Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Τουρισμός Η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση για το ασφαλές άνοιγμα...

Η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού εν μέσω πολιορκίας από την πανδημίαo

«O Ελληνικός Τουρισμός δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε για μία στιγμή, να εργάζεται. Παρά τις τρέχουσες δυσκολίες, σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, δουλεύουμε μεθοδικά και εντατικά -και με απόλυτη προσήλωση στο όραμά μας- για μια εθνική τουριστική βιομηχανία, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα και κυρίως του αύριο» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Βασικός στόχος αλλά και όραμα αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, «είναι η ολική αναβάθμιση του τουρισμού μέσω της έμφασης στην ποιότητα».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «η πρόσφατη βράβευση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ως Κορυφαίου Τουριστικού Φορέα παγκοσμίως στο θεσμό των WTA Awards είναι μια επιβεβαίωση ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O τουρισμός πολυτελείας κορυφαίου επιπέδου, ένα είδος που έχει καθιερωθεί να αποκαλείται «luxury and high-end tourism», αποτελεί κύριο στόχο στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού. Με χρονικό ορίζοντα το 2030 σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που ενισχύουν τον πολυτελή τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ανάδειξη αυθεντικών εμπειριών για τους τουρίστες, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον. Η χώρα μας είναι σε θέση να αναπτύξει την γκάμα προϊόντων που απευθύνονται στους επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, προσφέροντας την πολυτέλεια διαμονής σε εγκαταστάσεις 5 αστέρων και άνω».

Ο Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τις βασικές δράσεις του Υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού υψηλής ποιότητας.

Πρώτον, τον ορισμό του πλαισίου για τον κανονισμό λειτουργίας των μακροχρόνιων μισθώσεων ιδιοκτησιών στα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας («condo hotels»).

Δεύτερον, τον εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών για τα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα.

Τρίτον, τη δημιουργία των προδιαγραφών και του σήματος «Glamping» («Glamourous Camping») για την πολυτελή διαμονή στη φύση. Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες η οποία έχει προχωρήσει στην άμεση δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, ειδικά για το «Glamping».

Τέταρτον, τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη, την ανάδειξη και την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Πέμπτον, τη χωροθέτηση νέων τουριστικών λιμένων και την παραχώρηση μαρίνων σε ιδιώτες, με στόχο την ολική αναμόρφωσή τους ώστε να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης τουριστών υψηλής ποιότητας.

Έκτον, την αναγνώριση 12 ιαματικών πηγών και τη διαμόρφωση ειδικού σχεδίου για την αξιοποίηση των φυσικών πηγών αυτού του είδους, στην κατεύθυνση του πολυτελούς τουρισμού ευεξίας. Το συγκεκριμένο είδος τουρισμού γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ήδη αντιστοιχεί στο 6,5% της τουριστικής αγοράς.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού εν μέσω πολιορκίας από την πανδημία, κάτι που αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο».

«Είναι ένα κεφάλαιο που μας βοηθά να εξάγουμε το «brand Ελλάδα», όχι όμως μόνο σαν ιδέα, αλλά και ως έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Ο τουρισμός, με τις δράσεις που υλοποιούμε, εξάγει την Ελλάδα της τεχνολογικής πρωτοπορίας, της σοβαρότητας και της αποτελεσματικότητας. Ελλάδα σημαίνει ασφάλεια και φροντίδα για τον τουρίστα, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία. Ελλάδα σημαίνει σεβασμός, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σημαίνει πρόοδος και εξέλιξη. Αυτοί είναι οι πυλώνες της εξωστρέφειας, αυτές είναι οι δικές μας αξίες για τον Ελληνικό Τουρισμό του αύριο», κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Η ομάδα του σας εύχεται ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ,  ένα 2021 γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις, θετικές σκέψεις και ενέργεια. Ας μην έχουμε δεύτερες σκέψεις για όλα...

Το ka-business.gr προτείνει

Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Την είδηση μετέδωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η αυτού Μεγαλειότητα ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της σήμερα το μεσημέρι. Το παλάτι του...
Εισήγηση λοιμωξιολόγων για καταστήματα: Άνοιγμα στην Αχαΐα, με click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη
Oι λοιμωξιολόγοι -σύμφωνα με πληροφορίες- εισηγούνται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν με click away, στην Πάτρα με click away και click inside (δηλ,...
Έτσι θα γίνονται τα self test – Από την Πέμπτη τελικά η διάθεση τους
Tα self test δεν θα γίνονται στα φαρμακεία. Από εκεί θα αγοράζεται το κιτ με το τεστ και η χρήση τους θα γίνεται από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Την είδηση μετέδωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η αυτού Μεγαλειότητα ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της σήμερα το μεσημέρι. Το παλάτι του...
Εισήγηση λοιμωξιολόγων για καταστήματα: Άνοιγμα στην Αχαΐα, με click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη
Oι λοιμωξιολόγοι -σύμφωνα με πληροφορίες- εισηγούνται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν με click away, στην Πάτρα με click away και click inside (δηλ,...
(video) “Να αποσυρθεί το εκτρωματικό σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές”
Του Χρήστου Γιαννούλη,  Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" // Χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που έχουν απέναντι τους μία...