Το δικό του… κρασί με σήμα τη γοργόνα, την Θεσσαλονίκη (αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου) αποκτά σε λίγους μήνες ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Τα δημοτικά αμπέλια απέδωσαν καρπούς και οι ιθύνοντες του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας αποφάσισαν να τα τρυγίσουν, να τα πατήσουν, να τα εμφιαλώσουν και να τα βγάλουν στην αγορά.
Άλλωστε ο Γιάννης Μπουτάρης ξέρει από… κρασιά.
Τα πρώτα εξήντα μπουκάλια έχουν ήδη εμφιαλωθεί ενώ εκτιμάται ότι η συνολική παραγωγή θα αγγίξει τις 1.400 φιάλες. Η εμφιάλωση γίνεται με τη βοήθεια του Ευάγγελου Γεροβασιλείου.
Το Θεσσαλονικιώτικο κρασί θα είναι λευκό και κόκκινο και οι ποικιλίες που θα κυκλοφορήσει Αγιοργίτικο και Ξινόμαυρο. Το λευκό κρασί θα έχει ετικέτα: «Η Γοργόνα -Ρομπόλα» και «Η Γοργόνα – Μαλαγουζιά».
Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις, αφού η παραγωγή θα είναι περιορισμένη θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στον σχεδιασμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και των συνεργατών του είναι να δημοπρατηθούν οι παραπάνω 1400 φιάλες.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν στο ka-business.gr στελέχη της διοίκησης «ήδη έχει βρεθεί αγοράστής που σχεδιάζει να δώσει μέχρι και 5.000 ευρώ για μια φιάλη».
Η επιλογή του ονόματος «Γοργόνα» έγινε μετά από σχετική συζήτηση του Γιάννη Μπουτάρη με τους αντιδημάρχους Σπύρο Πέγκα και Έλλη Χρυσίδου. Τελικά επιλέχθηκε αυτό το όνομα για να συνδεθεί το κρασί και με το Thessaloniki Food Festival που έχει γίνει θεσμός στην πόλη.