγγελο, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, για την αγορά των χρωμάτων, την κα. Ευαγγελία Δρόσου, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, για την προσφορά της  μιας (1) τοιχογραφίας με θέμα τη μουσική.

Λίγα λόγια για τα έργα :

  1. Το σύμβολο του σχολείου μας «Το Δέντρο της Ζωής , της Γνώσης και της Φιλίας», 
  2. «Ο μικρός Πρίγκιπας» με το μυστικό του: «Είναι πολύ απλό :Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν»
  3. «Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα» με  την ενδεικτική απαρίθμηση αυτών: παιδεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια, αγάπη, ισότητα, αλληλεγγύη, στέγαση, ασφάλεια, τροφή, μάθηση, ειρήνη, ζωή, παιχνίδι, υγεία, ελεύθερη γνώμη και σκέψη, οικογένεια, εργασία»
  4. Μουσική- Νότες ,πλήκτρα του πιάνο: μουσική, μια γλώσσα πλούσια για όλους τους ανθρώπους, γλώσσα έκφρασης των ανθρωπίνων σκέψεων και συναισθημάτων.
  5. «Το καλωσόρισμα» των μικρών μας μαθητών με εικόνες  από τη σχολική τους καθημερινότητα
  6. Τα εξώφυλλο του βιβλίου « Το δέντρο που έδινε» του συγγραφέα Σελ Σιλβερστάιν, σύμβολο της προσφοράς , της γενναιοδωρίας και  της πλεονεξίας  που οδηγεί στην μη ικανοποίηση και την αχόρταγη απαίτηση για όλο και περισσότερα, μέχρι που η ζωή φτάνει στο τέλος της.
  7. Στίχοι ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου: « Εμείς κανέναν δε μισούμε. Αφήστε μας να αγαπάμε τον κόσμο. Εμείς άλλο εχθρό δεν έχουμε  παρά εκείνον που δε σέβεται τον Άνθρωπο», με ένα παιδί που παίζει με τις πεταλούδες.
  8. Απόσπασμα του ποιήματος «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη: «Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν»: μιλάει για τους στόχους  που θέτουμε στη ζωή μας, οι οποίοι κάθε φορά που επιτυγχάνουμε κάποιο στόχο θέτουμε αμέσως έναν επόμενο και έτσι συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κάνουμε διαρκώς ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που φτάνουμε στην Ιθάκη, θέτουμε έναν υψηλότερο στόχο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη νέα Ιθάκη, προς το νέο στόχο που θέσαμε.. στην αρχή της  πορείας του στη ζωή είναι άπειρος και χωρίς πολλές γνώσεις και στο τέλος του προορισμού του, έχει πια αποκτήσει τόσες γνώσεις ώστε πια είναι σε θέση να κατανοήσει ότι η μεγαλύτερη αξία της Ιθάκης είναι ότι αποτέλεσε το κίνητρο για να ξεκινήσει το ταξίδι του.
  9. Έργο με τα παιδιά στην ύπαιθρο να τρέχουν και να παίζουν ανέμελα μέσα στη φύση.
  10. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου
  11. Φυτεύοντας το «Σπόρο της γνώσης»
  12. Αναμόρφωση και συντήρηση της τοιχογραφίας με τους αθλητές και τους Ολυμπιακούς κύκλους και πρόσθεση της φράσης: «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», μήνυμα σταθμός για την ανατροφή των παιδιών μας.
  13. Το παιδί που αγναντεύει το ηλιοβασίλεμα με στίχους του Νίκου Καζαντζάκη «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον των παιδιών.
  14. Θάλασσα, κύματα, γαλάζιο, καράβι , άγκυρα, τιμόνι, ψαράκια….. Σύμβολα της Ελλάδας με στίχους του νομπελίστα εθνικού μας  ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Τα τρία Τα της Επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη , Τύχη».
  15. Το Αστέρι μας – ο Ήλιος με τους πλανήτες και τα δύο παιδιά να εξερευνούν τον κόσμο, με αρωγό τους τα βιβλία και τα όργανα της επιστήμης- τηλεσκόπιο.
  16. Μια παρέα συζητά αμέριμνη κάτω από μια ροδιά αναγιγνώσκοντας  ένα βιβλίο, εικόνα αξιοζήλευτη.
  17. Ο μαθητής  στη φύση μελετά.
  18. «Άνθη Αμυγδαλιάς», 1890 έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αντιπροσωπεύουν την αφύπνιση και την ελπίδα.
  19. «Τα Ηλιοτρόπια» 1888 έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με στίχο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
  20. «Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις», ομορφιά τοπίου  και ψυχής ένας  τόνος αισιοδοξίας.

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα
Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία»), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...