Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση Προεδρείο δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με... άρωμα γυναίκας

Προεδρείο δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με… άρωμα γυναίκας

 

 

Η κ. Γούλα στις πρώτες της δηλώσεις σημείωσε:  «Είναι μεγάλη τιμή, ευχαριστώ τον δήμαρχο και τα μέλη της παράταξης και φυσικά όλους τους συναδέλφους που με ψήφισαν. Είναι διαφορετικό πόστο που θα συμμετέχω από αντιδήμαρχο. Είναι μεγάλη πρόκληση μετά από μια λαμπρότατη θητεία του συναδέλφου κ.Αβραμόπουλου που διαφοροποίησε την εικόνα για το πως γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είναι γυναικοκρατούμενο το συμβούλιο, πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη και πρόεδρος γυναίκα που με βαραίνει ακόμη περισσότερο με τη λογική ότι το έργο που καλούμαστε να κάνουμε μέχρι το 2019 θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι ένα καινούριο πόστο, μεγαλύτερη βαρύτητα και θα έχουμε μια κατά βάση και δημοκρατική διαδικασία για να ακούγονται αυτοί που θέλουν να βάζουν τα προβλήματα και οι  συμπολίτες μας να ακουστεί η φωνή τους».

Με… «καρφιά» εναντίον της διοίκησης του δήμου και μελών αυτής ολοκλήρωσε την θητεία του στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και επί σειρά ετών πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε το σώμα, τους δημοτικούς συμβούλους και τους συνεργάτες του. «Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους του δήμου, τους συλλόγους των εργαζομένων και κυρίως ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: «η πόλη έχει ανάγκη από συνθέσεις και όχι συγκρούσεις». Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε έναν απολογισμό του έργου του. «Στήριξα όσες επιλογές είχαν να κάνουν με τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης» τόνισε.

«Όμως, από απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια που είχαμε αναλάβει και η οποία οδήγησε δύο φορές στην εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη θέση του δημάρχου, επέλεξα, επίσης, να διατυπώνω με ευθύτητα την κριτική μου θέση και τις αντιρρήσεις μου για επιλογές ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Ιδιαιτέρως όταν αυτές ερχόταν σε αντίθεση με όσα είχαμε διακηρύξει ή ακύρωναν την προσδοκία που είχαμε δημιουργήσει στους Θεσσαλονικείς» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Θυμίζω ενδεικτικά την υπόθεση του ακινήτου Αλλατίνη και τη ευθεία ανάμειξη σε αυτήν παραγόντων της διοίκησης του δήμου, τις υποθέσεις των διαγωνισμών της καθαριότητας οι οποίες ελέγχονται σήμερα από τη δικαιοσύνη, τις κριτικές μου παρεμβάσεις για την άσκηση σοβαρής και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής καθώς και για τα ζητήματα της προστασίας του δημόσιου χώρο και, βεβαίως, τον έλεγχο των πράξεων του επικεφαλής, όταν αυτές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον προγραμματικό λόγο της παράταξής μας και την πολιτική της φυσιογνωμία».

«Αυτό είναι κάτι που φυσικά θα συνεχίσω να κάνω και στα χρόνια που ακολουθούν.Ο δήμαρχος αποφάσισε να μην με προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εκ νέου και επέλεξε πιο αρεστές σε αυτόν λύσεις. Αυτό είναι προφανώς βολικό για τα σχέδια και τις επιδιώξεις του. Δικαίωμά του και επ’ αυτού κρίνεται. Δεν αποδέχτηκα τη θέση αντιδημάρχου που μου πρότεινε. Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν καθορίζεται από θέσεις ή από αξιώματα, ιδιαιτέρως όταν αυτά απαιτούν την αφωνία και την εγκατάλειψη των ιδεών μου» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία ο κ. Μπουτάρης είπε: «η μέρα σήμερα είναι κατά νόμο μέρα εκλογής νέου προεδρείου. Αυτό είναι στα μέσα της θητείας, η διαδικασία είναι γνωστή. Γίνεται πρόταση από κάθε παράταξη για υποψήφιο πρόεδρο, υποψήφιο αντιπρόεδρο και γραμματέα. Μια χαρά πάει η ιστορία. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Εχουμε αλλαγές που είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Και συμπλήρωσε ο δήμαρχος: «Δεν θέλω να πω, απλώς ο Παναγιώτης αρνήθηκε τη θέση του αντιδημάρχου διότι θεώρησε ότι έπρεπε να αρνηθεί. Διαχώρησε τη θέση του, τι άλλο να πω;».

«Ηταν δική του άποψη. Εγώ τον παρακάλεσω να αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου. Οι θέσεις δεν είναι αγορασμένες. Είναι ανεφαίρετο δικαίωμα του δημάρχου να ορίζει τους αντιδημάρχους που αυτός θεωρεί πιο κατάλληλους για κάθε πόστο. Του πρότεινα να αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών γιατί είναι μια αντιδημαρχία πολύ σοβαρή, πολύ σημαντική και είναι πολύ κρίσιμες οι ικανότητες που έχει στη διοίκηση και οι γνώσεις ως πρώην τραπεζικός. Τον παρακάλεσα να βοηθήσει την Πρωτοβουλία. Τώρα δεν βοηθάει την Πρωτοβουλία, διαχωρίζει τη θέση του.

Σε ό,τι αφορά τις αντικαταστάσεις στο σχήμα της διοίκησης ο κ. Μπουτάρης είπε ότι οι ανακοινώσεις μάλλον θα γίνουν την Τρίτη. «Περιμέντε λίγο, έτσι κι αλλιώς τα βγάζετε».

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...
Αισιόδοξη επανεκκίνηση πολιτισμού με το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021»
Από 5-29 Ιουλίου 2021, 6 παραγωγές, 10 παραστάσεις, 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανεκκίνησης του πολιτισμού....

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις
Οι βιοεπιστήμες κατέχουν τα πρωτεία μεταξύ των τομέων δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Elevate Greece που παρουσίασε σε εκδήλωση...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...