Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση Όλα τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας του δήμου Θεσσαλονίκης

Όλα τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας του δήμου Θεσσαλονίκης

 

Τα προγράμματα, που είναι διευρυμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αποφοίτους λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν εκ νέου στις Πανελλήνιες  εξετάσεις, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ενίσχυσης και εκμάθησης ξένων γλωσσών.

                  Το σύνολο των παραπάνω προγραμμάτων έχει ως εξής:

 

  • Δημοτικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για αποφοίτους λυκείου, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για το διδακτικό έτος 2014-2015.

            Τα τμήματα λειτουργούν σε ειδικά κέντρα γυμνασίων και λυκείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα στο 17ο Λύκειο (Χριστοπούλου 6) στο οποίο έχουν πρόσβαση και οι μαθητές της 2ης και 3ης Δημοτικής κοινότητας, στην 4η Δημοτική Κοινότητα στο 18ο Λύκειο (Παπάφη 130 Α΄), όπου εξυπηρετούνται και οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και στην 5η Δημοτική Κοινότητα στο 14ο  Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1). 

            Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών στη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας, με το πέρας του πρωινού ωραρίου.

            Οι αιτήσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των εθελοντών, γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου 2014-15. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2310 840295 και 2310 841962 (Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού).

Το πρόγραμμα των Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

  • Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι, σε συνεργασία με την εταιρία «ΑΡΝΟΣ – Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ».

            Τα μαθήματα που παραδίδονται μέσω video για το σχολικό έτος 2014-2015 είναι :

-Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου: Περιλαμβάνει διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου 9.000 μαθημάτων (θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις) τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των θεμάτων ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων, με έναν κωδικό χρήσης.

-Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου: Περιλαμβάνει διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου 10.000 μαθημάτων, τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, λύσεις των θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών, καθώς και λύσεις της Τράπεζας θεμάτων Α΄ Λυκείου, με έναν κωδικό χρήσης.

            Επισημαίνεται ότι όλοι οι χρήστες της ιστοσελίδας  www.arnos.gr έχουν δωρεάν πρόσβαση στο  e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ, πρόγραμμα που περιλαμβάνει διδασκαλία περισσότερων από 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

            Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στα δωρεάν προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τη συμπλήρωση των χορηγηθέντων κωδικών πρόσβασης (300 κωδικοί).

            Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και  Αθλητισμού: 2310 841109 και 2310 841198.         

 

 

  • Ενισχυτική διδασκαλία στο Πνευματικό Κοινωνικό Κέντρο “Πορτοκαλιάν” του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ευζώνων, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η υλοποίηση του προγράμματος, που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά, γίνεται με τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών.

            Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών και των μαθητών  μπορούν να κατατίθενται σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, στο Κέντρο “Πορτοκαλιάν” (Σπάρτης 6Α). Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, τμήμα κοινωνικής πολιτικής και ισότητας των φύλων στα τηλέφωνα: 2310 848734 και 2310 509013. 

            Τέλος, στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου λειτουργούν:

 

  • Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες φοιτητών των τμημάτων της Σχολής Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών του Α.Π.Θ., για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με διδασκαλία μαθημάτων όλων των προσανατολισμών και κατευθύνσεων σε εβδομαδιαία βάση

 

  • Τμήματα ενίσχυσης και εκμάθησης ξένων γλωσσών σε συνεργασία με εθελοντές δασκάλους και καθηγητές.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Έρευαν: Να δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητούν οι νέοι στην Ελλάδα
H ActionAid στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας «Όχι στην Κλιματική αλλαγή, Ναι στο Κλίμα Αλλαγής» παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε 23 χώρες...
Αυτό είναι το Πασχαλινό Ωράριο
Η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας της αγοράς της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο του click away, έως και τη M. Δευτέρα, 26 Απριλίου...
Να κάνουν το εμβόλιο έναντι του COVID-19 οι καρδιοαγγειακοί ασθενείς?
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σχετικά με τον εμβολιασμό, έναντι της COVID-19, στους Καρδιαγγειακούς ασθενείς απαντά σε απορίες πολιτών.   Συνιστάται σε όλους τους καρδιαγγειακούς ασθενείς να...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμιες τάσεις 2040
Του Νάσου Πετράκη // Στις 8 Απριλίου 2021, το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την 7η έκθεση των Global
Φόρεμα Αγάπης για καλό σκοπό
O Οργανισμός Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας «Πράξη Αγάπης» σε συνεργασία με το fashion brand  “The MAnnequin Collection” δημιουργούν ένα συλλεκτικό γυναικείο φόρεμα, το οποίο παρουσιάζουν...
Έρευαν: Να δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητούν οι νέοι στην Ελλάδα
H ActionAid στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας «Όχι στην Κλιματική αλλαγή, Ναι στο Κλίμα Αλλαγής» παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε 23 χώρες...