Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

 

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μαύρη Βίβλο του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε η Ν.Δ.”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τη «μαύρη Βίβλο» του ΠΑΣΟΚ από την ημέρα ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο, εξέδωσε χθες η Ν.Δ., με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Τρόικα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ληστεύουν κανάλια ραδιόφωνα και εφημερίδες οι διαφημιστές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σε γιγάντιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο εξελίσσεται το μεγάλο κόλπο με τις μαύρες επιστροφές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις διαφημιστικές εταιρείες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Σαββατοκύριακο): “Ναυαγός στην Υδρα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε «ναυάγιο» έχει μετατραπεί η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πάντως βρίσκεται από χθες στην Υδρα για πασχαλινές διακοπές επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να βρει λύσεις στα πολλαπλά αδιέξοδα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει…”.

ΕΘΝΟΣ: “Τακτοποίηση 3 ταχυτήτων για τα αυθαίρετα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νομοθετική λύση στον «γόρδιο δεσμό» των αυθαιρέτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η τακτοποίηση θα είναι τριών ταχυτήτων. Χαμηλότερα πρόστιμα θα προβλέπονται για την πρώτη κατοικία. Υψηλότερα θα είναι για τους οργανωμένους οικισμούς και τσουχτερά για τις βίλες”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Πως η «Κάρτα» του Αντίχριστου θα εισβάλλει στο μυαλό και την ψυχή μας!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο Ευρωβουλευτές της ΝΔ καθηγητής Ι. Τσουκαλάς, ειδικός σε τεχνολογίες αιχμής, δικαιώνει τους φόβους μας για την διαβολοκάρτα που θέλει να μας επιβάλλει ο Γιώργος Π. και οι Εβραιοσιωνιστές εντολοδότες του”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Συμπληγάδες αναδιάρθρωσης φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “επί ξυρού ακμής κινείται η κυβέρνηση, με τον Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίσιμα διλήμματα που σχετίζονται άμεσα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην κρίσιμη Σύνοδο της Ε.Ε. τον Ιούνιο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Πιέζει η Ε.Ε. για νέες αλλαγές στα κλειστά”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η Κομισιόν αμφισβητεί την επάρκεια των αλλαγών στο καθεστώς άσκησης του επαγγέλματος δικηγόρων, συμβολαιογράφων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ορκωτών λογιστών και πάνω από 350 άλλων επιτηδευματιών, που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο. Πιέζει μάλιστα την κυβέρνηση για νέες παρεμβάσεις”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Στάση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης «σοκ». Περίπου, μία στις τρεις επιχειρήσεις οφείλουν στους εργαζομένους τους, κατά μέσο όρο, 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη πιο δραματική συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές κοινωνικά συνέπειες, ελέω Μνημονίου και ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής”.

ΕΣΤΙΑ: “Σήμερα ένθετο Πάσχα 1901”.

Η εφημερίδα “προσφέρει σήμερα ένα ακόμη ιστορικό φύλλο από το πλούσιο αρχείο της. Εφέτος επιλέξαμε το Πασχαλινό φύλλο του έτους 1901, πριν από 110 χρόνια. Οπως θα διαπιστώσετε, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον”.

