Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Διεθνή Δημοψήφισμα για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θέλει ο Ερντογάν

Δημοψήφισμα για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θέλει ο Ερντογάν

Υπογράμμισε, δε, ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ένταξη στην ΕΕ και στην ανάγκη θα κάνει δημοψήφισμα για να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες.

Επιστρέφοντας στην τουρκική πρωτεύουσα από την Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στους υποστηρικτές του, για να απαντήσει στους επικριτές του.

Απευθυνόμενος σε οπαδούς που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι «τα πράγματα (θα πάνε) καλύτερα» αφού τεθεί σε ισχύ η συνταγματική αναθεώρηση.

Επιπλέον, καταδίκασε τη «νοοτροπία των σταυροφόρων» που έχει η Δύση, αφού ευρωπαίοι παρατηρητές άσκησαν αυστηρή κριτική στις συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

«Η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα επιτέθηκαν σε εμάς» τόνισε ενώπιον του ενθουσιώδους πλήθους, απαντώντας στις επικρίσεις των παρατηρητών.

Στη συνέχεια, ο Ταγίπ Ερντογάν κατευθύνθηκε στο προεδρικό παλάτι, όπου και εκεί είχε συγκεντρωθεί πλήθος υποστηρικτών του.

Απευθυνόμενος εκ νέου στους οπαδούς του, ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα.

Ο ίδιος τόνισε απευθυνόμενος στους παρατηρητές «να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση, που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευση της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, «αρκεί να μας ενημερώσουν». Δήλωσε, δε, ότι η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν απάντησε επί της ουσίας στις καταγγελίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης για νοθεία και παρατυπίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (51,4% υπέρ του «ναι», σύμφωνα με τα ημιεπίσημα αποτελέσματα) μπαίνει τέλος στη δημόσια συζήτηση σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του.

Αψηφώντας τις σφοδρές επικρίσεις, το κυβερνών κόμμα ήδη ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στα τέλη Απριλίου στον Ερντογάν να επιστρέψει στους κόλπους του, κάτι που προβλέπει η συνταγματική αναθεώρηση, αφού έως σήμερα ο πρόεδρος δεν μπορούσε να είναι μέλος ενός κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα που έστειλε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει η χώρα στη Συρία δεν είναι η τελευταία, αλλά η πρώτη επιχείρηση στην περιοχή.

Η Τουρκία θα διεξάγει όσες επιχειρήσεις χρειαστούν και όπου χρειαστεί για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, κατέληξε ο Ερντογάν.

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Δεύτερη ευκαιρία! Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων δίνει η εφορία...
Ταμείο Ανάκαμψης: 2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και αγορά
Μέσα από τις ειδικές δράσεις που θα ενεργοποιούνται σταδιακά από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχονται άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,95 δισ. ευρώ για...
Φορολογικές δηλώσεις: Στο 3% η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρου
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μ.Μ.Θ. Συναυλίας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα τιμούν την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μια συναυλία μνήμης που θα...
Δεύτερη ευκαιρία! Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων δίνει η εφορία...
Πέθανε η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Έφυγε από τη ζωή η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, με πολλές σημαντικές δουλειές στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη...