Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Διαπραγμάτευση και μετά τη συμφωνία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Διαπραγμάτευση και μετά τη συμφωνία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

 

Ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίσουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, διατήρηση της δυνατότητας όλων των επαγγελματικών ομάδων να διασφαλίσουν το εισοδηματά τους αλλά και αναδιανομή εισοδήματος μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Όπως είπε, δεν μπορείς να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκληρωση συμφωνίας με τους θεσμούς, οι οποίοι επισήμανε ότι έγιναν τέσσερις και επανέλαβε ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεται και υπό τον έλεγχο και την παρακολουθηση της Ευρωβουλής.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα και παραδέχθηκε «αυτή η συμφωνία έχει αγκάθια, πολιτικές που δεν αποτελουν επιλογή μας είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιήσουμε».

Πρόσθεσε πως αν δεν δημιουργηθούν αντίρροπα μέτρα, τότε θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. «Εμείς ωστόσο δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε αυτά τα στενά όρια, δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας». 

Διαχωρισμός αγροτών σε δύο κατηγορίες

Αναλύοντας την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τον αγροτικό χώρο τόνισε ότι βασική φιλοσοφία είναι η δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.

Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκεται η διάκριση αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε εκείνους που έχουν αγροτικό εισόδημα και η απασχόλησή τους είναι διαφορετική.

Στόχος είναι «να διεκδικήσουμε για την φορολογία η κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που άνω του 50% του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτική εργασία να φορολογούνται με 13% αντί του 23% και η προκαταβολή φόρου να είναι στο 50 και όχι στο 100%».

Ιδιαίτερα φορολογικά μέτρα προτείνονται για τους νέους αγρότες.

Ακόμη ο Πρωθυπουργός είπε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η άμεση απόδοση ενισχύσεων 2,4 εκατ. ευρώ το χρόνο, κάτι που μεταξύ άλλων θα επιτευχθεί με την απογραφειοκρατικοποίηση των οργανισμών.

Σχετικά με την κτηνοτροφία γνωστοποίησε ότι είναι στα άμεσα πλάνα να ψηφιστεί ο νόμος για τις βοσκίσιμες γαίες.

Δεσμεύθηκε επίσης για αποδιάρθρωση των ολιγοπωλιακών κατεστημένων στην αγορά, με ορθολογικοποίηση τιμών παραγωγού, έγκαιρες πληρωμές και έγκυρους ελέγχους τιμών παραγωγού – καταναλωτή.

Κατά το κ. Τσίπρα, αυτές οι παρεμβάσεις «πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να αρθούν παθογένειες χρόνων». 

Πρόγραμμα 2014 – 2020

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για την περίοδο έως το 2020 το οποίο έχει ήδη κατατεθεί για διαβούλευση στην Ε.Ε.

Όπως είπε υπάρχει η δυνατότητα κινητοποίησης κεφαλαίων 6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,7 δισ. είναι κοινοτικοί πόροι.

Εκτίμησε ότι με τη σωστή αξιοποίηση είναι δυνατόν να δημιουργηθούν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας, να γίνει μετάβαση της αγροτικής οικονομίας σε βιώσιμο αγροτοδιατροφικό μοντέλο, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συνολικότερη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Το πρόγραμμα θα προβλέπει κίνητρα εγκατάστασης νέων αγροτών, αύξηση της προστιθέμενης αξίας προιόντων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος άνω του 30% των πόρων θα κατευθυνθούν στις περιφέρειες οι οποίες θα έχουν και την αρμοδιότητα υλοποίησης του προγράμματος.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Να κάνουν το εμβόλιο έναντι του COVID-19 οι καρδιοαγγειακοί ασθενείς?
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σχετικά με τον εμβολιασμό, έναντι της COVID-19, στους Καρδιαγγειακούς ασθενείς απαντά σε απορίες πολιτών.   Συνιστάται σε όλους τους καρδιαγγειακούς ασθενείς να...
Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική κέρδισαν το ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και διαδικτυακά
Ο Τουριστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής αποδεικνύουν έμπρακτα ακόμα μία φορά ότι οι συνέργειες και η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την νέα μετά-covid εποχή...
(video) Eξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών
Την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

INTERLIFE και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής
Συνεχίζεται και για το 2021 η υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας INTERLIFE στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε μια συνέργεια που έχει στόχο την προστασία της...
Να κάνουν το εμβόλιο έναντι του COVID-19 οι καρδιοαγγειακοί ασθενείς?
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σχετικά με τον εμβολιασμό, έναντι της COVID-19, στους Καρδιαγγειακούς ασθενείς απαντά σε απορίες πολιτών.   Συνιστάται σε όλους τους καρδιαγγειακούς ασθενείς να...
Ν. Παπαγεωργίου: Το πρώτο νοσοκομείο με ιστοχώρο προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία
Χρήστες με προβλήματα όρασης, επιληψία, διάσπαση προσοχής, αλλά και γνωστικές διαταραχές, όπως η δυσλεξία και ο αυτισμός, έχουν πλέον τη δυνατότητα να περιηγηθούν με...