Αρχική LADY'S LAND Business Women Εκδήλωση με άρωμα γυναίκας στη Γουμένισσα

Εκδήλωση με άρωμα γυναίκας στη Γουμένισσα

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας που αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για να γεμίσει η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου από γυναίκες αλλά και πολίτες της Γουμένισσας.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η κα. Κυριακή Τεκτονίδου, Αν. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ&ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία επισήμανε ότι «..κάθε γυναίκα δουλεύει σκληρά στην καθημερινότητα της, είτε ως μητέρα, είτε ως νοικοκυρά, είτε ως εργαζόμενη ή επιχειρηματίας, δίνοντας απλόχερα σε όλους όσους βρίσκονται γύρω της «ζωή», ενέργεια, ώθηση, υποστήριξη, δραστηριοποίηση, αφού η ίδια φύση, της έχει δώσει το χάρισμα να δίνει ζωή».

 

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΣΕΓΕ κα. Λίνα Τσαλταμπάση αναφέρθηκε στις πολλαπλές δράσεις του ΣΕΓΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με την διοργάνωση συνεδρίων και τη συμμετοχή του Συνδέσμου σε επιχειρηματικές αποστολές, και διεθνή έργα (projects).

 

Η κα. Βασιλική Παρασκευά, στέλεχος του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης παρουσίασε τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ”microSTARS” του ΚΕΠΑ, τις προϋποθέσεις μικροχρηματοδότησης μίας μικρής επιχείρησης, καθώς και την πορεία του γραφείου μέχρι σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς. 

 

Η κα. Εύη Δημητριάδου και η κα. Ιωάννα Κεχαϊδου, επιχειρηματίες και ωφελούμενες από τις υπηρεσίες των Κέντρων ”microSTARS”, μετέφεραν στο κοινό την εμπειρία τους. Ιδιαίτερα η κα Κεχαϊδου Ιωάννα ανέλυσε λεπτομερώς τη θετική επίδραση των εν λόγω υπηρεσιών  στην περαιτέρω ανάπτυξη του λογιστικού της γραφείου.

 

Στα στερεότυπα που επικρατούν μέχρι και σήμερα και επηρεάζουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων γυναικών, τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας σε αυτό, αλλά και τον ρόλο των εκπαιδευτικών που πολλές φορές έρχεται σε αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές της οικογένειας, αναφέρθηκε η κα. Παναγιώτα Σιάνου- Χατζηκαμάρη, Εκπαιδευτικός και Εκπρόσωπος του ΚΕΣΥΠ Κιλκίς, ενώ στη συνέχεια η κα. Γεωργία Κολεσιώτου, από το Επιμελητήριο Κιλκίς, κλείνοντας το πρώτο μέρος της εκδήλωσης σημείωσε ότι, το ποσοστό των νέων γυναικών που «χτυπούν» την πόρτα του

 

 

Επιμελητηρίου, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για αυτές.

 

Ακολούθως, στη διάρκεια του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης γυναίκες επιχειρηματίες παρουσίασαν τη δράση τους και το επιχειρηματικό τους αφήγημα με έμφαση στα κίνητρα και στις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

 

Η κα. Θεοδώρα Χειμωνίδου (Κτήμα Χειμωνίδη), προέτρεψε τις νέες αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες να «κυνηγήσουν» το όνειρο, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και με ότι και αν καταπιαστούν να το κάνουν με μεράκι, υπομονή και επιμονή. 

 

Οι κυρίες Αναστασία Σαββίδου (Πλεκτήρια Αριστοτέλης ΑΒΕΕ) και Μιχαέλα Κυριακίδου (Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας) αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει μία γυναίκα επιχειρηματίας μέσα από τα βιώματα τους και την προσωπική τους διαδρομή στο «επιχειρείν».

 

Ειδικότερα η κα. Α. Σαββίδου λόγω της μακρόχρονης εμπειρία της, αναφέρθηκε στη δια βίου εκπαίδευση και στην καθοδήγηση (mentoring) που έτυχε να λάβει και τα οποία σηματοδότησαν τα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα, ενώ η κα. Κυριακίδου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, ο οποίος υποστηρίζει και εκπαιδεύει τα μέλη του σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

 

Τέλος η κα. Μαρία Μουζούρη (Ξενώνας Δημοσθένης) έδωσε μία αισιόδοξη νότα στη συζήτηση, καθώς έθεσε το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, προτρέποντας όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή σε στρατηγικές συνέργειες, καθώς τα οφέλη όπως τόνισε είναι πολλαπλά για τις τοπικές επιχειρήσεις, με απώτερο σκοπό τη δικτύωση και την ανάδειξη της Γουμένισσας σε τουριστικό προορισμό.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Αθανάσιος, Τραχανίδης,  Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Γαρυφαλλιά  Καρβουνιάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παιονίας “ΕΥΚΡΑΝΤΗ” και Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Συντονιστής του προγράμματος Leader, της ΑΝ.ΚΙ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ Ο.Τ.Α.

 

Επίσης παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑ και Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

PaloServices: Ανάλυση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
H PaloServices παρέχει καινοτόμους τρόπους ανάγνωσης και ευφυούς ανάλυσης των ειδήσεων αλλά και των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της Τεχνητής...
Κορονοϊός: Η Επιτροπή εγκρίνει νέα σύμβαση με τη Novavax για πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19
Την έβδομη συμφωνία προαγοράς με φαρμακευτική εταιρεία ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου
ΕΕ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με συνολικά 12 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τέσσερις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την προαγωγή μιας δημόσιας σφαίρας ζωντανής και πολύμορφης και την ενίσχυση της πρόσβαση των...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

PaloServices: Ανάλυση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
H PaloServices παρέχει καινοτόμους τρόπους ανάγνωσης και ευφυούς ανάλυσης των ειδήσεων αλλά και των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της Τεχνητής...
Εθνική Τράπεζα: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2021, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής...
ΙΤΕ: Δύο νέα Κέντρα Ικανοτήτων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην εγχώρια επιχειρηματικότητα
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), πρωτοστατεί στη διάχυση των νέων τεχνολογιών και στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας στην ίδρυση δύο...