Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αγροτικά (video) 40 εκ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη λόγω Agrotica

(video) 40 εκ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη λόγω Agrotica

 

Σε έναν απολογισμό, τόσο της ΑGROTICA, όσο και του ενός έτους, που έκλεισε από τη συγχώνευση της ΔΕΘ και της Helexpo, η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα από κοινού με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, έδωσαν το νέο αναπτυξιακό στίγμα της εταιρείας και τις προοπτικές για το μέλλον.

Τα εντυπωσιακά εκθεσιακά μεγέθη της 25ης AGROTICA έχουν ως εξής:

 

–       Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000, φθάνοντας ειδικότερα τους 50.539. Μόνο την 2η Κυριακή της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου του 1998 είχε παρατηρηθεί ξανά τέτοιου επιπέδου ημερήσια προσέλευση.

–       Συνολικά, στη φετινή AGROTICA οι απλοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 270%, σε σχέση με το 2012. Μάλιστα το 2008, το 2010 και το 2012 η ΑGROTICA είχε διάρκεια και μία ημέρα παραπάνω. Η φετινή έκθεση ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 102.439 επισκεπτών της AGROTICA του 1996.

–       Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και με κριτήριο την προσέλευση των εγχώριων εμπορικών επισκεπτών, όπου καταγράφηκε αύξηση 169%, σε σύγκριση με το 2012. Παράλληλα, οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από 32 χώρες. Επιτεύχθηκαν νέες συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ ήρθαν ομαδικά γκρουπ επιχειρηματιών και γεωργών από την Τουρκία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Κύπρο. Πάνω από το 70% των επισκεπτών προήλθαν από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και άνω του 20% ήταν από τα Βαλκάνια και γενικότερα από το εξωτερικό.

 

«Η επιτυχημένη πορεία της ΔΕΘ-Helexpo τον τελευταίο χρόνο μάς δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις», σημείωσε ο Υπουργός, ο οποίος προανήγγειλε εξελίξεις εντός του 2014 στο ζήτημα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, επισήμανε πως έχουν γίνει βήματα και διερευνητικές επαφές με δυνητικούς ξένους στρατηγικούς εταίρους με μεγάλη τεχνογνωσία στη διοργάνωση εκθέσεων και το θέμα αυτό αναμένεται επίσης να καταγράψει πρόοδο φέτος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε πως ήδη η διοίκηση της εταιρείας εργάζεται προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις. Τόνισε δε πως η επιτυχία της AGROTICA αποτελεί δείγμα γραφής της ενοποιημένης εταιρείας και δείχνει πού μπορεί να φτάσει το πνεύμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον εθνικό εκθεσιακό φορέα.

Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpο, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, διατύπωσε την εκτίμηση πως από την προσέλευση και διαμονή των εκθετών και των επισκεπτών της AGROTICA, περίπου 35-40 εκατ. Ευρώ διαχύθηκαν στην τοπική οικονομία. Εάν υπολογιστεί δε και το ανάλογο όφελος της τάξης των 15 εκατ. Ευρώ, που προέκυψε από τον Αστερόκοσμο, είναι περισσότερο από φανερή η συμβολή της ΔΕΘ-Helexpo στην τοπική οικονομία.

Μάλιστα ο κ. Ποζρικίδης ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα καλέσει την ΟΛΘ ΑΕ και τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού λύση για την περιφερειακή στάθμευση των ΙΧ των επισκεπτών και τη μεταφορά τους με shuttle bus στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις.

Για το θέμα αυτό διατύπωσε προβληματισμούς ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το ότι πολλοί επισκέπτες της AGROTICA, που δεν μπόρεσαν να βρουν χώρο στάθμευσης στα κορεσμένα πάρκινγκ και αναγκάστηκαν να παρκάρουν παράνομα, «εισέπραξαν» κλήσεις από την τροχαία. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να μένουν ανοιχτά και τις Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, όταν λαμβάνουν χώρα τόσο μεγάλα γεγονότα με πολλές χιλιάδες επισκεπτών.

Τη στήριξη του σ’ όλες τις προσπάθειες της ΔΕΘ-Helexpo εξέφρασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Δ.Σ. του εκθεσιακού φορέα, κ. Μιχάλης Τζόλας.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΕΑΜ και της ΕΚΑΓΕΜ, κ.κ. Ιωάννης Χίγκας και Δημήτρης Ηλιάδης, υπογράμμισαν το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα αγροτικά μηχανήματα, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της AGROTICA.

 

agroticahttps://www.youtube.com/watch?v=woXCjDjmelA&feature=c4-overview&list=UURs_H3TbAvtMOojTfwz3bAQ

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...
Αισιόδοξη επανεκκίνηση πολιτισμού με το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021»
Από 5-29 Ιουλίου 2021, 6 παραγωγές, 10 παραστάσεις, 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανεκκίνησης του πολιτισμού....

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις
Οι βιοεπιστήμες κατέχουν τα πρωτεία μεταξύ των τομέων δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Elevate Greece που παρουσίασε σε εκδήλωση...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...