Το Robinfood στο ka-business.gr

 

Μέσα από τη Robinfood οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν, να εντοπίζουν γεωγραφικά και να αγοράζουν τρόφιμα τα οποία χρειάζονται άμεση κατανάλωση σε εκπτωτική τιμή.

Τέτοιου είδους προϊόντα είναι είτε έτοιμα γεύματα τα οποία δεν έχουν καταναλωθεί ως το τέλος της ημέρας είτε συσκευασμένα προϊόντα το οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

 

Έχοντας μία έκπτωση στα προϊόντα τους οι επιχειρήσεις αντί να έχουν ζημία, από τα τρόφιμα που τους έχουν απομείνει, μπορούν να έχουν κέρδη, ενώ οι καταναλωτές μπορούν αγοράζοντας τέτοιου είδους προϊόντα να εξοικονομούν χρήματα στις αγορές τους.

Όπως δήλωσε στο ka-business.gr η Ιωάννα Τσεχελίδου “Η ιδέα μας ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια λόγω ενός φίλου μας ο οποίος όταν ήμασταν την ίδια περίοδο στην Αγγλία για μεταπτυχιακό έψαχνε να βρει προϊόντα τα οποία ήταν σε έκπτωση καθώς η ζωή εκεί ήταν ακριβή και οι επιχειρήσεις έχοντας ήδη αντιληφθεί ότι είναι προτιμότερο να έχουν μικρότερο κέρδος από το να έχουν ζημία, είχαν εκπτώσεις στα συγκεκριμένα προϊόντα. Η δυσκολία όμως ήταν στο να ενημερωθεί κάποιος άμεσα και εύκολα για το που μπορεί να βρει αυτά τα προϊόντα χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος στο κατάστημα. Η ίδια λογική ισχύει και για την πρωτογενή παραγωγή με τη διαφορά ότι στα αγροτικά προϊόντα είναι δύσκολο να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έκπτωση καθώς η τελική τιμή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οι τιμές δεν είναι σταθερές και οι αγρότες έχουν μικρό περιθώριο κερδοφορίας. Στην περίπτωση των παραγωγών προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να βρουν αγοραστές για τα προϊόντα τους αποφεύγοντας να αφήσουν τη σοδειά τους ανεκμετάλλευτη στα χωράφια τους”.

Μέσα από τη Robinfood δημιουργούνται κανάλια άμεσης επικοινωνίας μεταξύ παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης που συντελούν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των τροφίμων στο περιβάλλον.

 

Έχοντας έγκαιρη ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα των τροφίμων στην αγορά, μπορούμε , όπως επισημαίνει η κα Τσεχελίδου, να αξιοποιούμε αποτελεσματικότερα τους πόρους μας και να καλύπτουμε τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων.

 

“Ίσως αρχικά να αντιλαμβανόμαστε κυρίως τα οικονομικά οφέλη που έχει η καλύτερη διαχείριση της τροφής μέσω ενός δικτύου, αλλά μακροπρόθεσμα βλέπουμε ότι αυτή η στάση έχει θετικό αντίκτυπο σε ηθικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο” καταλήγει.   

 

 

NULLNULLNULL

9 χρόνια ka-business.gr… και συνεχίζουμε!
11 Απριλίου 2011 στις 16:00 το βγήκε στον διαδυκτιακό αέρα. 9 χρόνια κάνουμε focus στις καλές ειδήσεις Προβάλουμε την άλλη ΕΛΛΑΔΑ  αυτή της...

Το ka-business.gr προτείνει

Αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπώσεις!
Οι  θερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από...
Β’ φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής: Ανάσα ρευστότητας για χιλιάδες επιχειρήσεις
Η Κοινή Υπουργική Σταικούρα – Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει: Αιτήσεις έως 15/7 στο MyBusinessSupport Μίνιμουμ δάνειο ευρώ για επιχειρήσεις που δεν...
Γκάλοπ Μarc: Το 67,3% κρίνει θετικά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη
Σε γκάλοπ της Marc για το «Πρώτο Θέμα», το 67,3% κρίνει θετικά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κλείνει έναν χρόνο μετά την εκλογική νίκη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπώσεις!
Οι  θερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από...
Δήμος Αριστοτέλη: Ο Αλέξης Ζορμπάς επιστρέφει στο Σπίτι του: Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάδειξης της Οικίας Ζορμπά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής
Ένα ακόμα εμβληματικό σχέδιο, ένα ψηφιακό και φυσικό μουσείο που θα συνδυάζει τον πολιτισμό και την ιστορία θέτοντας στην υπηρεσία της τουριστικής ανάπτυξης ένα...
Στην πρωτοπορία της έρευνας γονιδιωματικής φυτών και τροφίμων, το Perrotis College
Το Perrotis College, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το ΕΚΕΤΑ καθώς και πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από την Ισπανία και το Ισραήλ, έχει...