Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αγροτικά Πρεμιέρα για το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Πρεμιέρα για το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

 

H υλοποίηση του οποίου έγινε με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

 

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη“, στο πλαίσιο υποστήριξης του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου στο γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Projects της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση μηνυμάτων του προέδρου του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη”, κ. Αχιλλέα Β. Κωνσταντακόπουλου και του προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δρος. Πάνου Κανέλλη. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Βελισσαρίου και ο πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Παύλος Κρανιώτης.

 

«Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” ανταποκρινόμενο στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για περισσότερες ευκαιρίες πρακτικής και εκπαίδευσης σε αγροδιατροφικά θέματα, ξεκίνησε μια συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας. Σκοπός του Κέντρου είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς και τις αγροτικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι αγρότες αλλά και γενικότερα οι επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα, μπορούν να συμμετέχουν στα βιωματικά σεμινάρια που θα προσφέρονται, καθώς και να επωφεληθούν από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παρέχονται από αυτό.

 

Η συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική που διαθέτει την επιχειρηματική τεχνογνωσία καθώς και η υποστήριξη από τον Δήμο Καλαμάτας, το ΤΕΙ Πελοποννήσου και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που γνωρίζουν τις τοπικές ανάγκες, εξασφαλίζουν την επιτυχία του Κέντρου.

 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η προσπάθεια θα ωφελήσει πολλαπλά όλους τους ενδιαφερόμενους και θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα στην Μεσσηνία και την Πελοπόννησο», τόνισε στον χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη”, Ξενοφών Κάππας.

 

«Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε την κοινή προσπάθεια του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα της Μεσσηνίας στον Αγροδιατροφικό τομέα. Η σημερινή ημέρα είναι το επιστέγασμα συζητήσεων που κράτησαν πολλούς μήνες και που ανέδειξαν σαν κοινό τόπο την πεποίθηση μας ότι  η αγροδιατροφική αλυσίδα μπορεί να δώσει το πολιτιστικό στίγμα ενός τόπου και να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξή του.

 

Η κοινή αυτή προσπάθεια ξεκινά τη ζωή της με πλούσια προίκα το σοβαρό έργο των δυο ιδρυτικών φορέων, που ο κάθε ένας είναι καταξιωμένος στο αντικείμενό του. Στη συνεργασία μας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή φέρνει ένα συνδυασμό σύγχρονης επιστημονικής τεχνογνωσίας, επιχειρηματικού πνεύματος και αριστείας στην βιωματική κατάρτιση.

 

Το ΚΑΕΜ ξεκινά τη δραστηριότητά του με μια σειρά σεμιναρίων τεχνικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Σκοπεύουμε όμως στο άμεσο μέλλον να εστιάσουμε τη προσοχή μας όλο και περισσότερο στην εξατομικευμένη  συμβουλευτική για να στηρίξουμε άμεσα, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο, τις επιχειρηματικές προσπάθειες των Μεσσηνίων.

 

Στην προσπάθειά μας αυτή προσβλέπουμε στην στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Η συνεργασία της Σχολής στο πλαίσιο του ΚΑΕΜ με το ΤΕΙ Πελοποννήσου είναι για μας ένας ελπιδοφόρος οιωνός, δείχνει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Καλαμάτα και είμαστε σίγουροι ότι και άλλοι πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι και δυναμικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις που θα αγκαλιάσουν το Κέντρο και θα στρατευτούν δίπλα μας», υπογράμμισε ο διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Projects της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος.

Στόχος του ΚΑΕΜ είναι να υποστηρίξει έμπρακτα άτομα που προτίθενται να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσα από την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων για την ισόρροπη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Το ΚΑΕΜ θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του προσφέροντας βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής παιδείας, και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε γνωστό ότι το τα σεμινάρια που θα ξεκινήσουν άμεσα θα επικεντρωθούν στην τυποποίηση και επεξεργασία της ελιάς & του ελαιολάδου, στην καλλιέργεια και αξιοποίηση αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών και στην επεξεργασία και τυποποίηση τροφίμων. Επίσης, θα ξεκινήσουν σεμινάρια που αφορούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην έναρξη αγροδιατροφικής επιχείρησης.

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...
Αισιόδοξη επανεκκίνηση πολιτισμού με το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021»
Από 5-29 Ιουλίου 2021, 6 παραγωγές, 10 παραστάσεις, 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανεκκίνησης του πολιτισμού....

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις
Οι βιοεπιστήμες κατέχουν τα πρωτεία μεταξύ των τομέων δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Elevate Greece που παρουσίασε σε εκδήλωση...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...