Η ΑΥΓΗ: “Εκδικούνται για τα διόδια”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “για πρώτη φορά φέτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την κατ΄έθιμο «αμνηστία» για τροχαίες παραβάσεις εξαιρεί όσους οδηγούς τιμωρήθηκαν επειδή δεν πλήρωσαν διόδια”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ο Γολγοθάς των ανέργων”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στους 700.000 εκτοξεύθηκαν το Μάρτιοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με την πρωτιά να ανήκει στις γυναίκες και στις παραγωγικές ηλικίες. Αυτό, εκτός από ανθρωπιστική κρίση, συνιστά και βόμβα στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Στάση πληρωμών, επενδύσεων”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στάση πληρωμών και επενδύσεων έχει κηρύξει το Δημόσιο προκειμένου να συγκρατήσει εντός των στόχων του Μνημονίου την εκτέλεση του προϋπολογισμού”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Εξοδος… παθών”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “υποσχέσεις που έμειναν για άλλη μια φορά στα λόγια αποδείχτηκαν οι εξαγγελίες του υπυργείου Υποδομών για μείωση των τιμών στους σταθμούς των διοδίων της χώρας έως και 50% μέχρι το Πάσχα, για να ταξιδέψουν οι εκδρομείς με μειωμένο κόστος”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Η κρίση απειλεί το κοινωνικό σύστημα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στο χαμηλότερο σημείο από την εκκίνηση της μέτρησής του υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αντανακλώντας τη συνεχή επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και της εισοδηματικής κατάστασης των νοικοκυριών”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Γολγοθάς δίχως τέλος η ανεργία”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το πρόβλημα της ανεργίας, που οξύνεται στο έπακρο σε συνθήκες κρίσης, δε λύνεται στον καπιταλισμό, απαιτεί κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Τελευταίο μέτρο άμυνας ο ενιαίος αγώνας για μέτρα προστασίας των ανέργων”.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: “Μέτρα ανακούφισης για… Ανάσταση”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τις πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, για να κάνει η χώρα Ανάσταση, αναμένουν στελέχη και πολίτες. Ο πρωθυπουργός λέει «όχι» σε νέους φόρους, «ναι» στις αποκρατικοποιήσεις και… ετοιμάζει ανασχηματισμό! Για να δώσει στην κυβέρνηση νέα πνοή και στην κοινωνία σήμα για ένα νέο ξεκίνημα…”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Προς βελούδινη αναδιάρθρωση”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “η κουβέντα είναι «άτυπη», ωστόσο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους φαίνεται να έχουν αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει εγκαίρως τα νούμερα και βλέπει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα μας λείψουν 25-30 δισ. για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων”.

PRESStime: “Στο «σφυρί» ένα σπίτι για χρέος 1.000 ευρώ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “μπορεί να λένε πολλοί ότι είμαστε «η Ελλάδα της ατιμωρησίας», όμως σήμερα θα σας «αποδείξουμε» το αντίθετο. Πλέον, οι εφορίες ανά την Ελλάδα έχουν πάρει «φωτιά», επισπεύδουν τους ελέγχους και στέλνουν ειδοποιητήρια ή κάνουν κατασχέσεις σε ανάπηρους ανθρώπους για υπέρογκα ποσά, όπως 1.107,22 ευρώ”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Νομιμοποιούνται καταπατημένες εκτάσεις”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Κλήσεις για πληρωμή ΦΠΑ σε 43.471 φορολογούμενους”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με στόχο τη διόρθωση της υστέρησης των εσόδων, που υπολογίζεται σε 1,38 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, το Υπουργείο Οικονομικών «σφίγγει τον κλοιό» σε φορολογούμενους που δεν αποδίδουν τον φόρο Προστιθέμενης Αξίας και σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν δήλωση φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ξεκινά ελεγκτικό σαφάρι”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “πραγματικό ελεγκτικό σαφάρι ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την αναστροφή της αρνητικής πορείας των εσόδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία κλίματος πρόληψης και αποφυγής παραλείψεων στην αγορά εκ μέρους των επιχειρήσεων”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Η τρόικα ζητεί εξηγήσεις για τα κυβερνητικά σχέδια”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “περισσότερες λεπτομέρειες, όσον αφορά στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και δημοσιονομική εξυγίανση, φέρεται να ζητούν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

www.newscode.gr

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Embneusys: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) στην υπηρεσία των κατασκευαστικών
Καινοτόμα συστήματα που αξιοποιούν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), ειδικά σχεδιασμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί η εταιρεία Embneusys (πρώην Embiots). H
ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη θωράκιση μελλοντικών έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής
Νέες τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη θωράκιση των έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής για την περίοδο 2021-2027 δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι...
Παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό: οι διαδικτυακές πλατφόρμες λαμβάνουν νέα μέτρα
Η Επιτροπή δημοσίευσε τις εκθέσεις των Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft και Google σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν τον Ιούνιο για την καταπολέμηση της...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ebury: Ενιαία περιφερειακή διεύθυνση για τη Ν. Ευρώπη
Η Ebury, εταιρεία fintech που ειδικεύεται στις διεθνείς πληρωμές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, δημιούργησε στο πλαίσιο της διεθνούς διάρθρωσής της, ενιαία περιφερειακή διεύθυνση για...
Συστάσεις για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος
Σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας είχε το πρωί ο πρωθυπουργός...
DOTSOFT: Εφοδιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τεχνολογία RFID
Η DOTSOFT ΑΕ υπέγραψε νέα σύμβαση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Το Διαδίκτυο του Πολιτισμού: Ενσωματώνοντας Τεχνολογία RFID στο...