Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Child News Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση»

Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση»

 

Τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, εξοπλίζονται με κάδους ανακύκλωσης με στόχο την χωριστή συλλογή υλικών (χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο). Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, ξεκινούν να ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους τα παραπάνω υλικά και με τον τρόπο αυτό συλλέγουν πόντους, για να ενισχύσουν την προσπάθεια του σχολείου τους στον διαγωνισμό.

Η πορεία κάθε σχολικής μονάδας που συμμετέχει στον Σχολικό Διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» εμφανίζεται στην ειδική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/school)  του Followgreen, ώστε όλοι να γνωρίζουν την πορεία του σχολείου τους.

Επιπλέον, κάθε γονέας μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα έχει κάνει την εγγραφή του στην πλατφόρμα του Followgreen.

Στο τέλος του διαγωνισμού όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για την προσπάθεια τους ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιείται από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Με αυτό τον τρόπο ολόκληρη η σχολική κοινότητα δουλεύει για έναν κοινό σκοπό, την μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.


Διαδικτυακή πλατφόρμα Followgreen

Η διαδικτυακή πλατφόρμα followgreen.gr αποτελεί μία ψηφιακή εφαρμογή για ‘έξυπνες’ πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον Δήμο με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.

 

Το Followgreen εκπαιδεύει και ενημερώνει τους πολίτες γύρω από θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας μέσα από ένα πλούσιο και ευχάριστο περιβάλλον υπό την μορφή άρθρων, video και quiz.

Στην πλατφόρμα (followgreen.gr/pilea-hortiatis) οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν, καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων. Λειτουργεί, δηλαδή, ως ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των πολιτών που ανακυκλώνουν!

Το Followgreen ξεκίνησε στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη εδώ και δύο μήνες. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα λειτουργίας της πλατφόρμας, οι πολίτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της πλατφόρμας και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια αυτή. Αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 50 επιχειρήσεις και συνεχώς αυξάνονται.

 

 Πώς λειτουργεί το Followgreen:

1.       Δημιουργείς έναν λογαριασμό χρήστη στο followgreen.gr, δηλώνοντας τη διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας σου στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/account/register).

2.       Συγκεντρώνεις πόντους διαβάζοντας άρθρα, κάνοντας κουίζ και βλέποντας βίντεο σχετικά με την ανακύκλωση και το περιβάλλον γενικότερα (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/earnpoints).

3.       Καταχωρείς την ανακύκλωση που κάνεις στον Δήμο σου είτε με κουπόνι ανακύκλωσης (π.χ. από το Κοινωνικό Παντοπωλείο όταν αφήνεις αντικείμενα) ή με δήλωση ανακύκλωσης και συγκεντρώνεις πόντους.

4.       Πιο συγκεκριμένα, κουπόνια επιβράβευσης πολιτών μπορείς να λάβεις από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διαθέτει ο Δήμος. Ωσότου, λειτουργήσουν τα «πράσινα σημεία», τα οποία και θα συνδεθούν online με την πλατφόρμα. Δηλαδή, όταν οι πολίτες δίνουν ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και άλλα χρήσιμα αντικείμενα λαμβάνουν ένα κουπόνι με μοναδικό αριθμό, το οποίο και καταχωρούν στην πλατφόρμα, λαμβάνοντας 150 πόντους (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/earnpoints).

5.       Εξαργυρώνεις τους πόντους που έχεις στον λογαριασμό σου σε προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων. Οι προσφορές γίνονται από τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

6.       Δωρίζεις πόντους σε σχολεία και τα ενισχύεις στο πλαίσιο των Σχολικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσης. Η δωρεά πόντων γίνεται από τους χρήστες της πλατφόρμας προς τα σχολεία της επιλογής τους όταν είναι ενεργός ο Σχολικός Διαγωνισμός.

Σκοπιμότητα του Followgreen:

  • Ο Δήμος αποκτά ένα εργαλείο για να επιβραβεύει τους ευαισθητοποιημένους σε θέματα ανακύκλωσης πολίτες, παρέχοντάς τους εκπτώσεις σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις του ίδιου του Δήμου.
  • Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, οι πολίτες και οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση και μαθαίνουν να ανακυκλώνουν στην πράξη.
  • Τα σχολεία γίνονται πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση του Δήμου.
  • Η τοπική αγορά ενισχύεται και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή μέσω της πλατφόρμας του Δήμου.

Το Followgreen αποτελεί μία νέα υπηρεσία για smart cities στην ευρωπαϊκή αγορά, εισάγοντας καινοτόμα στοιχεία τόσο στον τομέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης όσο και της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

NULLNULLNULL

9 χρόνια ka-business.gr… και συνεχίζουμε!
11 Απριλίου 2011 στις 16:00 το βγήκε στον διαδυκτιακό αέρα. 9 χρόνια κάνουμε focus στις καλές ειδήσεις Προβάλουμε την άλλη ΕΛΛΑΔΑ  αυτή της...

Το ka-business.gr προτείνει

Πώς ωφελείται η Ελλάδα από το πακέτο 500δισ της ΕΚΤ
Όπως σημειώνει το Bloomberg: Μεγάλες προσδοκίες τρέφουν οι αγορές, ενόψει της συνεδρίασης, την Πέμπτη, του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται να...
Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου
Τις κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως...
Υποχρεωτικό τεστ και καραντίνα 7 ημερών για επισκέπτες από μη ασφαλείς επιδημιολογικά χώρες
Τους όρους της υποδοχής ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την 15η Ιουνίου εξειδικεύει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Οι ελληνικές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τριπλή βράβευση των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στα OLYMPIA HEALTH & NUTRITION Awards 2020
Την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση των 3 διεθνών βραβείων σε 3 ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους πέτυχαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με τα βιολογικά ελαιόλαδα τους...
Ιωάννα Χαστά: Μια Θεσαλονικιά διαπρέπει στη Νέα Υόρκη
Είναι γνωστό πως η Νέα Υόρκη διαθέτει μια από τις πιο δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της ελληνικής ομογένειας. Ίσως λιγότερο γνωστό είναι ότι διαθέτει...
Πώς ωφελείται η Ελλάδα από το πακέτο 500δισ της ΕΚΤ
Όπως σημειώνει το Bloomberg: Μεγάλες προσδοκίες τρέφουν οι αγορές, ενόψει της συνεδρίασης, την Πέμπτη, του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται να...